Az LG V30 Oreo operációs rendszert kapott

Koreában is fut már mobil az Android 8-cal

0
1069
Az LG V30 Oreo operációs rendszert kapott
Az LG V30 Oreo operációs rendszert kapott

Az LG V30 Oreo operációs rendszert kapott. Az eddigi béta verziók után végleges Android 8.0 futhat az LG vezértelefonján. Koreában az Oreo rendszert a Samsung is hozzáférhetővé teszi.

Az LG V30 Oreo elérhetősége a koreai gyártó közösségi oldalán látott napvilágot. Csak a helyben eladott készülékek számára teszik elérhetővé az új rendszer letöltését. Az USA-beli és európai vásárlók csak később juthatnak hozzá, első menetben a nem mobilszolgáltató által eladott telefonokra szánva.

Aki adatforgalmat szeretne generálni a pénzéért, őt a kb. 1,4 GB méretű letöltendő anyag megörvendezteti. Aki csak nem akar fizetni érte, annak alternatív megoldás kézenfekvő a letöltésre OTA (On The Air) módszerrel.

Tavaly még a béta verziókkal ismerkedhettek a tulajdonosok, mostanra már a stabil és végleges 8.0 érhető el. Csak a regisztrált V30 és V30+ mobilokra telepíthető és kellhet hozzá az LG Bridge számítógépre telepített platform.

Az Oreo számos újdonsággal ruházza fel a telefont. Képes teszi a PIP (kép a képben) funkcióra, egy videó futhat kis ablakban, miközben más alkalmazással tevékenykedik a tulajdonos. Több csevegőprogramra párhuzamosan jelentkezhet be (ha dupla SIM-es a készülék), stb. Részletes felsorolás a fenti Oreo rendszer linken elérhető cikkben olvasható.

Az LG Electronics Mobile Korea Group elnöke Lee Sang-kyu elmondta: „Megkülönböztetett felhasználói élményt nyújtunk stabil és teljes szoftverekkel.”

A gyorsaságot, kényelmet és akkumulátor spórolást igérő rendszer alá a vezérlő processzor képességeket lehet rendelni. Várhatóan az újabb tervezésű telefonok idén a Snapdragon 845-ös SoC jellemzőivel együtt még többet hoznak ki a 8.0 Android operációs rendszer lehetőségeiből.

A hazai LG weboldalon ne keresse senki az ezzel kapcsolatos híreket. Nemcsak a márkaépítésben lehetne fontos, hogy az LG (igaz, hogy egyelőre a hazájában, de már) elöl jár az Oreo bevezetésében. Persze felesleges ilyen hírekkel bágyasztani a hazai nagyérdeműt, amikor a magyar weboldalon a V30-as modell még csak nem is szerepel, pedig árulják hazánkban.

www.lge.co.kr

Az LG V30 Oreo operációs rendszert kapott