Samsung Galaxy S21 mobil Korea csúcstelefonja

belassult a lendület vagy netán stagnálás van?

0
1043
Samsung Galaxy S21 mobil Korea csúcstelefonja

Samsung Galaxy S21 mobil Korea csúcstelefonja előrendeléssel már elérhető a 2021. év első nagy bejelentésekét.

Koreában megint hármas ikrek jöttek a világra, S21 és S21+ meg az S21 Ultra. Akár tavaly az S20.

Processzoruk 5 nm csíkszélességű friss Exynos 2100 SoC Európának, az USA a Snapdragon 888 vonal. Az Android 11 – persze hogy – legújabb operációs rendszere hajtja meg a Samsung által One UI 3.1 néven futtatott kezelőfelületre átszabva.  Sok ötlet, új megoldás, szoktatással.Samsung Galaxy S21 5G

Samsung Galaxy S21 5GA kijelző 1080×2400 pixeles Dynamic AMOLED 2X. Amikor nem-adaptív a beállítás, akkor fix 60Hz, míg adaptívra állítva a kijelző mozgalmasságtól függően 48-120Hz a változó képfrissítés. Játékhoz maximális, web böngészésre minimális.

Hátlapja műanyagból van fém kerettel. A műanyag használattal szinte elveszíti a legmodernebb zászlóshajó klubtagságát. De megkapta az IP68 por- és vízmentes (1.5 méterig ½ órára) minősítést.

A frontoldalon szélesebb a keret és kijózanodva az ’infinity’ legörbülő élekből teljesen sík a kijelző felülete.

Van is rögtön rajta egy gyári védőfólia (nem edzett üveg, hanem műanyag). Így ehhez a mobilhoz ténylegesen masszív védelmet nyújtó védőtokot is könnyebb majd kapni. 6-colos mérete kézbe illik.

A Samsung Galaxy S21 mobil Korea csúcstelefonja energiaspórolós.

Az akku (akár az S20-as) 4000 mAh kapacitású, gyorstöltésre és vezeték nélküli megtáplálásra is alkalmas, sőt megvan a másik mobil töltéséhez a képessége is. Mindegyik S21-es modell 5G adatátvitellel készül.

Feltöltésnél ½ óra alatt a kapacitás feléig jut el a 25 W energiaátadással (5 Amper 5 Volton).

USB-C kábel ugyan van a dobozban, de töltőegység nincs és fülhallgató sincsen (csak a francia piacra van, ahol utóbbi megléte helyi előírás). Külső microSD-kártya foglalatot bizony bukunk, de a minimum 128GB kiépítésű (van 256GB-os is) fix tárhelyméret kárpótolhat ezért a 8G műveleti memória mellett.

Hangszóróból kettő van, egyik alul a mikrofon mellett, a másik hangszóró felül a kijelző alól présel ki hangokat a telefonáláshoz használt fülnyíláson keresztül.

Tripla hátsó optika rendszere (akár az S20-as) 12 + 12 + telefoto 64 Mpixel, utóbbi a zoomoláshoz ekkora, a ráközelítés = képkivágás.

Szelfizéshez a kamera 10 megás, széles látószögű. Video üzemmódhoz aktiválható mind a négy (3 hátul 1 elöl) optika látványa egyetlen felületre kitéve. Szabadon lehet váltogatni a felvételkészítéshez.

Biztos tulajdonos azonosítást a második generációs ultrahangos ujjlenyomat leolvasó nyújt, a korábbi 4×9 mm felület helyett a megnövelt 9×9-es felületen lehet próbálkozni, sokkal jobb hatékonysággal.

A Samsung valamiben elérte az Apple versenytársat

és ez az S21-es alapára. Referencia ehhez az iPhone 12 árkategória. Igaz, az iPhone tárhelye kisebb és egy kamera hiányzik hátul, viszont izmosabb a processzor. Összesítve egy kalap alá vehetők, a választás innentől ízlés dolga. Merészebb Samsung árképzés és egy merészebb színválaszték együtt nem biztos, hogy ez ma a jó párosítás.

Az alcímre utalva az S20 alig lassabb processzorral, finomabb kijelzővel (1440 x 3200 pixel), jobb kategóriájú Gorilla Glass 6 hátfallal, microSD kártyahellyel és idén már jóval alacsonyabb árért szinte ugyanazt tudja, mint az S21. Futni fog rajta az Android 11 is. Fotózásban az S20 képei nüansznyival talán jobbak is. Azonos névleges akkukapacitásuk dacára az energiagazdálkodás szinte az egyetlen olyan terület, ahol az S20 valamivel gyengébben teljesít, mint a Samsung Galaxy S21 mobil.

www.samsung.com

Samsung Galaxy S21 mobil Korea csúcstelefonja