Samsung Galaxy S21 FE újabb elcsúszás

a banánhéj a gyártási problémák

0
740
Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE

Samsung Galaxy S21 FE újabb elcsúszás derült ki az első párezer darabos széria legyártását követően. Nem tud megjelenni a bejelentésekor előre jelzett időben.

Van valami átok ezen az FE (Fan Edition – változat rajongóknak) szérián.

A világsajtó tavaly év végén tele volt az S20 FE kijelzőjének véletlenszerűen felmerülő rendellenességeivel (mintha szellemujjak nyomkodnák – ’ghost toucing’). Szerencsére csak egy bizonyos gyártási tételt érintett a műszaki gond, amin a szoftver frissítés sem segített. Később megszűnt a panasz. Az S20 FE – különösen az Európába is Qualcomm Snapdragon 865-tel érkező nyári váltás után – nagyon népszerű lett. Lévén egy élvonalbeli technológiával felvértezett modell jó áron.

Nemrég szólt egy cikk arról, hogy a tervezői lustaság szülte meg az elkövetkező S21 FE műszaki mutatóit. Az S20 FE jellemzőihez képest alig merítettek bele a fejlesztőfazékba.  888-asra történt procicsere után viszont hoztak egy komoly döntést Koreában. Az S21 FE nem ajánl SD-kártya bővítést sem dedikált tálcás, sem SIM-kártyás társbérlet formájában. Ebben a vonatkozásban az S21 FE sajnos nem az S20 FE, hanem a sima S21 nyomdokaiba lépett, annak sincs SD-kártya opciója.

Samsung Galaxy S21FE teljes kép

Sok lehetséges vásárló elállhat a beszerzés szándékától emiatt.

Ehhez jön még ráadásként a chiphiány és csak tetézi a bajt a most felbukkant gyártási döccenés.

Miért kerül ismét terítékre a Samsung Galaxy FE próbálkozás éppen most? Mert ha a maga kitalálta forgatókönyvet követi a Samsung, akkor pár hónap és januárban itt az S22. Úgy, hogy miközben meg sem jelent S21 FE ezalatt az 5G-s S21 modell ára oda süllyedt, amennyiért az FE rajongói változatot índítanák…

Bármikor is jön a Samsung Galaxy S21 FE, elfogyott a levegője.

Üzleti kifutását derékba töri majd a várható S22 debütálása, mert van egy réteg, amelyik vágyik a 2022-es frissességre. Jobban mint egy 2021 év végi nyeretlen S21 FE-re. Ezzel az FE szériával a Samsung rossz köröket fut, rongálja a cégről a fejekben kialakult képet [magyarul a márka imidzsét]. Emellett súlyos bevételkiesés, ami a Kínában elszaporodott márkákkal folyó kíméletlen harcban nagy hátrány.

A gyártási problémáknak van egy másik vetülete is. Nagy valószínűséggel nem Vietnám hanem Kína az S21 FE gyártási helyszíne, ami a fenti verseny tükrében fura gellert ad a történetnek. Nem pont az az érdeke a kínai gyártóknak, hogy döcögjön az S21 FE előállítás?

Amely célt nem épp Kínában a legkönnyebb elérniük?

Emellett a koreaiak tovább játszanak az S21 FE-be építendő processzor terén a nemzetközi változat és a nem oda szánt változat vonatkozásában. Ez is balul üthet ki azok után, hogy az S20 FE a végén 865-ös amerikai processzort kapva lett abban az árfekvésben az egyik legnépszerűbb Samsung modell.

Samsung Galaxy  S21FE
Samsung Galaxy S21 FE fedésben

Nem feledve a tényt, hogy kb. féláron lehet – igaz hogy kínai – telefont hasonló tudással kapni.

Akárhogyan is lesz, jó vége az S21 FE történetnek már nem tud lenni.

Egyoldalú fogadalomként ezen modell pályafutását illetően több cikk nem fog megjelenni.

www.sammobile.com

Samsung Galaxy S21 FE újabb elcsúszás