Fairphone 4 mobil telefon cserélhető aksival

Jönnek a takarékos hollandok

0
656
Fairphone 4 mobil telefon
Fairphone 4 mobil telefon cserélhető főelemekkel

Fairphone 4 mobil telefon cserélhető aksival és minden más fő alkatrész egységgel kapható lesz Hollandiában októbertől.

Van a világnak egy olyan zuga, ahol az emberek notóriusan bicikliznek és nem azért, mint Kínában ahol az embereknek nincsen pénzük autóra. Hanem az egészségesebb civilizációért, az egészségesebb fizikumért, környezetkímélés és egyebek.

Most az egyebeken van a hangsúly. A takarékoskodás nem csak abban nyilvánul meg, hogy a hollandok ablakai általánosan egyrétegű üveggel készülnek.

A mélyföldlakók addig törték a fejüket, amíg összehozták a Fairphone mobil telefon családot. 2013 óta önálló cégként ez a negyedik generáció, a telefon kutatás-fejlesztés helyet inkább gyártatnak másokkal. A hollandok dobtak a mobilhasználóknak mentőövet akkumulátor témában korábban is.

A Fairphone 4 mobil telefon a cserélhető aksival

azért egyedi törekvés, mert az élvonalbeli paraméterek* mellett kisegít a bajban, ha elromlik a telefon. Ez olyan érzés, mintha a világgal összekötő köldökzsinórt vágnák el.

Fairphone mobil telefon tetrisz

Elrepedt kijelző? Megzúzott optika? Recsegős hangszóró? A sok feltöltéstől megfáradt USB-aljzat? Az elöregedő és csökkenő teljesítményű akkumulátor mellett minden egysége javítható/cserélhető. Nem kell rögtön egy új telefont venni, csak mert valami elromlik benne és a menő márkák horror árakon hajlandók csak megjavítani.

Fairphone 4 mobiltelefon cseredarabok
Fairphone 4 mobil telefon főelemek

A Fairphone a fenntarthatóság jegyében kitolja a telefonjai életciklusát.

A hollandok még tovább mennek, csak ’fair’ lítiumot használnak.

Azaz a kitermelés körülményeire is figyel, nem környezetromboló és bányászgyalázó forrásból veszi. Ez náluk érvényes a telefon gyártásánál használatos szükséges arany beszerzési forrásra is.

A mobil az IP54 por-és víztűrési besorolás mellett teljesíti a MIL810G leejtési standard kívánalmait is. Mindezt megkapjuk kinti áron cca 500-600 Euróért.

Fairphone 4 mobil telefon nem moduláris
Fairphone 4 mobil telefon nem moduláris csak cserélhető

Aki ilyen telefon mellett dönt, nyugodtan elmondhatja, hogy jóllehet nem a technika bolondja, ad a modern műszaki képességekre. Viszont neki ezeknél

sokkal fontosabb a megélhető és emberbarát környezet.

A hollandok márpedig ilyenek, és az utcán menve/kerekezve nem felejtettek el mosolyogni sem.

*Android 11, Snapdragon 750 SoC, 5G, 4 Ah akku gyorstöltéssel, 6 ¾ colos IPS kijelző 1080×2340 pixellel, minimum 6/128GB tár, SD-kártya, dupla 48MP kamera 25MP szelfivel, ujjlenyomat azonosítás az oldalélen.

Forrás és képanyag:  www.fairphone.com

Fairphone mobiltelefon cserélhető aksival