ZTE AXON Z40 Ultra rejtett szelfikamerával

ZTE: tovább az úttörők útján

0
535
ZTE AXON Z40 Ultra rejtett szelfikamerával
ZTE AXON Z40 Ultra rejtett szelfikamerával

A ZTE AXON Z40 Ultra rejtett szelfikamerával várja a hivatalos bejelentést 2022 május 9*-én. Lesz egy sima változat is, és egy Pro verzió egészíti ki őket trióvá.

Az Ultra kivitel hozza el a legnagyobb érdeklődét kiváltó trófeát. Előreláthatólag a telefon szíveként Qualcomm Snapdragon 8 Gen1 ketyeg. Modelltől függően max 16 GB lesz a műveleti RAM méret, hasonlóképpen max 1 TB fix lesz a háttértár mérete.

Android 12 működteti a 6⅔ hüvelykes, tipikusan 1080×2400 pixel felbontású OLED kijelzőt. 10 bites színmélységre lesz képes és ami az attrakció, a frontoldalon 2.24 μm átmérőjű pixelekkel felvértezett kamera készíti az önfotókat úgy, hogy nem is látod. Mármint a lencsét, mert rejtve van a kijelző alatt.

ZTE AXON Z40 Ultra hol is van a szelfikamera?

Szabad szemmel az AXON Z40 Ultra szelfikamerája nem látható.

Tovább fejlesztették a tavalyi AXON Z30 Ultra modell hasonló – jövőformáló – szelfifotós megoldását. A rejtélyes Spiritual Transparency Algorithm 3.0 dolgoztatja a saját fejlesztésű optikát.

A rejtett szelfikamera mögött ott a csúcstechnika

A fény mennyiségére jól reagál az érzékelő egyes pixeleinek hatalmas mérete révén. Műszaki megoldásuk szemléltetésére tetszetős video anyag áll rendelkezésre kínai szövegezéssel.

ZTE AXON Z40 Ultra a rejtőzködő szelfikamera

Minden gyártó feje fő amiatt, hogy egy-egy új modellnél milyen újdonságot hozzon ki. Fejlesztői ezért a hátfal kamerái terén a fentiek miatt már nem haraptak nagy falatba.

A hátfalon 64MP+50MP+8MP tripla camera-rendszer nyugszik

és a SONY gyártmányként készíti a képeket meg a 8k felbontású videókat.

Az SoC és a kijelző egyaránt nyeli az energiát – nem feledve az 5G követelőzését – a gyári akkumulátor 4900 mAh kapacitása nem túl izmos. Viszont 80 wattos gyorstöltési képessége mellett ez nem tűnik nagy hátránynak.

A Z40 Ultra a külalakban is hasít.

A vastagsága (vékonysága?) mindössze 8.46 milliméter. A kijelző leforduló élei és az elvékonyított keret a szögletesre tervezett sarkokkal nagyon ’tudományos’ külalakot kölcsönöznek a telefonnak. Üveg van elöl-hátul és alumínium a keret ami alig látszik ki.

Akármelyik oldalról nézzük, ezt a formatervet [magyarul dizájnt]a Samsung Note széria hozta be. Van aki rajong érte, van akinek meg kifejezetten nem tetszik a sarkos kivitel. 199 grammos súlyával a sarkok miatt tekintélyes teher a zsebbelső textilanyagát illetően.

Ahogyan az AXON Z30 Ultra és a Nubia Z30 Pro rokonok, ugyanúgy az AXON Z40 Ultra és a Nubia Z40 Pro is édestestvérek. Mivel a Z30 Ultra modell nem volt drága (mihez képest?), remélhetőleg az AXON Z40 Ultra ára sem robbantja le a háztetőt.

ZTE AXON Z40 Ultra játélélmény fokozással
ZTE AXON Z40 Ultra játékélmény fokozás a szuper hangzással.

Játékosokra is gondoltak a tervezők, a nyers SoC erő ott a telefonban a gyors, 120 Hz képfrissítéshez. Nagyobb játékélmény érzethez a sztereó hangsugárzókon keresztül kedveskedik a gyártó a Snapdragon Sound és dtsX Ultra hangképzéssel.

Kínai gyártóként a telefonban infravörös távvezérlő képesség is lesz a tévé vezérléséhez.

______________________

*Ezt a dátumot a „Győzelem napja” címkével látták el 1945-ben azok, akik manapság nagyon várják, hogy ismét eljöjjön.

ZTE AXON Z40 Ultra rejtett szelfikamerával