Ezért éri meg még mindig műanyag redőnyt használni

0
229
Ezért éri meg még mindig műanyag redőnyt használni
Ezért éri meg még mindig műanyag redőnyt használni

A műanyag redőnyök a ‘90-es és a 2000-es években voltak rendkívül közkedveltek, s tulajdonképpen a népszerűségükből azóta sem veszítettek sokat. A mai modern gyártású daraboknak sikerült a minőséggel kapcsolatos előítéleteket is eloszlatni, s ma már bárki bátran vásárol műanyag redőnyöket, mert tudja, hogy hosszú távra szólnak majd. De miért ez a legegyszerűbb és leggazdaságosabb megoldás?

A következő pár sorban most utánajárunk a műanyag változatok használati előnyeinek. Kíváncsi lettél? Tarts velem te is!

Amiért előnyös műanyag redőnyt felhelyezni az ablakra

Habár egy átlagos vásárlónak nem kell tisztában lennie minden technikai részlettel egy műanyag redőnnyel kapcsolatban, mégis a legtöbben szeretjük pontosan tudni, melyek a minőség ismertetőjegyei. A Redőny Diszkont műanyag redőnyei között sokféle változattal találkozhatunk, s mi magunk szerezhetjük be a lakásba illő darabokat.

A műanyag redőny egyik legnagyobb előnye, hogy kedvező áron kapható, s hosszú éveken át jól fog működni, ugyanis az élettartama legalább 10-15 év. Nagyon egyszerű a felszerelése, saját magunk is megoldhatjuk, így sokat spórolhatunk a szerelési költségeken.

Ha régebbi az ablak, akkor is érdemes a műanyag darab mellett dönteni, mivel így nem szükséges az egész ablakot cserélni.

Szeretjük a redőnyöket, különösen télen!

A műanyag redőny fokozza a nyílászáró hő- és hangszigetelését, amely minden évszakban megkönnyíti az életünket. Míg nyáron a beáramló hőség, addig télen a jéghideg levegő ellen véd. Ennek köszönhetően sokkal kevesebbet kell költenünk a fűtésre/hűtésre.

A redőny emellett jól képes megszűrni az utcai zajokat is, plusz a kíváncsi tekintetek elől szintén elrejtőzhetünk. Lehúzott állapotban megakadályozza, hogy csak úgy bárki belásson az otthonunkba.

Végül, de nem utolsósorban nyugodt pihenést biztosít számunkra, s akár napközben is teljes sötétséget teremthetünk a lakásban. Ezért a redőny, különösen a műszakban dolgozó személyek számára ideális választás.

Milyen műanyag redőnyöket vásárolhatunk?

Beszerezhetünk hagyományos külső tokos és vakolható külső tokos darabokat is. A külső tokos műanyag redőny az egyik legkedveltebb darab a piacon, s azt hiszem, nem lep meg, ha azt mondom; hogy a nyílászáró külső oldalára kerül fel. Nemcsak a felszerelése egyszerű, de a használat alatt is bármikor könnyen hozzáférhetünk.

A vakolható tokos változat a legesztétikusabb redőnytípus, ugyanis ilyenkor ez a külső vakolathoz igazítható. Azonban arra ügyelni kell, hogy ezt a típusú darabot csak olyan helyre lehet beépíteni, ahol már előzetesen biztosítva lett a tok helye.

A műanyag redőny tehát éveken át tartós védelmet biztosít a lakásban, valamint kellőképpen szigetel, ami gazdaságosabbá teszi mindennapjainkat.