Google Pixel 7 Pro jön és Android 13 hajtja

Első az elsők közt

0
510
Google Pixel 7 Pro és Pixel 7
Google Pixel 7 Pro és Pixel 7

Google Pixel 7 Pro jön és Android 13 hajtja majd az októberi megjelenések újdonságaként. Melyik mobilnak lehet legelőször Android 13 operációs rendszere, ha nem a rendszerfejlesztő cég saját gyártású telefonjának?

Ez természetesen azzal is jár, hogy a vezérlőchip szintén a Google tulajdonú Tensor processzor. Mondj nemet a Snapdragon, Exynos és Dimensity triójának – végül is ez a Google hitvallás [magyarul krédó]. Tükröt tart az Apple cég iOS 16 oprendszer & Bionic A16 vezérlőchip párosnak.

A Pixel 7 Pro megjelenik és vele egy sima Pixel 7-es is.

Afelől nincs kétség, hogy a világot a párhuzamosságok vezérlik és a megosztottság mindennél erősebb hajtóerő. Attól még tud a Google mobilja jó lenni. Minden paraméterében első akar lenni, a kijelző 6.71 colos, az 1440×3120 pixeles felbontású panel 120 Hz képfrissítésű LTPO AMOLED technológia.

Google Pixel 7 Pro + Google Pixel 7 a Tensor G2 chippel

A Google meghajtó chipje már a Tensor SoC G2-es változata.

2+2+4 magja tupírozott sebességgel hajt végre utasításokat, de grafikus processzora azért még egy Mali 670-es.

Google Pixel 7 Pro kamerarendszer
Google Pixel 7 Pro kamerarendszer

Fülhallgató aljzattal és memóriakártya nyílással nem divat foglalkozni, csak a megátalkodott kínaiak raknak ilyeneket a népnek szánt telefonjaikba, hogy vigyék őket.  Google telefon paraméterek és exkluzív megoldások nem a tömegnek valók. Mindez elsősorban az árán fog meglátszani.

A Pixel 7 Pro széria kamera rendszere csak átlagos szintű.

Hármas kiosztással 50+40+12 megapixeles lapkák látják el a képalkotás feladatát akár fotó, akár video a téma. Egy megemlítendő van csak, a 4-szeres optikai ráközelítésű [magyarul zoom] telefotó kamera optikai stabilizációt kapott. Amit a széleslátószögű másik mellékkamera már nem. A sima Pixel 7-es eleve csak két hátfali kamerával dolgozik.

Szelfizéshez egy 11.1 megapixeles érzékelőre futotta. Haladjanak tovább, nincs itt kérem semmi látnivaló.

Az energiagazdálkodásban a Google mobilja kitűnik.

Na nem egy technológiát forradalmasító új akkumulátor megoldással, inkább a (viccesnek tűnő) statisztikát javító 5003 mAh kapacitással. A gyártó szerint a mobilja félórás időtartamban 50%-os töltöttségi szintet ér el 30 Watt gyorstöltésével. Rendelkezésre áll vezeték nélküli megoldás is, ez szolid 23 Wattot jelent. Bajba jutott ki/lemerült mobilos társ telefonjába is képes energiát visszatölteni. Az 5G adatforgalomra alkalmasság nem hagy kétséget efelől.

A tulajdonos azonosítására a kijelző alá épített ujjlenyomat (szerencsére nem ultrahangos, hanem optikai) érzékelő szolgál.

A fedélzeti memóriával nem fukarkodtak, alapból 12 GB RAM.

A fix tárhely alternatívában 128 vagy 256 GB méretű. USB-Type C megoldása 3.1 verziójú és ezen keresztül lehet további memória egységekkel összeismertetni.

Google Pixel 7 Pro és Google Pixel 7

A Google Pixel 6a és a Pro változat után időrendben a 7-es széria egy dologban bizonyosan a mezőny legjobbja. Frissítések kérdésében az Android oprendszer szülője rendesen gondoskodik a sokéves naprakész állapotról.

Anyag és képek forrása: www.google.com

Google Pixel 7 Pro jön és Android 13 hajtja