Xiaomi REDMI 10 Prime – telefont mindenkinek

maga alá kínál a kínai gyártó

0
579
Xiaomi Redmi 10 Prime

Xiaomi REDMI 10 Prime modelljével a kínai gyártó egy olyan szegmenst céloz meg, amelyet addig került. Ez a 200 € alatti ársáv.

A Xiaomi annyira szédületes iramot diktál, hogy képes volt a világ legnagyobb kibocsátójává előlépni. Kínai cégként ez kevésbé nehéz dolog, ki sem kell lépni a világpiacra, akkora felszívó képességű hazai. Mégis kilép és még Magyarországon is létrehozott közvetlen képviseletet a nagyobb márka népszerűségért.

Friss hír a márkaelismertség terén, hogy modelljeinek elnevezésében eztán elhagyja a ’Xiaomi’-ból a ’Xiao’-t és marad a ’Mi’. Viszont nem számol le a narancs színű korongon a MI logóval, szakembereik szerint ez már annyira beégett már a retinába. A ’Prime’ a Redmi 10 család tagja.

A Xiaomi REDMI 10 Prime tisztességes alsó középkategóriás, olcsón.

Beletettek egy hazai gyártású MediaTek processzort (Helio G88), amit Android 11 kommendál. LED panel a kijelzője és 90 Hz képfrissítésre képes 6 ½ colos méretben. 1080×2400 pixel  teljesen rendben lévő felbontás mellett. Tárhelynek 4 GB RAM párosítással 64 GB áll rendelkezésre, a memóriamohóságnak 6/128 kiépítés választható.

Xiaomi Redmi 10 kamera
Xiaomi Redmi 10 kamera

Hátlapi főkamerája egy 50 megapixeles f/1.8 fényérzékenységgel. Három másik kisképességű társa 8 megás ultraszéles, 2 megás dedikált makro és 2 megás mélységérzékelő. Szelfije  8 megapixeles f/2.0 rekeszértékkel.

Látszik, hogy sok országban akarják sikeresnek, mert van benne FM rádió és infravörös port az otthoni távvezérlők kiváltására is. Megkegyelmeztek az SD-bővítőkártyának és a 3.5 mm-es fülhallgató aljzatnak is, ezek is be vannak építve. A memóriakártyát külön tálcás megoldással fogadja be.

NFC az nincs benne, mert azért licencet kellene fizetni.

A gyártó gondolta az USB 2.0 csatlakozás elegendő lesz neki és győzi majd a 6000 (!) mAh kapacitású akkumulátort tölteni 18 wattos gyorstöltésre képesen. Ehhez az USB szabvány szerinti amperitás miatt a feszültséget kell megemelni. Az adatok szerint képes lesz a jóbarát lemerült aksijának is a visszatöltésére (reverse) üzemmódban. Nem vezeték nélkül, hanem zsinóros kapcsolódással…

Vajon melyik ez előnyösebb? Lassú töltésű nagy kapacitású akkumulátor vagy igen gyors töltésű de kisebb akkumulátor? Utóbbi az biztos, hogy hamarabb öregíti az aksit.

Az ujjlenyomat leolvasó kiszorult a bekapcsoló gombhoz a készülék élére, sokaknak ez a kényelmes és gyors megoldás.

Kinek lesz jó ez a telefon?

A neve elárulja, a Xiaomi REDMI 10 Prime első telefonnak van szánva úgy, hogy ne kelljen nagy kompromisszumot kötni semelyik alapfunkció terén. Valójában akiket nem érdekel a sok marketinges hókuszpókusz, sokáig el tudnak lenni egy ilyen készülékkel. Nem véletlen, hogy India az első ország, ahol piacra dobták. Csodák nincsenek és ennek egyszerű az oka, ott a gyártómű.

Más országba 5000 mAh aksival szállítják. Túlságosan hasonlít egy legyengített Redmi 9-re.

Xiaomi Redmi 10 Prime színek
Xiaomi Redmi 10 Prime színek

Amúgy fekete, fehér és kék színben elérhető. Ennyi pénzért tisztességes választék.

Képek és forrás: www.mi.com

Xiaomi REDMI 10 Prime