Útnyilvántartó program: Az útnyilvántartás jelene és jövője

0
802
Útnyilvántartó program
Útnyilvántartó program

Napjainkban, amikor mindenki szívesen menekítené a pénzét az infláció elől, egyre több pénztárcamentő menekülési útvonallal találkozhatunk.

Az autósok körében – attól függően, hogy saját, vagy céges autót vezetnek – , egyre többen fedezik fel a kiküldetési rendelvényben, illetve az útnyilvántartásban rejlő lehetőségeket. Cikkünkben arról ejtünk szót, hogy melyik a legjobb módja az útnyilvántartás és a kiküldetési rendelvény vezetésének, hogy az anyagiak mellett az idődet is megkíméld.

Útnyilvántartási módszerek

Érthetetlen módon még mindig vannak, akik kézzel vezetik útnyilvántartásukat 2022-ben. Ez a „kézműves” módszer nem csak azért hátrányos, mert rengeteg időt és energiát őröl fel, hanem mert egyszerűen lehetetlen megmondani, hogy megállja-e a helyét egy esetleges NAV-ellenőrzés során vagy sem.

Az Excelben, esetleg Google Táblázatokban vezetett útvonal nyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény eggyel jobb megoldás a kézzel írtnál, de valójában hatékonyság és NAV-állóság terén szinte ugyanott járunk. Az interneten ugyan fellelhető néhány ingyenes útnyilvántartás- és kiküldetési rendelvény minta, azonban ezeknél (főleg hosszú távra) van egy ezerszer jobb ötletünk:

Útnyilvántartás online

Ami mindkét fent említett technikánál célravezetőbb, az az online útnyilvántartó program használata, azok közül is az, amelyik rendelkezik mobilapplikációval.

Szerencsére egyre többen használják és szeretik ezt a módszert, nem véletlenül: a legjobb útnyilvántartó program Android és iPhone készüléken is követni tudja útjaidat automatikusan, megkímélve Téged az éjszakába nyúló íróasztal felett görnyedéstől.

Ingyenes útnyilvántartó program?

100%-ban ingyenes útnyilvántartó program, mint olyan, nem létezik, viszont ingyenes próbára a legtöbb helyen van lehetőség. Körbenézve a magyarországi lehetőségek között, útnyilvántartáshoz és kiküldetési rendelvényhez egyértelműen a RoadRecord útnyilvántartó program tűnik a legprofibb megoldásnak. 14 napig teljesen ingyenesen kipróbálhatod, saját fejlesztésű mobilapplikációval rendelkezik, amin ráadásul 4 féle módon automatikusan is rögzítheted útjaidat.

Ezen kívül is találtunk még egyedülálló funkciókat, amik csak a RoadRecord-nál fellelhetőek. Nézzük is őket:

  • Beépített NAV ellenőr: Ez a funkció 70 féle logikai ütközést vizsgál azelőtt, hogy kinyomtatnád útnyilvántartásodat. Lényegében olyan, mintha egy NAV ellenőr lenne a legjobb barátod, aki ellenőrzi útnyilvántartásodat és kijavítja benne a hibákat, mielőtt benyújtanád azt a NAV felé.
  • Visszamenőleges útajánlás: Ha elfelejtetted rögzíteni útjaidat, vagy egy régebbi útnyilvántartásodat visszadobja a NAV, bizony nem árt egy segítő kéz, ami NAV-állóvá varázsolja múltbéli útnyilvántartásodat. Ez a funkció a mesterséges intelligenciát használva készít számodra egy vázlatot lehetséges múltbeli útjaidról, partnereid és látogatásaid helyszínei alapján. Ezt elfogadhatod, de ha nem megfelelő számodra, újat is készíttethetsz a programmal.

Ezek mellett nagy előnye még ennek a szoftvernek, hogy az Excel-táblázat mellett rengeteg különböző számlázóprogramból kinyert adatodat importálhatod pillanatok alatt, amik instant módon megjelennek útjaid, vagy éppen a partnereid között.

Összegezve, ha útnyilvántartást vagy kiküldetési rendelvényt készítesz 2022-ben, elengedhetetlen az útnyilvántartó program használata. Ezek közül pedig nyugodt szívvel ajánljuk a RoadRecord útnyilvántartó programot, akik valódi szakértőknek bizonyulnak az útnyilvántartás témakörében.

Útnyilvántartás minta, videóval: