POCO F4 GT játékosoknak szánva

Ez a telefon nem játék!

0
559
POCO F4 GT játékosoknak szánt mobiltelefon
POCO F4 GT játékosoknak szánt mobiltelefon

POCO F4 GT játékosoknak szánva zárja a gyártó Xiaomi új megjelenéseit 2022 április végén. Kínában ez év februárjában a készülék már megjelent Redmi K50* modellnévvel.

Játékosoknak szánva a modell miként játékos központú?

POCO F4 GT színválaszték játékosoknak

A gyors képfrissítéstől.

Az emberi szem egy másodperc alatt már 30 képsort is összefüggő mozgásnak érzékel. Jóllehet ez kissé fárasztja a szemet (lásd moziban vetített filmek). A POCO F4 GT a játékosoknak ennél négyszer nagyobb képfrissítési gyakoriságot kínál 120 Hz-cel amit a szem meghálál, de az akku kevésbé.

Korszerű SoC képességektől.

A POCO F4 GT a Snapdragon 8 család Gen 1 modelljével 3.0 GHz órajellel hasít, a 4 nm csíkszélesség kevésbé melegedő működés a 888-as energiazabáló elődhöz képest. Jobb a szervezése is az architektúrán belül és korszerűbb (Adreno 730) grafikus chipet vezérel a képi megjelenítéshez. Hűtését LiquidCool technológia látja el.

Teherbíró akkumulátortól.

A képfrissítés egy dolog, ez elengedhetetlen. Ugyanilyen fontos a képalkotás sebessége, azaz milyen gyorsan ’rajzol meg’ egy újabb képkockát a rendszer. Főleg, ha mozgásból van sok, márpedig egy igazi játékalkalmazás mozgalmas felületekkel dolgozik. Lekötni a játékost a látvánnyal, ez csak gyorsan mozgó/változó eseményekkel lehetséges.  Képfelületén bárhol keletkezhet váratlan mozgás és ezt szemmel le kell tudni követni. Sok mozgás jobban meríti az akkumulátort, a központi műveleti chip megizzasztja a grafikus processzort plusz a kijelzőt. Mindhárom erőteljesen energiaigényes jószág. A POCO F4 GT akkumulátora 4700 mAh értékével nem a maximális ismert kapacitás, de van egy pozitív plusz benne:

120W gyorstöltés. Ez egy teljesen lemerült akkut is bő ¼ óra alatt maxra tornáz fel.

Élethű hangzásvilágtól.

A legfontosabb a játékban a képi megjelenítés, és mellé gyenge hangzást rendelni restellendő dolog.

Az F4 GT a játékosoknak szánva egy 4-hangszórós világelső.

A négyből alul-fölül egy-egy „csipogó” [magyarul tvíter] segít rá a magashang átvitelre. Hangzás terén említendő meg a játékélményt szintén fokozó beépített rezgőmotor pótlékoló hangja.

A telefon kezelhetőségétől.

A fordulatos és pörgős játékok nehezen tűrik a kijelző különféle helyein történő mutatóujjas bökdösésekből fakadó időveszteséget. Ezért a POCO F4 GT a játékosoknak külön hozzá tartozó játékgombokat kínál. Ezek mágneses elvű, csúsztatott fedél alól felugró kezelőszervek. Nagy könnyebbség ilyennel játszani. Csökken velük a játékos reakcióideje és az élmény is fokozódik, mert jobban kézben tartjuk az irányítást. Szó szerint.

Megfelelő árszinttől.

Ebben a vonatkozásban a fenti szempontokhoz képest lehetnek vélemény eltérések, milyen is a jó ár. A gyártó Xiaomi minden esetre a bűvös €500-hoz lőtte be a 128GB fix/8GB RAM műveleti tárhelyű változatot. A 256GB fix/12GB RAM kivitel ennél már 20%-kal többe fáj. Van hozzá a dobozukban töltő + audioadapter + védőtok is.

A kamerarendszert a fenti szempontlista után csak megemlítve kell jellemezni, nem erre lett a mobil kihegyezve. Tripla hátsó rendszerének főkamerája egy f/1.9 rekeszértékű 64 megapixeles érzékelő. Játék közben kimelegedve szelfizni f/2.2 értékű szintén visszafogott, 20 mega érzékelővel működő kamerával lehet.

A POCO F4 GT játékosoknak szánva az előd Poco F3 sikereire hajt.

A referencia F3 telefonhoz képest az új telefon kijelzőjén nem javítottak, a max fényerő szolid az energia takarékosság végett. A központi vezérlő chip az egyedüli nagy ugrás a jelfeldolgozási sebességnél, de meg kell barátkozni az F3-nál összességében rövidebb üzemidővel. A 120 wattos gyorstöltés viszont kompenzál ezért. Ez a mobil is, mint minden 5G modell energiafaló, részben ok a csillapíthatatlan mAh éhségére.

Egyikben sincs memóriakártya bővíthetőség vagy 3.5 mm fülhallgató kimenet (utóbbi sok energiát spórol meg a négyhangszórós zajforrás helyében).

A Poco F4 GT trió
A Poco F4 GT trió

Akinek ez a kettő nem számít, remek játékos telefon kap a pénzéért, 2022-ben a legkorszerűbb adatokkal. Játékhoz.

*leánykori neve Redmi K50 Gaming Edition

POCO F4 GT játékosoknak szánva