Poco F3 a jövőálló mobiltelefon kínai forrásból

Lepipálja az X3 Pro testvért

0
587
Poco F3 jövőálló mobiltelefon
Poco F3 jövőálló mobiltelefon

Poco F3 a jövőálló mobiltelefon modelljével a Xiaomi/Redmi saját magának állít versenytársat. Ugyanakkor bármelyik Redmi mobil is kel el, ezen mindenki nyer.

A 2021. novemberi Black Friday eladási statisztikái elsöprő Poco X3 Pro fogyásokat jegyeztek. Ennek egyszerű az oka, ez a legjobb vétel.

Viszont van kifinomultabb és technikailag fejlettebb bátyja a családban. Mindig így van…

 Ez pedig a Poco F3 a jövőálló mobiltelefon

amire több okból szolgál rá. Mindenek előtt belerakták a 888-as legjobb Snapdragon chiptől eggyel vissza sorolható 870-est (most kihagyjuk a 8gen1 szuperchip besorolását).

Poco F3 Snapdragon 870 chippel

A központi processzor 5G képességre szinte kár szót vesztegetni, 11 sávban képes adattovábbításra. Amiben jelentős, az a műveleti sebesség. Vezérmagja átlépi a bűvös 3 GHz határt (3.2 GHz). Ez még a 7 nanométeres technológia miatt képes hőt termelni rendesen. Erre a Poco F3 válasza a

LiquidCool Technology 1.0 Plus hűtési rendszer

Poco F3 LiquidCool Technology hűtéssel

amelyik nem csak a hátfal felé, hanem a kijelző irányába is 3D térbeli a feleslegesen keletkező hő disszipáció biztosítására. Ennek folyománya a megfelelő energia ellátás feladata, ezt a 4250 mAh kapacitású beépített akkumulátor végzi el.

Poco F3 4250 mAh akkumulátor gyorstöltéssel

A gyors energia visszanyeréshez a 33W gyorstöltésre tették alkalmassá.

Ami a 3D térbeliséget illeti, ennek van még egy vonatkozása . A Poco F3 mikrofonozása háromrendszeres 3D hangszűréssel veszi a külvilág hangjait. Ez elsősorban a játékélményt segítő sztereó hangsugárzók munkáját jobbítja. Képessé teszi a nagyfelbontású hanganyagok vezeték nélküli teljes élvezetére.

Poco F3 tripla optikával
Poco F3 tripla optikával

A többi paraméter is az élvonalbeliséget sugallja.

Ízelítőül teljes üvegtokozás, AMOLED 120 Hz kijelző, Android 11, hatalmas tárhely és RAM. Háromoptikás hátfali kamerarendszer, húszmegás szelfi.

Hiába a Poco X3 Pro akkumulátorának az 5160 mAh kapacitása, 860-as Snapdragonnal és IPS LCD kijelzővel működik. A Poco F3 a maga 4250 mAh értékével a jobb SoC és a jobb energiagazdálkodás révén ugyanakkora üzemidőt biztosít. Ezért a műszaki versenyben ma még időálló verziónak számít.

Háttér információnak a Samsung S20 FE 5G ugyanezt nyújtja a maga 865-ös chipkészletével.

Forrás és képek: www.mi.com

Poco F3 a jövőálló mobiltelefon