Philips PH1 minimál telefon nagy forgalmat remélve

lehet hogy csak márkareklám

0
630
Philips-PH1-minimal-telefon
Philips PH1 minimal telefon nagy forgalom reményéban

Philips PH1 minimál telefon húzásával a globalizált Philips márka meg akar maradni a telekommunikáció piacán. Eddig csak mobilos kiegészítőiről esett szó.

Ha már tolni nagyot nem tud rajta, legalább szerepelni óhajt a szállítók listáján egy olcsónak szánt (amúgy 80 US$ árszintre belőtt) készülékkel. Itthon ha majd kapható, nem lehet több 30 ezer forintnál.

6.5 colos méretével benne van a fősodorban, az IPS LCD panel élettartam szempontjából még ígéretesebb is mint az OLED technológia. A karcsúsítás a kijelző felbontásban érhető tetten, az csak 720 x 1440 pixelre sikeredett. Ez a HD-ready alapspecifikációval fut egy kategóriában.

Üveg a frontoldal, műanyag a hátfal felérdesítve. A tömegárunak szánt telefon kívül egyetlen biztató dologgal örvendezteti meg a szemlélőt. Van rajta 3.5 mm átmérőjű fülhallgató bemenet.

Ennyi látszik a Philips PH1 minimál telefon megjelenésében.

Kívülről nem látható a négymagos Unisoc Tiger T310 központi vezérlő, ami már nem karcsúsítás, hanem maga a drasztikus diéta. Tigrisnek lehet ugyan nevezni, inkább tigriskölyök a jellemző rá. Tavalyi chip 2 MHz frekvenciával és csak két mag műveleti sebessége ennyi, a másik kettőé még szolidabb.

Ezek egyszerű számok, a 12 nanométeres csíkszélesség már többet mond a korszerűségről és az energiaigényről. Ezért kapott a Philips PH1 minimál telefon egy 4700 mAh kapacitású akkumulátort.

Márkarajongóknak jó lesz egy 13 megapixeles hátfali kamera?

Csak egy 2 megapixeles mélységérzékelő támogatja meg, a szelfi egy kerekített V kivágáson keresztül csinál a frontoldalon 5 megás önfotót.

Azonosításra az oldalán a bekapcsoló gomb szolgál ujjlenyomat olvasóként. A modell Ázsiából indul hódító útjára Kína kiindulással, a holland brand sziget az ismeretlen telefonmárkák tengerében. Egyéb célországok olyanok lesznek, mint Banglades vagy Pakisztán.

A gyorsaság a műveleti sebességben nem volt szempont.

Ugyanígy a fix 4 GB műveleti memória mellé rendelhető 32 GB / 64 GB / 128 GB belső tárhely sem. Megvan mindene a telefonnak, amelyik egy Huawei ihletésű kezelőfelülettel futtat Android 11 operációs rendszert, de mégsem Harmony.

A színválaszték csak a piros változatban reflektál női ízlésre, alap a szürke és a kék (az ingadozóknak).

Philips PH1 telefon pirosban

Egy induló modell mögé a használhatóság és tartósság mellé még az utolérhetőség (szerviz) fontos. Ebből a szempontból a philips.com egyelőre nem vállalja fel sajátjának, meg sem található rajta.

Meglepő, hogy szinte ezzel egy időben két hét különbséggel egy PH2 variánst is létrehoztak gyengébb műszaki adattartalommal. Valamivel kisebb a 6.2 colos kijelző mérete, és emiatt csak egy 3900 mAh kapacitású akkumulátorral látták el. Így az üzemidejük nagyjából egyformára sikeredik.

A P2 minden egyéb tekintetben a Philips PH1 minimál telefon mása.

Philips PH1 minimál telefon