Az okosórák lazítottak a divat szabályain

0
41
Az okosórák lazítottak a divat szabályain
Az okosórák lazítottak a divat szabályain

Az okosórák új életet adhatnak a ruhatárnak, miközben gondoskodnak viselőjük egészségéről és jóllétéről.

Változik a felhasználói szemlélet az okosóra-vásárlók körében, amelyet a gyártók is egyre inkább lekövetnek. A Huawei korábbi felméréséből kiderült, a válaszadók nagy része nemcsak funkcionális eszközként, hanem stílusos kiegészítőként is tekint az okosórákra.

Holdampf Linda
Holdampf Linda

Holdampf Linda stylist szerint egy okosórával is egyedivé tehetjük stílusunkat, főleg, ha ezek az eszközök könnyedén kombinálhatóak más kiegészítőkkel és ruhadarabokkal, hogy saját stílusunkra alakítsuk.

Fontos azonban, hogy az adott eszköz jól illeszkedjen hozzánk és stílusunkhoz:

„Emlékszem még az első okosóra hullámra, amikor mindenkin ugyanaz volt, kortól, nemtől, stílustól függetlenül. Mára ez teljesen megváltozott, az önkifejezés egyik eszköze lett: a vásárlók a saját stílusukra szabhatják az órákat, igényeiknek, életmódjuknak megfelelően, legyen szó baráti kávézásról, edzésről, vagy üzleti találkozóról. Az okosórák totálisan bekúsztak az életünkbe, és most már a gyártók is egyre inkább odafigyelnek arra, hogy mindenki megtalálja a saját stílusának és pénztárcájának való eszközt”

– mondta.

Sokoldalú kiegészítő

A felhasználói szemléletben bekövetkező változásra reagálva a Huawei is újragondolta okoeszközei portfolióját, így a klasszikus dizájnelemek mellett hangsúlyt kap a praktikus kialakítás is, megtartva a fiatalos, lendületes színvilágot.

Ezt képviseli a WATCH GT 4 klasszikus órákra emlékeztető óratesttel, de fiatalos, pasztellzöld levélmintázatú pánttal kapható verziója, ami már hazánkban is elérhető. Ugyanígy a Watch FIT 3 is a dinamizmust testesíti meg fiatalos szíjválasztékával, de a klasszikus bőrszíjak kedvelői is megtalálják a hozzájuk illőt, mindezt praktikus nagyméretű négyzetes óratokkal.

Holdampf Linda stílusszakértő szerint az okosórák letisztult formavilágukkal tökéletesen harmonizálnak az idei tavasz és nyár divatjának legmeghatározóbb színeivel, többek között a pasztell árnyalatokkal. Minták terén a pöttyös, csíkos és virágminta a legjellemzőbb, melyek bátran kombinálhatóak viselhető okoseszközökkel. Ráadásul az okosórák lazítottak a divat szabályain, így megállják a helyüket akár más kiegészítők és markánsabb ruhadarabok mellett is:

„Nagyon szeretem, amikor egy romantikusabb összeállítás mellé modern anyagú és kialakítású óra virít a karunkon”

– mondta el a stílusszakértő. –

„Nyugodtan rakhatunk karkötőt mellé, gyűrűt. Még a körömlakkunk színét is figyelembe vehetjük. Egy klasszikus hatású, bőr- vagy fémszíjas okosóra mellé felvehetjük a nagymamától örökölt antik karkötőt. Nem üti egymást a kettő.”

Az okosórák az öngondoskodás jelképei is lehetnek

A stílusszakértő kiemelte, hogy az okosórák viselői többnyire egészségtudatos megfontolásból döntenek úgy, hogy hagyományos óráikat lecserélik. Ez egy nagyon jó üzenet önmagunk felé, az önszeretet és az öngondoskodás jegyében.

A Watch Fit 3 például továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal bír; alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült, pontosabb pulzusfigyelést biztosít, számos edzésfigyelő móddal, valamint kalóriamenedzsment alkalmazással is rendelkezik. Az egészségi és edzésadatainkat pedig megtekinthetjük a Huawei Egészség alkalmazásban, akár iOS és Android platformokon is.