Remek telefonok megjelenésével indult az év

0
34
Remek telefonok megjelenésével indult az év
Remek telefonok megjelenésével indult az év

A nagy gyártók most sem tétlenkedtek, már 2024 januárjában jelentek meg olyan mobilok a piacon, amelyek figyelmet érdemelnek.

Sőt, van olyan cég, amely egyszerre több kategóriában is adott ki készüléket, így mindenki megtalálhatja közöttük a pénztárcájához illőt.

Persze azért ne mondjunk le egy-két, számunkra fontos dologról, inkább járjunk utána, hogy melyik lesz az a modell, ami kielégítheti minden igényünket. Igazán jó választás például a Xiaomi Redmi Note 13 Pro 4G, amely a CoolMobile.hu webáruházban is elérhető. Ismerjük meg a termék tulajdonságait!

Átlagos méret, kedvező ár

A Xiaomi régóta közkedvelt gyártó, hazánkban különösen népszerűek a Redmi készülékek, hiszen többféle árkategóriákban kaphatók nagy választékban, nem mellesleg ezek az okostelefonok mindig nagyon dizájnosak, és könnyű őket kezelni is. Az Android 13 alapú eszköz itt is megkapta a MIUI felhasználói felületet: a 14-es verziót.

A Xiaomi Redmi Note 13 Pro 4G átlagos méretű: 161,1 x 75 x 8 mm, a súlya pedig 188 gramm. A kijelző AMOLED technológiával készült, 6,67 inches a képátlója. Ami kiemelendő, hogy Gorilla Glass 5 üveg előlapot kapott, ami kifejezetten karcálló. A maximális védelem érdekében azonban nem árt fóliát is venni rá.

A Redmi-készülékek nemcsak az áruk miatt tetszenek sokaknak, hanem azért is, mert lekerekített szélekkel rendelkeznek, így különösen elegáns hatást keltenek. Fekete, lila és zöld színben is kapható a 13 Pro 4G modell, és ami még különleges, hogy hátul a kamerák eltérő színű háttéren fekszenek.

Nézzük meg a kamerarendszert!

Ha pedig már ez került szóba, vizsgáljuk meg, hogy milyen minőségben fotózhatunk majd. Három hátlapi kamerát láthatunk az eszközön: a főkamera 200 megapixeles! Ez ismét olyan dolog, ami sokak érdeklődését felkeltheti.

Van azonban még egy 8 MP-es ultraszéles egység és egy 2 MP-es makrókamera is hátul, továbbá egy LED vaku. A HDR és a panorámamód is támogatott. Videózni 60 fps-sel lehet.

A szelfikamera 16 MP-es és széles látószögű, így nem lesz gondunk a képek minőségével, meetingek során is bátran használhatjuk az eszközt.

Az akkumulátor és a memória

Itt viszont felmerül az a kérdés: elég erős-e a telefon aksija, meddig bírja egy töltéssel? A Xiaomi Redmi Note 13 Pro 4G ebben is remekel: az 5000 mAh-s akkumulátor egyáltalán nem kicsi, de viszonylag hamar feltölthető: vezetékesen 67 watton 46 perc alatt lesz 100%-os.

Már csak az a kérdés, hogy a gyakori meetingeket, fotózást, videózást, esetleg a játékot, multitaskingot támogatja-e a telefon belseje is. Igen! Hiszen remek rendszerchip van benne, és a belső memória akár 8/128, 8/256, 8/512 vagy 12/512 lehet is lehet!

Sőt! Ha nem lenne elég a tárhely, akkor van lehetőség a memória bővítésére: microSDXC-foglalat is található a telefonon.

További extrák

De még ennél is tovább mehetünk! A Dual-SIM is adott ugyanis, így két külön telefonszámmal is használható a modell. Ami örvendetes, hogy itt is megmaradt a jack csatlakozó, és infraport is van benne.

A CoolMobile.hu oldalon még bővebben olvashatunk a telefon előnyeiről, érdemes ellátogatni a webáruház oldalára!