Az élethű művirágok elhozzák a tavaszt minden évszakban

0
69

A virágok a tavaszt jelképezik, hiszen ekkor éled újra a természet, ilyenkor rügyeznek a fák.

De mi van akkor, ha kikeletet varázsolunk az otthonunkba, bármilyen évszak van éppen? Létezik olyan tavaszi virág, amely minden időszakban megmutatja legszebb oldalát?

A Valex Decor Kft élethű selyemvirágai és gumivirágai pontosan ilyenek. Szépségüket tekintve vetekszenek az élő virágokkal, de sosem hervadnak el, nem száradnak ki, és nem okoznak allergiás reakciókat sem az arra hajlamos embereknél.

Az egyik legelterjedtebb virág ebben az évszakban a tulipán, amelynek élethű másai beragyogják az otthonunkat, amennyiben díszítésként használjuk. Miért olyan népszerű szerte a világon ez a gyönyörű növény?

A tulipán harmóniát sugároz

A tulipán eredetileg Közép-Ázsiából származik, bár a legtöbbünknek azonnal Hollandia jut eszébe, ha szóba kerül a neve. Különlegességét és egyediségét az jelenti, hogy a bimbója majdhogynem tökéletesen szimmetrikus.

A hat lepellevél azonos méretű és formájú minden tulipánon. A legtöbb tulipánfaj egyetlen bimbót hajt, de bizonyos fajtáknál ez lehet négy darab is. 3-7 nap között van az az időszak, amikor a legszebb formájukat csodálhatjuk meg.

Ezzel szemben a tulipán művirágok folyamatosan virágoznak és ragyognak, nem fognak lehullani a szirmaik. A tavasz virágai, illetve azok realisztikus másai tehát minden évszakban helytállnak a lakásban. Nyáron felfrissítik a dekorációt, télen színesítik a mindennapjainkat, ősszel pedig melegséget hoznak az egyre jobban lehűlő otthonunkba.

Csodaszép tavaszi virágok

A tulipán mellett más virágok is a tavaszt idézik, elsősorban a pitypangfélék, a zöld szárnövények, a babérbogyó és a klematisz is. Van egy jó hírünk! Mindegyiket beszerezhetjük élethű másolatként is, nem kell megvárnunk, míg megajándékoznak bennünket szépségükkel.

A klematiszok változatos színű virágaik miatt is nagyon kedveltek, de igazából kúszócserjék, amiért előszeretettel alkalmazzák rácsok, lugasok, pergolák és falak befuttatására. Csokorban kapható selyemvirág változataival feldíszíthetjük a lakás különböző pontjait.

A liliom szintén nagyon népszerű és gyönyörű dísznövény, ami bárhol jól mutat. A kála az egyik legelegánsabb virág, ami nemcsak cserépben vagy vázában érvényesülhet, hanem előszeretettel építik be a menyasszonyi csokorba. A május környéki virágzás viszont nem kedvez egy februári esküvőnek. Ellenben ha a real touch kálát választjuk, nem kell igazodnunk az évszakokhoz sem.

Művirágok a díszeken

Ezek a fantasztikus virágok vázában is csodálatosak, csinosítják a házunkat. Ajándékba is kitűnőek, főleg, ha a megajándékozni kívánt ismerősünk, barátunk vagy rokonunk allergiától szenved.

De remekül beilleszthetők a dekorációba is, akár egy asztali vagy ajtódíszbe, és ha különböző típusokat válogatunk össze néhány zöldnövény utánzattal, fantasztikus kreáció készülhet.