A hőszivattyúval környezetbarát módon hűthetsz és fűthetsz

0
47

A hőszivattyú egy olyan remek eszköz vagy rendszer, amely hőenergiát képes átmozgatni az egyik helyről a másikra.

Általában ezt lehet mind fűtésre, mind pedig hűtésre használni. Ugye milyen remek megoldás? Ez a működés alapvetően a hőenergia átvitelén alapszik. Kell hozzá egy magasabb és egy alacsonyabb hőmérsékletű hely, hogy megtörténhessen mindez.

Kitűnő hatásfokú, gazdaságos és környezetkímélő

Ha érdekel ez a remek, jövőbe mutató technológia, akkor a Wagner Solar Hungária hőszivattyú oldalán a helyed. Itt számos remek terméket és ötletet találhatsz ahhoz, hogy ki tudd váltani az otthonod vagy bármely helyiséged fűtését és hűtését ezzel a kitűnő hatásfokú, gazdaságos és környezetkímélő módszerrel.

Maga a technológia a levegőből földből vagy vízből nyert energia felhasználásán alapszik. A hagyományos fűtési vagy hűtési rendszerekhez képest általában energiatakarékosabb, mivel a hőt nem termeli, hanem ellenkezőleg: átviszi egyik helyről a másikra.

Melyik legyen?

Háromféle módszer közül választhatnak az e technológia iránt érdeklődők: a víz-víz, a talaj-víz és a levegő-víz gépek között. A Wagner Solar Hungária szakemberei hosszú és alapos ismeretekre tettek szert mindhárom változattal, és leginkább a levegős hőszivattyúk telepítését javasolják. Tapasztalataik szerint ezeknél ugyanis a beruházás sokkal kedvezőbb és magának a rendszernek a kiépítése is egyszerűbb. Az üzemeltetésükhöz ráadásul még kedvezményes villamosenergia-tarifa is igényelhető.

A H tarifa a hőszivattyúkhoz és a megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez használható fel. Ám ez a kedvezményes tarifa sajnos nem elérhető egész évben: fűtési célra a legkedvezményesebben az október 15 – április 15. közötti időszakban lehet alkalmazni. Tehát akkor, amikor a hőszivattyút fűtési módra kapcsolják. Ám van fűtési idényen kívüli fogyasztásra is H tarifa egészen 2523 kWh/évig.

AZURI hőszivattyúk

A horvát AZURI hőszivattyú termékei kiváló ár-érték arányt képviselnek, még az e kategórián belül számon tartott prémiumkategóriás darabokkal is versenyre kelnek a formavilágukkal és a tudásukkal. Elsősorban az igazán intelligens menedzsment és a felhasználóbarát kezelőfelület és a választható üzemmódok, valamint az európai A ++ energiahatékonysági osztályú hűtési hatékonyság miatt érdemelték ki ezek a hőszivattyúk a remek minősítést. Sok szakember ajánlja ezeket a kiváló berendezéseket. Mivel az energiafelhasználásunk egy évben 66%-ban fűtésre és 13%-ban használati melegvíz-előállításra megy el, egy jól megválasztott hőszivattyús rendszer remek megoldást kínál a költségek lefaragására. Használd te is ezt a formáját a megújuló energiaforrásoknak!

A Wagner Solar Hungária bemutatótermében személyesen is meg tudod tekinteni a modern kialakítású, okosfunkcióval ellátott AZURI termékeket.