HTC U23 – elsodor a főáramlat

egyentelefon egyenár kategóriában

0
441
HTC U23 mobil az új versenyző
HTC U23 mobil az új versenyző

HTC U23 mobiltelefonjával az örök vesztes kínia gyártó kénytelen beállni a fősodor [magyarul: mainstream] diktálta irányba és el is sodorja az áramlat. Érvényre jut az elv: normál tudás tisztességes árszabással.

Nem kell elájulni, volt ennek is elődje.

A HTC U23 mobiltelefon az U23 Pro, de viszafogottan.

Minden egyforma kívülről, a 120 Hz frissítésű OLED kijelző 1080×2400 pixeles felbontással dolgozik. Android 13 – az eddigi legfrissebb oprendszer – működteti a négy nanométeres csíkszélességgel gyártott Snapdragon 7 Gen 1 vezérlő elektronikát.

A por- és vízálló tokozás kis meglepetése a microSDX kártya rejtett volta (két SIM kártyahelyből az egyiket tartóztatja le).

A HTC U23 fogyókúrája a Pro változathoz képest kettős.

Az egyik a beépített memória tárhely 128 GB-os mérete, amivel a mentések gazdálkodhatnak. A Pro változat alapból 256 GB-os kivitel.

A másik a hátfali kamerarendszer jellemzői. A Pro változat 108 + 8 + 5 + 2 megapixeles négyoptikás kiépítettsége helyett a HTC U23-ba a szolidabb 64 + 8 + 2 megapixeles, háromoptikás megoldás került. Emellett  a Pro verzió apró finomsága is eltűnt, a főoptika f/1.7 rekesznyílása helyett a sima U23 főkamera 64 megás optikája egy gyengébb f/1.9 fényérzékenységű változatot kapott. Elsősorban az éjszakai fényképezésnél mutatja meg magát (és a különbséget). Nappal szinte minden kamera kiváló képet képes legyártani. Szelfi megoldásra az U23 kivitelnél 32 megás az optika.

HTC U23 finomság (kínai gyártó lévén) az U23 fülhallgató aljzata.

Nem kell az Apple + követői erőltette vonalat folytatni, kell és jó a 3.5mm Ø mini jackdugasz hely.

Mindehhez kakaót 4600 mAh kapacitással az akkumulátor biztosít. 30 wattos gyorstöltésre képes az USB-C porton. Avagy 15 wattos töltési energiára a vezeték nélküli alternatívaként. De legalább van!

A Pro változat tavasszal € 500+ árkategóriában szállt be a versenybe. A sima U23 gyengébb belső tárhelye 128 GB mellett nem igazán hátrány, amíg van pénz kihasználni a jóval olcsóbb memóriakártya tárhely bővíthetőség opciót.

HTC U23 mobil színválaszték
HTC U23 mobil színválaszték

A kamera konfiguráció már komolyabban érinti az igényes fényképek rajongóit. Viszont jótékonyan hathat a  végső kiskereskedelmi árképzésre. Az egy hiányzó optika akár 100 euróval is csökkentheti a végárat (tájékoztatásként 2023. júliusában a HTC U23 Pro indulóára 190 ezer forint).

A kínaiakat nem kell félteni,

a HTC stratégia mindenféle zsebhez igazít különféle modelleket, csakhogy a vevőnek ne kelljen amerikai vagy koreai mobilt vásárolni. Meglehet az egészet erodálja az a tény, hogy mindegyik nemzet összes telefon modelljét döntő arányban kínai (tajvani) gyárak ontják.

www.htc.com/eu/

HTC U23 – elsodor a főáramlat