Különleges lakberendezési trendek a nagyvilágból

0
141

Azt mondják, rend a lelke mindennek. Ez tényleg így van. De feltehetjük azt a kérdést is magunknak, hogy éppen mire van szüksége a lelkünknek.

Az utóbbi évek nem várt kihívások elé állítottak minket: a járványok és háborúk híre kis országunkat is elérte, éppen ezért szinte mindennél fontosabbá vált a biztonságos otthon megteremtésének gondolata. Ezt pedig a lakásdekorációs trendek egyaránt érzékeltetik. A következő cikkben most kiderítjük, hogy milyen az ideális otthon 2023-ban.

A legtrendibb színek nyomában

Rengeteg lakásdekorációs eszköz közül választhatunk, kedvenceink a vaszonkep.hu termékei, amelyek bármilyen témát megjelenítenek a lakásunkban. A vaszonkep.hu minőségi kínálatában olyan darabokkal találkozhatunk, amelyek élettel töltik meg a teret. Lehetőségünk van a helyiség színvilágához illő termékeket is beszerezni. De melyek most a divatszínek?

Annyi színárnyalat közül választhatunk, ám napjainkban azt vesszük észre, hogy inkább a letisztultabb, lágyabb színek mellett döntenek az emberek. A zöldes-szürkés árnyalatok például kellemes, nyugtató környezetet biztosítanak számunkra. Egy kicsit közelebb hozzák a természetet.

A very peri már egy ennél merészebb szín, amelyet a kékes-lilás színhez tudjuk hasonlítani. A kék a békesség, az elfogadás és a nyugalom színe, mégis emellett energetizáló hatással is bír. Már egy-egy apró kiegészítő is ki fog tűnni a hozzá képest átlagosnak tűnő kiegészítők közül.

Home office – a lakberendezés egyik motivációs tényezője

Vannak, akik csak bizonyos napokon otthonról, míg mások minden nap otthon dolgoznak. Éppen ezért kell úgy kialakítanunk a környezetünket, hogy hatékonyan végezzük a munkánkat.

Mivel a léleknek nem mondhatunk nemet, és szüksége van a természet közelségére, ezért valamilyen módon be kell csempészni a lakásba is azt. Egyrészt sokkal esztétikusabb látványt nyújt a növényekkel vagy a természetes anyagokból készült kiegészítőkkel díszített helyiség, másrészt javul az oxigénellátás és a közérzetünk szintén jobb lesz. A természet közelsége pozitívan befolyásolja a mentális egészségünket is.

A természetes anyagok választéka ugyancsak széles, habár a kő, a juta, a rattan és a fa egyaránt megidézheti a külvilágot.

Menő a retró

Bátran dobjuk fel a lakást néhány családi ereklyével! A régi és az új bútorok keverése nem is olyan rossz ötlet. Egy-egy régi tárgyhoz például kedves emlékeket társíthatunk, ezeket nem szabad mellőzni! Felújíthatjuk őket és garantáltan meghitt lesz a hangulat.

A lekerekített élek már inkább lágy hatást keltenek, és ezek a finom vonalak teszik igazán bensőségessé a hangulatot. Arról nem is beszélve, hogy sokkal “bababiztosabb” lesz így a ház.

Bármilyen stílusú otthont is álmodtunk meg, egy valami biztos: mindegyikhez illeni fog a tökéletes vászonkép, amit kinéztünk magunknak. Tervezzük meg az utánozhatatlan, a személyünkhöz szabott otthont, ami csak a miénk!