Milyen babaápolási kellékekre lehet szükség?

0
108

A kisbabák bőrének ápolásához sokféle kellékre lehet szükség, ezek többségét akár már a szülés előtt is beszerezhetjük. Ahogy pedig nő a csöppség, újabb és újabb kiegészítők fognak kelleni. De mik ezek, és melyik mire jó? Ezt foglaltuk össze a cikkben.

Babaápolási kellékek

A kisbaba születése nagy öröm, ugyanakkor azzal is tisztában kell lennünk, hogy ettől kezdve a család élete megváltozik. A kis jövevény kerül a középpontba, és a szülők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a baba jól érezze magát, testi-lelki biztonsága rendben legyen.

Mindenképpen be kell szereznünk olyan apró dolgokat is ilyenkor, amelyekre először nem is gondolnánk, hiszen főleg a babaszoba berendezését, a babakocsi és a kiságy kiválasztását tekintjük elsődleges feladatnak. A cél érdekében a Baby Lion webáruház babaápolási termékei között érdemes nézelődnünk, hiszen itt tematikus csoportosítást találunk, így biztosan semmi nem marad ki a képzeletbeli listáról.

Nézzük, mi mindenre lehet szükség egy újszülött, egy kisgyermek testápolásához!

  • Babakozmetikumok

A babakozmetikumok között olyan hasznos dolgokat találunk, amik a fürdetéshez, tisztába tevéshez, hajmosáshoz kellenek. Többek közt babáknak való tusfürdőket, samponokat és testápolókat választhatunk innen, de ne feledkezzünk el a popsikenőcsről sem! Természetesen nedves törlőkendő is kelleni fog.

Speciális termékekre is szükség lehet: itt kapható atópiás tusfürdő és koszmó elleni sampon is, és hűsítő aloe gél is beszerezhető.

  • Haj-, fül- és körömápolás

Ebben a kategóriában is számos hasznos babaápolási kellékre bukkanhatunk. A körömvágáshoz babaolló és körömcsipesz, sőt elektromos körömreszelő is beszerezhető.

A hajmosáshoz lehet rendelni hajmosó karikát, amely megakadályozza, hogy a baba szemébe belefolyjon a víz. Nagyon praktikus kiegészítő. Puha hajkefe, később pedig fésű is kell majd a csodás babafrizura elkészítéséhez.

  • Szájápolási termékek

Észre sem vesszük, és máris kibújik az első fogacska! Ez az időszak bizony elég megterhelő a babának és a mamának is. Érdemes felkészülten várni a tejfogakat: fogzást segítő gélt mindenképpen szerezzünk be!

Ujjra húzható fogkefével mindennap simítsuk át, masszírozzuk meg a csecsemő ínyét, később pedig, ha már kint vannak a fogak, és a gyerkőc önállóan is tud fogat mosni, jó szolgálatot tehet egy elektromos fogkefe.

  • Orrszívó

Igen, sajnos az orrszívóra is nagyon nagy szükség van. A Baby Lion kínálatában orrszi-porszi szettek is kaphatók, ezeket a porszívóra szerelve lehet használni. Léteznek azonban kézzel működtethető orrszívók is, ha kíméletesebb szívásra van szükség.

További hasznos termékek

A fenti listából is látható, mennyi mindenre kell gondolni, ha babaápolásról van szó. A kicsik érzékeny bőrének védelméhez szerezzünk be babaruhák mosásához való hipoallergén, illatmentes mosógélt és öblítőt is.

A babaápolási termékek beszerzéséhez nem is kell külön üzletet felkeresnünk: a Baby Lion babaáruházban széles a választék e témakörben is.