HTC U12+ a távol-keleti gyöngyszem

már négy optikával villant

0
1217
HTC U12+ a távol-keleti gyöngyszem
HTC U12+ a távol-keleti gyöngyszem

HTC U12+ modelljével a tajvani telefongyártó óriás az élmezőnybe törekszik.

Megkapta a Snapdragon 845 központi jelfeldolgozó processzort ( 8 mag, 2.6. GHz) egybeépítve a telefonvezérő rendszerrel (SoC). A RAM memóriára dobtak egy lapáttal, 6 gigabájtnyira sikeredett.

Jó a homogén műszaki számsor, a kijelző is 6 colos. Képaránya 2:1 és 2880×1440 képponttal operál.

Megjeleníti a HDR 10 rendszer szerinti készült nagydinamikájú képeket, igen élénk színvilággal.

HTC U12+
HTC U12+

Android 8-as operációs rendszer működteti és hangvezérléses utasításokkal is boldogul. Minimum 64GB fix tárhellyel gyártják és van hozzá még SD kártyafoglalat akár 400GB bővíthetőséggel. Megjegyzendő, nem túl jó ötlet drága fix memóriával kiárazni a piacról, ha SD memóriahelye is van. Bőven elegendő lenne a 32GB, és opcióban a 16GB-os verziót is kellene kínálatban tartani. Ehelyett egy alternatíva van, az sem lefelé mutat: a 128 GB-os luxus belső fix tár.

Két területen nyomul a HTC U12+.

Az egyik a fényképezési képessége. Elöl-hátul duplakamerás kivitele igéretes képvadászatra sarkall.

A hátlapi kamera fizikailag kétszeres zoom ráközelítésre képes ami nem rontja a képminőséget, csak a témára közelebbről koncentrálhatunk. Mellé 10-szeres digitális felbontást is kapott, ami viszont ráközelítéskor a képminőség rovására megy. Na nem mintha komplikált lenne olykor pár lépéssel közelebb menni a céltárgyhoz/célszemélyhez. Az f/1.75 rekesznyílás már nem annyira élvonalbeli, de a 12MP + 16MP felbontású képérzekelés talán kárpótol ezért.

A frontoldalon is duplaoptikás fényképezés szolgálja a térérzetű, mosott hátterű profi fotózást.

A másik az EDGE SENSE 2 szolgáltatás. Ez a telefonkezelés új dimenzióját nyújtja. Csak meg kell szorítanunk a telefon élét és reagálni fog! A HTC egy korábbi modellel indította az EDGE SENSE  képességet és az U12+ egy továbbfejlesztett verzióval dolgozik. Különféle parancsok léphetnek életbe a mobiltelefon élének vagy a gombok felületének megnyomásával, vagy nyomva tartásával, esetleg kettős érintésével. Attól függ, mit programoztunk be egy adott mozdulathoz előzetesen.

Akkumulátora 3500 mAh kapacitással alkalmas a gyorstöltésre, de vezeték nélküli töltésre nem.

Audio téren nagyfelbontású zenei felvételek megszólaltatására is képes a 32 bit mélységű jelfeldolgozással. Az igényes technikával nem sokra megyünk, ha a Bluetooth maradt az egyetlen platform – mivel a fejhallgató aljzatot lehagyták. Csak vezeték nélküli hangvisszaadásra tervezték.

Gyógyír lehet erre a sztereó kéthangszórós készülékház?

Két SIM-kártya kezelésére is képes és azoknak szánja a gyártó, akik márkahűek, illetve azoknak akik a kisérletező/megismerő felhasználók körébe tartoznak. Emellett tolerálják a hazai weboldalon a szolid 799.00€ (64GB verzió) előrendelési árcédulát is. Mégiscsak negyedmillió forintért fognak kisérletezni.

Áttetsző sötét, kerámiafekete és lángvörös tokozásból válogathat a nagyérdemű közönség, az is jó ok az ismerkedésre.

wwww.htc.hu

HTC U12+ a távol-keleti gyöngyszem