OPPO Find X mobiltelefon

mechanikai bravúr a fényképezés frontján

0
1380
OPPO Find X mobiltelefon
OPPO Find X mobiltelefon

OPPO Find X mobiltelefon varázslatban volt része annak, aki a párizsi bemutatón találkozhatott vele. Akinek nem sikerült, az csak az augusztusra ígért első kereskedelmi szállítmányból kaphat.

Bedurvultak a kínaiak, ontják az újabb és újabb modelleket. Az OPPO márka saját statisztikái szerint már 200 (kétszáz) millió OPPO birtokos létezik szerte a világon. Európát most célozzák meg, hivatalosan a latinok a fókusz (Franciaország, Olaszország, Spanyolország) de kakukktojásként Hollandia is tervben van.

Az OPPO Find X mobiltelefon a Snapdargon 845-ös vezérletével 8GB műveleti memóriával jön ki. Legalább 256GB belső tárral szerelik, de lehet 512GB-os változata is. Alumínium keretben elöl-hátul üveg a tokozása. Színskálája megosztó: bordóvörös avagy gleccserkék közül lehet választani.

Az OPPO felszámolta a mobilunkat-ujjlenyomat-ellenőrzésre-kézbe-vesszük-és-a-fotolencsét-tapizzuk-össze szerencsétlenkedés gyártói balfogását. Csak a vizuális arcfelismerésre bízzák a jogos tulajdonos azonosítását.

A 6 hüvelyknél nagyobb, a teljes mobiltelefon fizikai frontfelület méretével összevetve közel 94%-ban hasznosított kijelző-felület az egyik marketing súlypont.

Felbontása 1080×2340 pixel. Felszámolták a másik gyártói balfogást is, ami a trapézos kivágás az előlapi kamera működtetéséhez. Érvényesülhet a felületen az egységes és csorbítatlan dizájn.

Az OPPO Find X mobiltelefon varázslat a fotózásnál indul el. A Samsung úgy hirdeti az S9-es vezérmobilt, hogy ’a kamera újragondolva’. Nos ez eltörpül az OPPO Find X megoldásához képest.

A fotózáshoz az optika a telefon felső éléből csúszik ki és a lencsék ebből a síkból néznek előre-hátra.

A műszaki bravúron túl az esztétikum is érvényesül. Ha befejeztük az optikai munkálkodást, szépen visszasiklik ütésálló kiképzésű házába. Semmi nem bontja meg a sima felület érzetét.

Tesztjeik szerint 300 ezer kinyitás/becsukás művelet garantált, a motoros mechanika ennyit is jól bír.

A hátranéző optika duplalencsés, a 16 megapixeles képalkotó mellett a 20 megapixeles párja csak a képmélység kialakításában vesz részt. A frontoldali kamera a szelfizésen túl az intelligens 3D arcfelismeréshez is szolgáltatja a hardvert. A frontlencse érzékelője 25 megapixeles, nem elírás.

Enyhe gyenegeség, hogy mindegyik fényérzékenysége egyformán f/2.0 érték, ezt már 3 éve lepipálták.

Pozitív praktikum a két SIM-kártyás kivitel mikroSD memóriabővítő lehetőséggel. Negatív gyakorlat viszont, hogy áldozatul esett a gyomlálásnak a vezetékes fülhallgató-csatlakozó aljzat.

Akkumulátora vonzó 3730 mAh kapacitású, otthon nem kiszerelhető változatban. Van egy nagy vonzereje, ha lemerül – márpedig lemerül, hol gyorsabban hol lassabban – a feltöltés a gyári adatok szerint 35 perc alatt nulláról 100-ra képes a spéci VOOC gyorstöltési eljárással.

Ennyi idő alatt a konkurencia gyorstöltési eljárásai csak a fele töltöttségi szintig tudnak eljutni. Ez a szolgáltatás aranyat ér és remélhetőleg nem gyilkolja ki az akkumulátort hamar. A gyorstöltés velejárója a forrósodás, ami a Li-ion felépítésű akkuk gyorsított amortizációját idézi elő. Ez nagy kockázati elem.

Az OPPO Find X mobiltelefon tervezett árszintje ezer euró. Hazánkba eljutva az árképzés sajátosságai már az elviselhetőségig feszítik a húrt. Elnevezésében a ’Find X’ az extra árban itthon rögtön érvényre is jut.

www.oppo.com

OPPO Find X mobiltelefon