Itt a grillszezon: de milyen grillsütőt válasszunk?

0
130

A nyárban az az egyik legjobb dolog, hogy sokat lehet kint tevékenykedni a szabadban, a teraszon is lehet reggelizni vagy vacsorázni, és a nyár a grillpartik ideje is.

Ha te is szeretnél a családoddal vagy a barátaiddal enni egy jóízű flekkent, amit odakint sütöttetek meg egy grillsütőn, de nem tudod, milyen eszközök kellenek ehhez, akkor mindenképp olvasd el cikkünket!

A kerti grillek választéka

A grillezés egyre nagyobb divat manapság, és akiknek kertes házuk van, nagyon jól teszik, ha befektetnek egy grillsütőbe, amelynek segítségével különleges, finom ételek készíthetőek el. Amikor azonban nézelődni kezdünk – például a Homelux webáruház kerti grill kínálatában –, hamar rájövünk, hogy akkora a választék, és annyiféle sütő létezik, hogy nem is egyszerű a döntés.

A grillezéshez olyan szavakat társítunk, mint a szabadság, jókedv, barátok, finom illatok, csepegő zsír, felszálló füst, sercegő parázs, naplemente. Az autentikus hangulatot legjobban a faszenes grillsütők adják át, éppen ezért sokan választják ezt a típust, azonban ma már modernebb eszközök is kaphatók.

Ilyenek például a gázgrillek vagy az elektromos grillek, amelyek ugyan nem fatüzelésűek, de ugyanolyan finomságok készíthetők általuk, mint a hagyományos grillekkel. Ismerd meg mindegyik típus előnyeit!

A gázgrillek

A gázgrillek nagyon kelendőek mostanában, és ennek több oka is van. Használatuk végtelenül egyszerű, így aki úgy gondolja, hogy a tűzgyújtási technikája nem épp a legtökéletesebb, és nem is nagyon akarja órákon át szemmel tartani a tüzet, számára kitűnő alternatívát jelent ez a grillsütő.

A gázgrillek működéséhez földgáz vagy propán-bután palack szükséges, a palack helye sok esetben ki is van alakítva a készülékben. Nem foglalnak nagy helyet ezek a sütők, és valójában a kert vagy a terasz bármely pontján felállíthatók.

Nagy előnyük, hogy gyorsan felmelegednek, és a hőmérséklet szabályozása is lehetséges, így fokozatosabban sülnek meg a húsok, zöldségek, mint egy faszenes grill esetében. Talán csak az a hátrányuk, hogy az ételek nem adják vissza azt a füstös ízt, ami gyerekkorunk grillpartijait annyira meghatározta.

Az elektromos grillek

Azok se keseredjenek el, akik nem tudnak odakint sütni-főzni, mert nem kertes házban laknak. Egy családi-baráti vacsorára odabent is előállítható a grillezett menü az elektromos grillek segítségével.

Ezeket a sütőket áramforráshoz kell csatlakoztatni, és percek alatt elkészülnek bennük az ínycsiklandó falatok. A hiányzó füstös íz miatt talán kárpótolhat az, hogy az így készült ételek nagyon egészségesek és finomak.

A faszenes grillsütők

Az igazi grillezéshez válassz faszenes kerti grillt a Homelux kínálatából! A gyerekekkel, barátokkal közös grillezés felejthetetlen élményt nyújt, és ilyenkor még azok is örömmel fogyasztják a füstös-szaftos ételeket, akik egyébként az egészséges életmód hívei.

Egy közös grillezés összehozza a társaságot, emlékezetessé teszi a nyári estéket, így ha teheted, mindenképp szervezz még az idén egy grillpartit a kertedben!