Feng shui a világítási rendszer kialakításában

0
342

Mindenki egyensúlyt akar az életében – a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Ez érvényes a munkára és a magánéletre, de megnyilvánul a lakberendezésben is. Te is könnyen megteremtheted a feng shui segítségével csak egy kis odafigyelés kell.

Feng shui – a térrendezés művészete

A feng shui tudománya az energiatér elrendezésével foglalkozik, tehát jóval több, mint egy lakberendezési módszer. A szó jelentése: szél és víz. Az élet számos területén alkalmazható – így az otthonod világítási rendszerének a megalkotásában is. Lámpa mennyezetre, lámpa a hálószobába, lámpa a konyhába – mindenhova kell, csak az nem mindegy, hogy hova és milyet választasz.

A csí életenergia, ami két ellentétes erőből, a jin és jang egymásra hatásából tevődik össze. Hatása globális, hiszen átjárja a testedet és a környezetedet – állandó mozgásban van. Normál esetben az áramlása folyamatos, ugyanis ha valami miatt megreked – az betegséget okoz.

A feng shui helyreállíthatja a tér energiáját

Minden mindennel összefügg, azaz a tér is hat rád. A feng shui lassíthatja vagy éppenséggel serkentheti a térnek az energiáját, azért nem mindegy, hogy hol, mit helyzel el. Az otthon papírforma szerint az a hely, ami nyugalmat és biztonságot sugároz és energiával tölt fel. Már néhány apró kiegészítővel vagy a berendezési tárgyak átrendezésével te magad is tudod alakítani az energiák egészséges áramlását.

Persze csak akkor, ha azt a feng shui elveinek a betartásával végzed el. Ha nem vagy biztos a tudásodban, érdemes szakértőtől tanácsot kérned, nehogy többet árts magatoknak, mint használj.

Milyen kiegészítőket használj?

Az életenergia és az egyensúly megteremtésében számos kiegészítő segíthet, de még mielőtt bevásárlókörútra indulnál, meg kell tenned néhány dolgot:

  • Takarítsd ki az otthonod – rakj rendet! Szabadulj meg mindentől, ami rossz érzéssel tölt el.
  • Válj meg mindentől, ami elromlott, eltört, hegyes, éles vagy hasznavehetetlen. Dobd ki a kiégett izzókat is vagy a megrepedt lámpabúrát.
  • A világító eszközök kiválasztásánál ügyelj arra, hogy legyen közük az 5 elemhez. Ezek a fa, a föld, a fém, a víz és a tűz.
  • Ahová nem jut elegendő természetes fény nappal sem, ott neked kell gondoskodnod a megvilágításról. Ilyen területek lehetnek a konyhában, a fürdőszobában, a dolgozószobában vagy a garázsban.
  • Vigyázz arra, hogy a mesterséges fények ne legyenek zavaróak.
  • Pihenésre szolgáló helyiségekben – mint amilyen a hálószoba vagy a nappali – előnyösek a dimmelhető fényforrások. A hideg fény nincs jó hatással az energiaáramlásra.

Feng shui, a tűz és a gyertyák kapcsolata

A feng shui szerint a tűz – vagyis a gyertyák használata – megmozgatja a megrekedt energiát. Ez nemcsak a környezetedre, hanem az életedre is hatással lehet. Léteznek kifejezetten erre a célra szolgáló gyertyamágiák – az, hogy hiszel-e a hatásukban, csak rajtad áll. A gyertyákat régen a csillárokon fényforrásként alkalmazták.

Egyensúlyt teremteni a mindennapokban nem lehetetlen. Csak ismerned kell az ehhez szükséges módszereket és eszközöket.