Testhőmérséklet mérése professzionális eszközzel

0
399

Az elmúlt évek eseményei tükrében egyre több helyen támadt igény arra, hogy a belépők testhőmérséklete megmérésre kerüljön.

Természetesen egy hömpölygő tömeg esetén nem járható út, hogy mindenkinek a kezébe adunk egy klasszikus lázmérőt, majd percekig váratjuk őket, mire megszületik az eredmény. Sem időben nem tartható fenn ez, de higiéniás aggályokat is felvetne ez a módszer.

Létezik azonban a testhőmérséklet mérésének olyan módszere, ami jóval gyorsabb, nem merül fel semmiféle higiéniás kérdés, és mindezen által sokkal hatékonyabb is, mint a fent vázolt lehetőség. A megoldást az olyan beléptetési módszer jelenti, ami érintésmentes.

Jó megoldás lehet egy testhőmérséklet-mérő kamera

A sajtóban lehetett arról olvasni, hogy az iskolák, munkahelyek esetében nem mindig történt zökkenőmentesen a testhőmérséklet mérése. Sok esetben előfordult, hogy irreálisan alacsony eredményeket mutatott a hőmérésre szolgáló eszköz. Lehet, hogy erre akár az Ön vagy a hozzátartozói esetében is volt precedens. Általában az eszközök nem szakszerű használatából vagy azok silány minőségéből adódik a probléma.

Némi kutakodás után azonban több olyan eszközt is lehet találni, ami megfelel a célnak, és nem túl bonyolult használni. Például a Hikvision testhőmérsékletet-mérő kamerája azért praktikus, mert maszk viselése esetén is észlel arcot, és akár 1-1,5 méteres távolságból is pontos eredményt tud mutatni. Alapvetően 0,5 Celsius-fokos pontossággal működik, de az úgynevezett fekete test kiegészítővel akár 0,3 fokos pontosság is elérhető. Ezzel már elég jól ki lehet szűrni azokat a személyeket, akiknek hőemelkedése van vagy lázasak. Az eszköz kizárólag az arc hőmérsékletét méri, így nincs esélye a téves riasztásnak, nem fog például egy pohár forró kávéra beriasztani.

Több megoldás is van a piacon

Érdemes szétnézni a megfelelő és legpraktikusabb eszköz kiválasztása előtt, hiszen több különböző technológiájú, érintésmentes belépést lehetővé tevő eszköz is létezik. A DEFLOC beléptetői között is talál ilyet.

Jó választás lehet a fent említett eszköz mellett a TechSon beléptetőterminálja is, amely ugyancsak alkalmas érintésmentes lázmérésre és érintésmentes beléptetésre. Ezen túlmenően a terminál képes az arcfelismerésre, az arcmaszk ellenőrzésére, és jó szolgálatot tehet abban az esetben is, ha például létszámkorlátos rendezvényről van szó.

Ez a beléptetőterminál kifejezetten gyors beléptetést és azonosítást tesz lehetővé, akár percenként harminc személy analizálása is lehetővé válik ezen eszközzel. Akár kétméteres távolságból is képes felismerni a belépésre várakozók arcát még akkor is, ha maszkot viselnek. A lázmérést 30-50 centiméteres távolságból képes elvégezni érintésmentesen, 0,3 Celsius-fokos pontossággal.