Mobilfejlesztő vagy? Milliárdos piac vár!

A hatalmas kínai alkalmazáspiac a magyar fejlesztők előtt is nyitva áll

0
884
Mobilfejlesztő vagy? Milliárdos piac vár!
Mobilfejlesztő vagy? Milliárdos piac vár!

November 9-én, közép-európai idő szerint 13:00 órakor mobilfejlesztő csapatok számára tart a világ minden tájáról elérhető, ingyenes webináriumot a Huawei.

Az esemény fókuszában a hatalmas kínai alkalmazáspiacban rejlő lehetőségek állnak. A résztvevők megtudhatják, hogyan érhető el, hogy egy app beinduljon és sikeres lehessen a világ legnagyobb, 1,3 milliárd mobilinternet-felhasználót magában foglaló piacán. Mire kell figyelni, hogy ne vesszenek el a jogi és adatvédelmi szabályozások között. Hogyan hidalják át a kulturális különbségeket és szerezzék meg szükséges képesítési követelményeket? Hogyan fejlesszenek olyan appot, amely népszerű lehet a kínai felhasználók között?

A Huawei Developer Webináriumon többek között vezető kínai játékkiadók adnak betekintést a fejlesztői nehézségek és lehetőségek világába, és azt is bemutatják, hogy például hogyan érhet el komoly sikereket a Huawei AppGallery segítségével a Romániában fejlesztett nyelvtanuló alkalmazás, a Mondly.

Az előrejelzések szerint az okostelefonok terjedése Kínában rövid időn belül tovább növekedik. Hozzá kell tenni, hogy a világ legnépesebb országában az okostelefon-iparra és a mobilhasználatra vonatkozó statisztikák már most is lenyűgözőek.

Az ország 1,3 milliárd mobilinternet-felhasználót számlál,

és majdnem 100 milliárd alkalmazásletöltés történt 2019-ben Kínában. A mobilalkalmazásokon belüli globálist költések felét itt költik el, a mobiljáték-ipar pedig 15 milliárd dollár bevételt termelt 2020 első hat hónapjában.

A világ minden tájáról érkező fejlesztőknek ugyanakkor komoly kihívást jelent a kínai piac. Az ismeretlen és időnként bonyolult jogi és szabályozási környezetben nehezen igazodnak el a fejlesztők. Problémát jelent számukra a sokféle követelménynek, így az adatvédelmi előírásoknak, fogyasztóvédelmi törvényeknek és a képesítési követelményeknek való megfelelés. De kihívás az olyan alkalmazások létrehozása is, amely valóban jó visszhangot kap a kínai felhasználóktól.

Ami ugyanis a nyugati ügyfelek számára elengedhetetlen termék, az könnyen nagyot bukhat Ázsiában, a fejlesztők pedig gyakran csak kapkodják a fejüket, hogy pontosan megértsék, miért bukik meg az alkalmazásuk.

A fejlesztők gyakran nem tudják ténylegesen lokalizálni az alkalmazásaikat, és biztosítani, hogy az releváns legyen a kínai felhasználók számára. Számos kulturális különbséggel kell számolniuk, amikor egy alkalmazást kínai felhasználók számára készítenek, a nyelv megfelelő fordításától az olyan finomabb tényezőkig, mint a színek jelentése és a helyénvaló képek. Ezenkívül a fejlesztőknek meg kell érteniük, hogy az egyedi kínai okostelefon-felhasználói szokások és viselkedés miként befolyásolhatják az alkalmazás használatát.

A piacot teljes egészében ismerő kínai céggel való együttműködés ebben a tekintetben sokat segíthet a fejlesztőknek, mivel a helyi jelenlét a legtöbb fejlesztő számára elérhetetlen.

Ebben igyekszik segíteni a Huawei és az AppGallery alkalmazásáruháza,

amely már 490 millió aktív felhasználót gyűjtött össze világszerte. A vállalat célja, hogy segítsen a tengerentúli fejlesztőknek Kínában sikert elérni, ennek érdekében a következő hónapban számos új kezdeményezést indít, amelyek célja a globális fejlesztők és a kínai felhasználók közötti szakadék áthidalása.

Segítenek a fejlesztőknek legyőzni a törvényi akadályokat, valamint olyan eszközöket kínálnak, amelyek lehetővé teszik az alkalmazások valódi lokalizálását a kínai piacon.  A Huawei fejlesztői webináriumára ezért meghívták a vezető kínai játékkiadókat, hogy betekintést adjanak tengerentúli játékfejlesztők legfontosabb kihívásaira.

A Huawei Developer Webinar november 9-én, hétfőn (közép-európai idő szerint 13:00 órakor) egész világon elérhető lesz.

A rendezvényen a Mondly példáján keresztül mutatják be, hogyan lehet sikerrel belépni a kínai piacra. A Romániában kifejlesztett és ma már több mint 60 millió felhasználót számláló Mondly azokat az egyre növekvő számú alkalmazásokat képviseli, amelyek nagy sikereket értek el szerte a világon, és megérettek az indításra Kínában.

A kínai piac megnyitásának egyik legjelentősebb kulcsa a Huawei AppGallery, amely nem csak a fejlesztőknek nyújt segítséget a felhasználók megszerzésében, a bevételszerzésben és a minőségi felhasználói élmény biztosításában, hanem tanácsadási szolgáltatást is nyújt a szabályozással és a megfeleléssel kapcsolatos tanácsokkal – ami az egyik legnagyobb akadály azoknak a fejlesztőknek, akik Kínában szeretnék kínálni alkalmazásaikat.

Az ingyenes webináriumot ezen a linken lehet követni:

https://consumer.huawei.com/en/partners/appstochinahdw2020/

Mobilfejlesztő vagy? Milliárdos piac vár!