LG Wing 5G – szárnyaló fantázia Koreában

Az Ikarosz-effektus kerülendő

0
839
LG Wing 5G - szárnyaló fantázia Koreában
LG Wing 5G - szárnyaló fantázia Koreában

LG Wing 5G – szárnyaló fantázia Koreában hívta világra a legújabb modelljüket. Nagy csend jött a kicsúsztató telefonok után, az állóvizet csak a koreai versenytárs kinyitható telefonja kavarta fel. Ez az elfordítható kivitel a 3D tér helyett a 2D síkfelületen végzi el a mozgatást.

Az LG Wing 5G kifejlesztésének hármas célja volt.

Egyrészt visszacsempészni a telefon funkciót egy 6.8 collos kijelzőjű tablet kategóriájú készülékbe. Másrészt jobban kihasználni az Android operációs rendszer osztott képernyős megjelenítési képességét. Harmadrészt bemutatni a ma létező technika sokoldalúságát némi márka népszerűsítéssel vegyítve.

LG Wing 5G elforgatható másodkijelzővel
LG Wing 5G elforgatható másodkijelzővel

Mit hoz az LG Wing 5G szárnyaló fantázia Koreában a konyhára?

Kapunk egy rendhagyó valamit, ami egy új kategóriát teremt. Egy ’másfél’ kijelzős,  több párhuzamosan futtatott alkalmazás  [magyarul multitasking] jobb kihasználására képes eszközt.

Mihez kell egy folyamosan teljes kijelzőre igényt tartó használati mód?

Elsősorban videó anyagokat nézni rajta, mozizni vele és (végtelenítve) játszani rajta.  Eközben aztán meg ne zavarja a látványt és az élményt egy bepottyanó üzenet vagy egy kóbor hívás. Mivel ezeket megakadályozni mégsem lehet (például úgy, hogy repülőgép üzemmódban játszunk online), az adatforgalom fenntartása kényszerűen beengedi a ’tolakodó’ külvilág próbálkozásait.

Utóbbiak kezelésére bőven elegendő egy plusz ½ kijelzőnyi segédfelület anélkül, hogy a futó játékba be kellene avatkozni. A segédfelületen szemünk nyugtázza a bejövőt és aztán eldönthetjük ez mit ér meg. Fogadjuk a hívást, visszaüzenünk a csetelőben vagy csak lazán hanyagoljuk. Ezen túl a képalkotó alkalmazásoknál is jól jön, hogy nem kell a rögzítendő látvány felületén a kitakaró gombokat böködni.

Létrehozatalához sokmillió dolláros fejlesztési program kellett.

Felépíteni, kivitelezni és eredményét gyártásba vinni. Jól megy a világnak, fussa ilyenekre.

Ugyanakkor a kényelmes és hosszú időn át tartós használatot is biztosítani kell. A gyártói adatok szerint a mechanika 200000 biztos elfordítást (azaz százezer ki és behajtást?) garantál.

Nem az elforgatás az igazi igénybevétel. Hanem a derékszögű kitérés és a visszatérő alapállás rögzített állapotaiból a némi feszítéssel járó elforgatás ki- és bepattintást igénylő terhelése. Végig stabil kell legyen, mert elforgatva a fekvő teljes kijelzőből felfelé vagy lefelé megdöntve lóg ki a félfelületű plusz kijelző, amit nyomkodnak is. Ezt extra terhelést is a mechanikának el kell viselni.

Az 5G képes LG Wing koreai fantázia modell meggyőző.

Nem lehetett minden csúcselemet belepakolni mert ez kiárazta volna a világűrbe. Így aztán díjazni kell, hogy 128GB tárhely és 8GB RAM mellett Qualcomm SDM765 Snapdragon 765G hajtja. Tripla kamera hátul (64/13/12 megapixeles érzékelőkkel) és 32 megapixeles frontoldali kamera látja el a képalkotást.

LG Wing 5G motoros szelfikamera
LG Wing 5G motoros szelfikamera

A szelfikamera a még több mechanika híveinek örömére motorral liftez fel a telefon éléből.

A 4000 mAh kapacitású akku vezeték nélkül is feltölthető.

Külföldön az LG Wing 5G a nem olcsó 1000 US$ árral jelentkezett játékra, ebből itthon  szokásos átlényegítő csodafolyamat szüli meg a 400 ezer forintos árszintű kisker árat.

Lesz majd aki imádja, lesz aki tamáskodik, lesz aki elfordul ettől. Egyben azért közös nevezőre kell jutni: üdítő változás és új irány a mobiltelefonok világában.

Van bizodalom az LG Wing 5G szárnyalásában.

képek forrása: www.lg.com

LG Wing 5G – szárnyaló fantázia Koreában