Huawei P60 Pro mobil képalkotásra kihegyezve

félmillióért kell is tudni valamit

0
495
A Huawei P60 Pro fozózásra kitalálva
A Huawei P60 Pro a fozózásra lett kitalálva

Huawei P60 Pro mobil képalkotásra kihegyezve bontja ki az előd Mate 50 Pro kiváló képességeit. Friss  megjelenése a bizonyíték arra, hogy miképp raknak össze egy telefont modulokból a marketingesek.

A Huawei P60 Pro a képalkotásra lett szánva

azonban semmilyen egyéb téren sem kell nagy kompromisszumot kötni, aki egy ilyet álmodott meg magának.

Mivel a komponensek árérzékenyek, a marketingesek nekvigyázva kellett  végterméküket összehozni.

Először is, a fényképezéshez nem kell maximumra járatott legfrissebb SoC vezérlő chipet berakni. Legyen modern,  de ne a leginkább ambiciózus (és legdrágább) Snapdragon, ami mostanság a Gen 2. Így maradt a Mate 50 Pro SoC-je, egy Snapdragon 8+ Gen 1. Nem kell szégyenkeznie, ez is 4 nanométeres csíkszélességű és a második a legfürgébb procik között. Ez is szándékkal nélkülöz 5G adatképességet. Ez részben ártényező. Másrészt pont ez (adatkémkedés) gyanúja okán tiltották le a Trump-éra alatt a helyi adatkommunikációs cégeket az USA-ban a Huawei 5G technológia beszerzéséről.

A P60 Pro csak telefonnak is igen tisztességes

120 Hz (1 Hz – 120 Hz) tartományú képfrissítés mellett extra 1220 x 2700 pixeles felbontású a kijelzője. EMUI 13.1 kezelőfelület vezérli. Ez a HarmonyOS kínai vezérlőszoftver Európának szánt mutánsa. Mivel a céget kitiltották a Google gazda által hizlalt Android szoftver használatból is. Emiatt nincs Google Play alkalmazástár hozzáférése sem. Ez lehet egy telefonnak az egyetlen gyenge pontja, amolyan Achilles-sarka. Sokaknál a megvásárlásánál a kiváló tulajdonságai dacára kizáró tényező lesz.

A mobil valódi tudása a fényképezésben bontakozik ki, ha a videózásban nem is. Marketingeseik józanul mérték fel, hogy egy mobiltelefonnak egyelőre nem kell tudni 8K felvételeket készíteni kismillió frame/sec képességgel. Mert 8K videókat mai pénztárcák mellett tömegek nem tudják televíziós készüléken megnézni. Mobilon visszanézésre törekedni 8K videót a kijelző felbontási korlátja miatt pedig amolyan barokkos túlzás.

Miben erős a Huawei P60 Pro mobil optikarendszere?

Abban,  amivel a DXOMARK labor fényképezésre képes mobilok rangsorában az első helyre ugrott. Listájuk egyébként elég kegyetlen, mert két OPPO és egy HONOR mobil mögött azért ott van a már bemutatott Huawei Mate 50 Pro. Nem árt tudni, hogy a Mate 50 Pro tavaly novemberben szintén a legjobb volt. Az első tíz listájába Apple és Samsung csúcsmobilok a DXOMARK-nál be sem fértek. Már ami a fényképezési alkalmasságukat illeti.

/A DXOMARK 15 éve tucatnyi nemzetiségű 150 együttműködővel egy kutató elemző cég Párizsban./

Huawei P60 Pro optika
Huawei P60 Pro optika

A Huawei P60 Pro fotózásra szánt kamerarendszere

egyedülálló képességet tud magáénak. A hátfali egyik 48 megapixeles főkamera állítható rekeszértéket kínál f/1.4-f/4.0 tartományban. A másik 48 megás kamera szenzoreltolásos optikai stabilizálás mellett 3.5 x ráközelítésre [magyarul zoomolásra] képes. Van még egy ultraszéles látószögű 23 megás autofókuszos harmadik kamera is. Ezek együtt kiváló triót alkotnak. Változás a Huawei Mate 50 Pro kamera trióhoz képest azért van némi. Kilőtték 64 megás periszkópos optikájukat egy szenzoreltolásos képstabilizálású 48 megás kedvéért.

A Huawei P60 Pro duplacellás akkumulátort tölt

Az energiaellátás  kikozmetikázva duplacellás 4815 mAh-ra nőtt a 4700 mAh kapacitású Mate 50 Pro akksihoz képest. 88 Wattra hízott a gyorstöltési képesség az előd 66 Wattos tudásához képest. Mindent ugyanúgy IP68 tokozás véd.

Vamennyi téren a Mate 50 Pro az alap, ezen finomítottak (nem sokat) a P60 Pro változatban.

Kínában már korábban, itthon most jelent meg, az INNOTECH ára pont félmillió. Na ne túlozzunk, 499.490,- Ft.

Nyaktörő sebességgel vajon hányan rohannak érte, változtatható rekesznyílás ide vagy oda? A hátfal aszimmetrikus látványa szintén nem kárpótol a paraméterekért, a telefont hátára lerakva billeg jobbra-balra. Mintha a fémkeretes telefonra rádolgozták volna saját lekicsinyített fémkeretes mását az optikai sziget kiképzéséhez.

A Huawei P60 Pro nagy testen kis test

Az f/1.4 soha sehol más mobilnál nem volt elérhető fényérzékenység, ezért le a kalappal. Vívmány, az értők értékelik.

www.huawei.com

Huawei P60 Pro mobil képalkotásra