Ultrahosszú üzemidővel Watch GT 2

Megérkezett a Huawei okosóráinak következő generációja

0
882
Ultrahosszú üzemidővel Watch GT 2
Ultrahosszú üzemidővel Watch GT 2

Ultrahosszú üzemidővel és sportmóddal jön a napokban az új Watch GT 2 okosóra széria a Huawei Technologies őszi kínálatában.

A Watch GT 2 okosóra sorozat modelljei 46mm-es, illetve 42mm-es kivitelben, elődjeiknél gazdagabb funkcionalitással érkeznek.

A gyártó az okosórákat a Huawei legújabb, Kirin A1 chipjével szerelte fel, amelynek ultra alacsony energiafogyasztása minden eddiginél hosszabb, ultrahosszú üzemidőt eredményez.

A Watch GT 2 sorozat eszközei továbbá több sportmódot biztosítanak. Átfogó egészség- és erőnlét ellenőrzési és kezelési képességeinek köszönhetően az amatőr és profi sportolók számára is ideális eszközök a Huawei új okosórái.

Az üzemidő bajnoka

A Watch GT széria előző generációja már bebizonyította, hogy a Huawei a hordozható okoseszközök területén is ügyel az akkumulátor ultrahosszú üzemidejére.

A Watch GT 2 még ennél is messzebb megy. A gyártó saját Kirin A1 chipkészletének köszönhetően tovább növelte az üzemidőt.

A lapka fejlett Bluetooth feldolgozóegységet, erőteljes hangfeldolgozó egységet, ultra alacsony energiafelhasználású alkalmazásprocesszort és külön energiakezelő egységet is tartalmaz a hosszantartó felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Az okosórákba szerelt Kirin A1 chipkészlet Cortex-M7 processzort használva képes az ultra alacsony energiafogyasztás (10uA/MHz) elérésére, amely jelentős előrelépés az iparági átlaghoz képest.

A Watch GT 2 modelljeiben a teljesítmény és az energiahatékonyság tökéletes kombinációja garantálja a zavartalan használatot és az ultrahosszú akkumulátor időtartamot.

Mindennapi használat során a Watch GT 2 46mm-es kivitele:

  • az intelligens pulzusmérő és a hívásértesítési funkciók folyamatos használatával,
  • heti harminc Bluetooth hívással,
  • fél óra zenehallgatással,
  • kilencven percnyi aktív mozgással,
  • és a tudományos alvás mód éjszakai használatával,

egy töltéssel akár két hétig is képes folyamatosan működni.

Normál használat mellett a Watch GT 2 42mm-es verziója egyheti folyamatos használatot biztosít az eszköz tulajdonosa számára.

Mindkét kivitel jelentős üzemidővel rendelkezik „GPS sport” módban is: a 46mm-es verzió 30 órán, a 42mm-es pedig 15 órán keresztül képes ebben a beállításban működni.

Látvány határok nélkül

A Watch GT okosórák előző generációjának klasszikus megjelenítését továbbörökítve bár, de továbbfejlesztve azt, a Huawei teljes kijelzős és kávamentes kialakítással látta el a modelleket.

A 46mm-es sorozat számlapját drágakő-feldolgozási technikákat felhasználva alakította ki a gyártó. Az All-in-one 3D ívelt üveg és az egyedi kialakítású konkáv pontok felelnek az okosóra számlapjának különleges megjelenéséért.

A Watch GT 2 46mm-es sorozatát továbbá egy 1.39 hüvelykes AMOLED HD kijelzővel szerelte fel a Huawei, amely szélesebb színtartománnyal és ultravékony kialakításával az LCD kijelzőknél teljesebb kijelző színt és nagyobb kontrasztot biztosít.

Az okosóra 42mm-es verziója több eljárással kezelt, ívelt számlapja mindössze 9.4 mm vékony, és rendkívül keskeny, divatos fémkeret díszíti.

A sport szerelmeseinek

A Huawei Watch GT 2 okosóra 46mm-es modellje képes összekapcsolódni okoseszközökkel, és támogatja a Bluetooth hívásokat.

Az eszköz telefonkönyv funkciójának köszönhetően a felhasználó elmentheti kedvenc ismerősei adatait, majd pár másodperc alatt elő is keresheti azokat.

A Watch GT 2 nagy tárhellyel rendelkezik, akár 500 mp3 szám tárolására is képes, így edzés közben az óra tulajdonosa könnyedén válogathat a zeneszámai között.

Sport módban a Huawei legújabb okosórája 15 különböző mozgásformával kompatibilis. Nyolc kültéri sporttal valamint hét beltérivel, amelyekre az óra körülbelül 190 típusú adatból álló, teljes körű megfigyelést biztosít. Kültéri: futás, sétálás, mászás, túrázás, terepfutás, biciklizés, nyíltvízi úszás, triatlon. Beltéri: sétálás, futás, biciklizés, úszómedencei úszás, szabadedzés, ellipszistréner, evezőgép.

Az okosóracsalád legújabb modelljei hordozható „személyi edzőként” is működnek. A Watch GT 2 lehetővé teszi az edzést megelőző adatelemzést, a mozgás alatti adatrögzítést, és az azt követő professzionális tanácsokat megjelenítését egyaránt.

Technológiával az egészségmegőrzésért

A Watch GT 2 a pulzusmérés különböző módjaira képes. Figyeli a lassú szívverés és a szívbénulás jeleit. A sport mód használatát kivéve a készülék minden esetben értesíti a felhasználót, ha a pulzusa több mint tíz percre 100 fölé emelkedik, vagy 50 alá esik.

A Huawei Sports és Health alkalmazásokban a felhasználók valós időben is megtekinthetik a készülék által mért adatokat.

A pulzusmérés mellett további fontos funkció az alvásfigyelés. A TruSleep 2.0 funkciója az éjszakai pihenés közben figyeli a valós idejű pulzust, a légzést és a big data segítségével értékeli az alvás minőségét.

A gyártó mesterséges intelligencia technológiájának segítségével az okosóra pontosan elemzi az alvási problémákat. Utána javaslatokat tesz a problémák megoldására. Emellett személyre szabott alvási szolgáltatásokkal és jelentésekkel is segíti a felhasználót az alvás minőségének javításában.

TruRelax

A Watch GT 2 tartalmazza továbbá a gyártó saját fejlesztésű TruRelax technológiáját is. Ez segíti a felhasználókat a stressz csökkentésében. Rögzíti a HRV (szívfrekvencia-variabilitás) értéket, és visszajelzést küld a tulajdonosa stressz indexének mértékéről.

Ezen felül a Watch GT 2 emlékezteti a felhasználót arra, hogy egy bizonyos mennyiségű, üléssel töltött idő után álljon fel és mozogjon. Ez a funkció kikapcsolható.

Az okoseszköz képes továbbá rögzíteni a naponta megtett lépések, az elégetett kalóriák és az ülő helyzetekből történő felállások számát is.

A Watch GT 2 egész nap információkkal látja el a felhasználókat fizikai állapotukról. Az óra segíti tulajdonosát az egészséges életmód és az ehhez szükséges szokások kialakításában.

Hordozható okoseszközei kialakításakor a cég a különböző funkciók és elegáns dizájn kialakítása mellett fontosnak tartja, hogy termékeivel segítséget nyújtson a felhasználók egészségmegőrzéséhez. Az okosórák intelligens algoritmusainak használatával a gyártó ipari vezető szerepre tett szert az egészség kezelésének területén.

Mennyibe kerül a Huawei Watch GT 2?

A Huawei Watch GT 2 46mm-es modelljei férfias dizájnnal, bőr- valamint antiallergén szilikon szíjakkal október végén, 79.900 forintos bruttó fogyasztói áron jelenik meg.

A 42mm-es verzió nőies, sportos kivitelben november elején, 79.900 forintos bruttó fogyasztói áron jelenik meg.

A 42 mm-es verzió nőies, elegáns kivitelben december elején 99.900 forintos bruttó fogyasztói áron érkezik a hazai boltok polcaira.

Huawei Watch GT 2

Ultrahosszú üzemidővel Watch GT 2