POCO M3 mobil verhetetlenül jó áron

Ide való, mert Magyarország árpiac

0
1179
POCO M3 mobil verhetetlenül jó áron
POCO M3 mobil verhetetlenül jó áron

POCO M3 mobil verhetetlenül jó áron kapható tavaly év vége óta idehaza a Xiaomi jóvoltából.

A weboldalakon (ezen is) rengeteg cikk a műszaki vívmányokra, a topra, az Apple és Korea szülte verseny sokszor túlzó eredményeire hajt. Közben feljön Kína mint a talajvíz, és nem is akar megállni.

Az olvasók zöme nem igényli a központi processzor csíkszélességével kapcsolatos előnyök taglalását. Életüknek továbbra sem szerves része a kamera optika rekeszértékének tizedesekben mért eltérése. Ne kell senkinek szégyenkezni, mert fejből nem vágja azt,  hogy pl. a 6.2 hüvelyk az pontosan hány centi.

A KSH és mások nettó magyar átlagfizetés számítása eltérő vetítési alapot használva nem egyezik. Abban viszont fedik egymást, hogy valaki jó mobiltelefont egyhavi keresete árán nem tud megúszni. A telefonhasználó ezt valójában nem engedheti meg magának, de mobil nélkül már nem élet az élet.

Ezért szálljunk le a fellegekből és hagyjuk a félmilliós sznob telókat, ejtsük az 1/3 milliósokat is:

vár minket a POCO M3 mobil verhetetlenül jó áron.

A korábbi Oppo 55A cikkben a befejezésnél már a €200 árkategória is pozitív kicsengésű: egy telefon, amelyet bárki megvehet.

Hozzátéve, hogy hazánkba érve nem ennyi lesz majd, hanem jóval drágább. Ehhez képest a POCO M3 már itthon is kapható nem GSM szolgáltatótól és a bűvös 60 ezres limit alatt is már elérhető (64GB).

Mit kapunk ennyi pénzért cserébe?

Csupa praktikus dolgot, amire a hétköznapi mobilozónak igénye van. Lehet hogy önkényes a sorrend, de legfontosabb a 6000 (!) mAh kapacitású akku.

POCO M3 mobil 6000mAh akkumulátorral
POCO M3 mobil 6000mAh akkumulátorral

Egy nap alatt lemeríteni csak elvetemültek képesek.

Hatalmas a 6½ colos kijelzője (105 cm2), ezért szembántalmak nélkül simán kiszolgálja a hosszasan netezők hajlamait is. Nyolcmagos Snapdragon 662 csipje minden feladatot gyorsan hajt végre.

POCO M3 mobil Snapdragon 622 SoC-val
POCO M3 mobil Snapdragon 622 SoC-val

Ez az egyetlen nem kínai fejlesztés, hanem USA-beli forrás.

A tokozás hátfala bőrhatású műanyag, jól kézbe fogható ha elég nagy a tenyér. Nem csúszik és nem gyűjti az ujjlenyomatot. Ha ne adj’ Isten leesik a teló, nem törik szét az üveg hátfal, mert nincs neki.

Tripla az optika. Fényképezéshez a főkamera hátul 48 megás, a szelfit 8 megás optika készíti. Normál körülmények között remek képeket lehet vele lőni, videózáshoz full HD minőségű anyagokra képes.

Akkor most jöjjön a  többi vonzalom:

szolgáltató-független kétkártyás kivitel, a 64 vagy 128 gigás belső tár mellé SD-kártya bővítés is van. Nem valamelyik SIM-kártya rovására, hanem önálló helye van a tálcán.

Dedikált SIM-kártyák és SD-kártya
Dedikált SIM-kártyák és SD-kártya

Meghagyták a fülhallgató kimenetet, a bedugott füles a belső FM rádió antennájaként fog működni.

Aki otthon a tévét is csak telefonnal hajlandó vezérelni, ott a POCO M3 mobilon infravörös jeladója.

Dupla hangsugárzója játéknál, filmeknél igen hatásos hangkeltésre képes. Egyik hangszóró sem szól a telefonálás frontoldali hangszóró résén keresztül. Ebben az árkategóriában ez szokatlan kényelem.

M3 mobil sztereo hangsugárzókkal
M3 sztereó hangsugárzókkal

WiFi, Bluetooth, GPS természetesen mind beépítve. Ami az akku kezelést illeti, képes a gyorstöltésre. A gyártó rak a dobozába egy 22 Wattos gyorstöltőt, erről a “nagyok” manapság teljesen leszoknak.

A tesztek által mért – vegyes használatot modellező – értékek 150 órás üzemidő csúcsot átlagolnak ki.

A végső komforthoz dukál a gyártó által kiegészítőként csomagolt szilikon tok és kijelzővédő fólia.

Jobb kamerát, gyorsabb procit, több RAM-ot (de kisebb akut) akarva a Poco X3 lesz jó.

Képek forrása:   www.xiaomi-store.hu

POCO M3 mobil verhetetlenül jó áron