Oppo A55 5G mobil fogyókúrás kivitelben

A kínai gyártók igazodnak a zsugorodó piachoz

0
774
Oppo A55 5G mobil fogyókúrás kivitelben
Oppo A55 5G mobil fogyókúrás kivitelben

Oppo A55 5G mobil fogyókúrás kivitelben jelent meg a minap az ázsiai gyártó kínálatában. Ha van ellenpontja a januárban Galaxy S21 megnevezéssel bejelentett koreai telefonnak, hát akkor ez az.

Az OPPO termékskála a tömegeladásokat célozza meg, mint Kohn bácsi: nagy forgalom kicsi haszon. A 2020-as kínai mobiltelefongyár-leállások után az újraindított termelés friss modellek kihozatalakor a valós piaci igényeket igyekszik jobban lefedni.

Ez fellelhető a friss koreai Galaxy S21 paraméterezésénél is. Lehet hogy főkolompos kosnak tervezték, de maximum vezérürünek megy el. Ebben az összehasonlításban az Oppo A55 5G egy engedelmes juh.

A felszínen minden pompás. 6 ½ colos kijelző, Android 11-es legújabb szoftver, 8-magos SoC, 5000 mAh brutál akku, 5G adatforgalom. Sztereó hangszóró, microSDXC kártyabővítés, fülhallgató kimenet és háromoptikás hátfali kamerarendszer. A 128GB méretű fix tárhely mellett 6GB műveleti RAM.

Oppo A55 5G mobil
Oppo A55 5G mobil a népnek

Aki nem akar mélyebbre hatolni, az itt meg is állhat és hátradőlhet.

Kilóra minden rendben.

Csak a processzor a kínai MediaTEK Dimensity 600 egy szerény Mali-G57 grafikai csippel támogatva és a kijelző 720 pixeles HD-Ready kivitel. Anyaga viszont LCD. Csak a főkamera egy f/2.2 rekeszértékű optika 13 Megapixellel. Csak az akkumulátor töltési energiája 10W, alig 2 Amper az 5 Voltos USB-n.

Mindent csinál, amit mai telefonnak meg kell tenni, de a maga módján: szerényen.

Az Oppo A55 5G mobil fogyókúrás kivitelben a tömegigényre hajt.

Ha a netezés kell nagy felületű kijelzővel, akkor itt van az A55. Ha gyors letöltés kell, itt az 5G hozzá. Lehet villantani a vakuval is egy normál fotó ellövéséhez, de még jobban lehet villantani ezzel a hatalmas, 102 cm2 felületű maroktepsivel. Két kézzel belekapaszkodva a szél sem kaphat alánk.

Kínában a ’telefont a népnek’ szlogen lazán százmilliós eladási darabszámmal kecsegtet.

Nem kell minden nap kaviár. Egy méregdrága csili-vili telefon ha leesik, legörbülő élű kijelzője megy tropára elsőnek. Kész agyvérzés és egy vagyonért hozható vissza a mínusz tartományból a nullára. Egy Oppo A55 5G telefonra ügyelni viszont nem gond. Mindig szem előtt marad, mert zsebre vágni nem lehet, akkora nagy.

Ha időnk rengeteg, akkor az 5 Ah akkumulátort feltölteni 2A töltési árammal az is mind el fog fogyni. Az igaz, hogy 100%-ról indulva akár 2 napot is kibírhat. Minden éjszaka végig rendelkezésre áll egy teljes feltöltésre.

Gyengeségből erény: az akku ilyen áram csordogálásánál sosem forrósodik, hosszabb az élettartama. Félretéve a kritikusba hajló bemutató stílusát, ez is egy olyan Oppo telefon, amit bárki megvehet.

Mert csak 200€ lesz az ára, írd és mondd kétszáz euró. Hazánkba érve bőven több lesz.

Kényeskedő gazdag mobiltulajdonosok fantáziáját talán nem, de átlag mobilozók pénztárcáját bizonyosan megmozgatja. Ennyiért csak használtban érhető el valamiféle minőség, nem egy új darab ezekkel a paraméterekkel.

www.oppo.com

Oppo A55 5G mobil fogyókúrás kivitelben