Sharp AQUOS R6 mobiltelefon áttörés a mobilos fotózásban

egyelőre csak Japánban

0
857
Sharp Aquos R6 mobiltelefon forradalmi kamerával
Sharp Aquos R6 mobiltelefon forradalmi kamerával

Sharp AQUOS R6 mobiltelefon hozott áttörést a mobiltelefon piacon a Leica céggel közösen fejlesztett optikai szenzorával. Az egycolos lapka zavaró képzaj nélkül képes megörökíteni a fényeket, ebből lesz a kiváló ’fénykép’.

A többi már azon múlik, ki áll a kamera mögött, aki ellövi a fotót. A szórakoztató elektronikából jól ismert japán márka* a tévéitől kölcsönözte az AQUOS nevet és R6 modellszámmal indítja a versenyen a saját mobiltelefonját. Egyelőre csak Japánban, remélhetőleg később az egész világban.

SHARP márkájú 4K televízió

Nem sok választás volt SoC téren, a QUALCOMM Snapdragon 888-as chipje kellett bele kerüljön. CPU számítási sebességben +20%, GPU grafikai sebességben +30%, Mesterséges Intelligencia +70%. 2021 az évszám és nagyot kell alakítani az ádáz piaci küzdelemben. Ennek a processzornak az Elite Gaming játékra alkalmassága egyértelmű, úgyhogy célzottan a gamer világra is számít a gyártó.

Snapdragon 888 Elite Gaming készen

A kijelző Pro IGZO OLED saját fejlesztés, ragyogó színhűséggel és kategóriájában csúcs a maximum 2000 nit fényerő. A felületméret 6.6 col, WUXGA+ 1260×2730 pixellel (majdnem 20:9 oldalarány).

Megy a marketing a hagyományos 60Hz képfrissítés körül, felhajtás van a (90Hz-et már le is köröző) 120Hz körül. A Sharp gondolt egyet és a kijelzője rádupláz: 240Hz, a megjelenítés mozgalmasságától függően akár 1Hz frissítésre is redukálva magát. Azaz másodpercenként csak egyszer építi fel újra a képet, ez energia spórolós és egyben kímélő üzemmód a szemnek. A mobilvilágban egyedi vívmány.

A Sharp AQUOS R6 mobiltelefon frontoldalán 12 megás a szelfi.

Ez senkit nem fog érdekelni, ha megfordítva a telefont a hátoldalon egyetlen hatalmas optikával néz farkasszemet. Belül egy full 1-colos érzékelő lapul, a DSLR tükörreflexes kamerák zöme irigyelhetné.

Sharp Aquos R6 mobil kamera
Sharp Aquos R6 mobil kamera

A Leica-Sharp optika 19 mm gyújtótávolsága széles látómezőt fog be. Éjszaka sem lesz gondja, nagy a pixelek mérete, kicsi lesz a zaj. Aszférikus Summicron lencserendszere 7 tagból áll.

5G adatforgalomra képesésen a 240Hz képfrissítés mellett az akkumulátor 5Ah kapacitása nem nagy vívmány. Nemcsak hogy nem túlzás, hanem szinte alapkövetelmény egy egész napos használathoz.

Sharp Aquos R6 mobil 5000 mAh akkumulátorral

Tokozása üveg elöl és hátul, az összeszerelés minősége után az IP68 por- és vízállóságra tanúsítványt megkapta. A felhasználó azonosításáért a 3D ujjlenyomat leolvasó felel.

Az AQUOS R6 tárhely az optikával azonos elvet vall, nem variálják.

12GB LPDDR5 sebességű RAM (játékos csalogatónak) párosítva 128GB ROM UFS3.1 kategóriájú fix tárhely mérettel. Aggodalomra nincs ok, a memória microSD kártyával a bővítés +1TB is lehet.

Sharp Aquos R6 mobil fekete és fehér színben
Sharp Aquos R6 mobil fekete és fehér színben

Színválasztékban igencsak spártai a kép, vagy fekete vagy fehér színben kapható.

Sok telefonhasználónak a mobil funkciók közül a fényképezőgép képességei a legfontosabbak. Nekik igazi örömhír, a technika iránt vonzódóknak pedig egy mérföldkő a Sharp AQUOS R6 mobiltelefon. Akik viszont a világhálót bújják, azokat a gyártó Sharp dedikált Google oldalsó gombbal kényezteti. Amennyiben a készüléket elhozza Európába, szívesen találkoznánk vele, nem lehet prohibitív ára.

www.jp.sharp

*több mint százéves!

Sharp AQUOS R6 mobiltelefon