Xiaomi Mi extrém mobiltelefon a 11 Ultra modell

Még meddig lehet elmenni?

0
883
Xiaomi Mi extrém mobiltelefon a 11 Ultra
Xiaomi Mi extrém mobiltelefon a 11 Ultra

Xiaomi Mi extrém mobiltelefon a 11 Ultra modell. Bejelentésével a kínai gyártó meredek lejtőre lépett. Mobil fényképezőgépet állítottak elő, amivel telefonálni és netezni is lehet. Ahogy az korábban már kiszivárgott.

Egykézzel működtetni, vagy magunkkal vinni emberes feladat.

Technikai erődemonstrációnak szánták, vagy egyfajta koncepció telefonnak? Az utóbbi biztosan nem, mert tömeggyártású készülék. Pénzért kapható, nem kiállításra szánt prototípus vagy mintadarab. Az angoloknál az első árusított szériát elkapkodták.

Ha a méretét nézzük, akkor dobogós lehet a legnagyobb mobiltelefon versenyben. 6.81 hüvelykes méretével is, de 23 ½ dekás súlyával is indulhat a ’teljesen-nem-praktikus díj’ elnyerésére.

Benne a Snapdragon 888 5G szinte természetes SoC, pillanatnyilag teljesítményben nem kikerülhető csúcs vezérlő processzor.

A Xiaomi Mi extrém mobiltelefon modellje azt kívánta.

A 1440 x 3200 pixeles kijelző méret 120 herzes képfrissítés mellett az 5G adatátvitelre kihegyezett használat mellett energiaéhes. Könnyen felzabálja a mindehhez már karcsúnak tűnő 5000 mAh kapacitású akku erejét. Be kell látni,  hogy még ilyen maxi méretű telefonba sem lehet több kakaót beleszuszakolni. A Li-ion akkus technológia a saját határait kezdte igen kényelmetlenül ostromolni.

Az előlapon a 20 megapixeles szelfi kamera még beletartozik a normalitásba, de ami a hátfalon van, próbára tesz bármely gondolkodó elmét. Van ott valami nagy négyszögletes kitüremkedő felület.

Xiaomi Mi 11 Ultra kamera közelebbről

El kell időzni egy kicsit ennél a legfőbb attrakciónál.

Három optika van egybefogva, az egyik egy Samsung fejlesztésű 50 megapixeles darab. 128 fokos ultraszéles látómezőjű, 8 lencsetagból álló monstrum, nagyméretű érzékelő lapkával. Négyesével szedi csokorba a pixeleket és így a végfotó 12 megapixeles méretű lesz. Nem kimagasló f/1.95 a rekeszértéke de minimális képzajt produkál. El is nevezték Dual Pixel Pro megoldásnak.

Bemozdulás ellen optikai képstabilizáció védi, autofókusza lézerelvű.

A másik optika egy 48 megapixeles érzékelős és szuper nagylátószögű képalkotásra alkalmas. Átlag alatti f/2.2 rekeszértékkel és apró pixelmérettel bír. Szintén négyesével csoportosít a 4-in-1 Super Pixel. Ezzel oldják meg a makrofotó üzemmódot (de csak 3 cm-es közelítésig), 7 lencsetagból áll.

A harmadik optika is 48 megapixeles érzékelővel rendelkezik 5x optikai és 10x hibrid zoom képesen. Ha a digitális belenagyítással kombináljuk, akkor összesen 120x ráközelítési képességet produkál. Ilyen nagyítással képtelenség kézből éles képet lőni. Állvány nélkül értelmezhetetlen adottság, hiába támogatja optikai stabilizálás.  Lencsemozgatása teleszkopikus mechanikájú, emiatt a bejutó fény csökkenő mennyisége f/4.1 értékig csúszik le.

A Xiaomi Mi extrém mobiltelefon minden optikája jó éjszakai üzemre.

Ami igazán plusz az a hátoldalon a lencsék mellé tervezett 1,1 hüvelykes, 126 x 294 pixel felbontású extra kijelző. Ez elsődlegesen arra szolgál, hogy a hátsó bestiális optikák egyikével tényleg jó minőségű szelfi készüljön. Más funkciót az Android 11-re épülő MUI 12.5 javított 13-as változata hozhat még el.

Az üvegarculatú, kerámia hátfalú por-és vízálló gigakészülék tokozása nem tudja kiegyenlíteni azt a szintkülönbséget, ami a hátlap kamerarendszerének ormótlan kiemelkedésében érhető tetten.

Xiaomi Mi 11 Ultra hosszú és nehéz

Egykézben tartva kezelni lehetetlen, zsebre vágni reménytelen. Letenni sem a hátoldalára, sem a kijelzőjére nem tanácsos: akkor mit is kezdjünk vele? Ráadásul egy vagyon, ez a legdrágább Xiaomi.

Forrás és illusztráció www.xiaomilife.hu

Xiaomi Mi extrém mobiltelefon a 11 Ultra modell