Xiaomi Mi 11 Ultra mattot ad az androidos sakkjátszmában

végjáték az Androidos sakkban

0
751
Xiaomi Mi 11 Ultra mattot ad
A Xiaomi Mi 11 Ultra mattot ad

Xiaomi Mi 11 Ultra mattot ad minden versenytársnak, Koreát eheti a sárga irigység bár ez nem tűnik fel.

Nem sokáig tétlenkedett a kínai fejlesztőgárda, a decemberben bejelentett és rá egy hónapra idén debütált Xiaomi Mi 11 után itt a Xiaomi Mi 11 Ultra és emelné a tétet, ha kártyahazárd lenne. Azonban a játék neve sakk és a

Xiaomi Mi 11 Ultra mattot ad

minden versenytársak. A termék még nincsen hivatalosan bejelentve, ez azonban a világot nem akadályozza abban, hogy egy csomó dolgot már előre tudjon.

Nagy kérdés, ha Kínában ilyen telefon már gyártásban van, akkor mi lapulhat még a fejlesztőik fiókjában?

Jól értesültség a pletyka lelke, a félinformáltság pedig a motorja.

Előzetes a kiszivárgott tudhatókból:

Előrebocsát egy 1440×3200 pixeles 6.8 colos kijelzőt, kb. 515 pixel/col pontsűrűséggel.

(Visszatekintésként az ötéves Samsung Galaxy S7 modell 1440×2560 pixeles, 5.1 colos felületén 577 értékű volt.)

Az Mi 11 Ultra panelje a trendnek megfelelően 120 Hz képfrissítésre képes. Az Mi 11 Ultra a processzorból a legnagyobbat harapja, a Snapdragon 888-asat. Hogyne hiszen 2021 az évszám. Az SoC-nek dirigál az Androidból a legújabb 11-es változat. 8GB RAM-nál sem adja alább, de lesz 12GB sőt 16GB változatú kivitele is, a belső tárhely 128GB-nál kezd.

Ha a kijelző, a képfrissítés, a tárméret, a RAM és az Android verzió szinte egybevág, akkor hol lehet az Ultra verziónak kereskedni?

Az akkumulátor és a fotózási képességek terén alakíthat.

Az akkumulátor.

Ami az Mi 11-nél 4600 mAh, az az Ultra változatnál 5000 mAh. Mindkettő 5G adatkezelésre alkalmas, így az akku kapacitásból sosem elég. Gyorstöltésben is belehúztak a kínaiak, az Mi 11 modell 55 Wattjára az Ultra ráver a 67 Watt értékkel. Vezeték nélkül is képes már 50 Watt gyorstöltésre, bár ennek nem a bajnoka. Megemelt akkumulátor kapacitásával sem tudja az Ultra feledtetni, hogy lespórolták róla a fülhallgató kimenetet és az SD-kártya memória bővítést. Az Mi 11 már tavaly így járt.

A fotóképesség.

Itt érhetők tetten a sima modell és az Ultra közti különbségek. Az Mi 11 fivér 108 megapixeles főoptikáját az Ultra nem kapta meg, a helyébe egy lézerrel vezérelt, automata fókuszos, 50 megás érzékelőjű optika került. Felhizlalták az Mi 11-es gyenge 13 megás széleslátószögű társoptikáját egy komoly 48 megás kivitelre. A harmadik optika szintén 48 megapixeles érzékelőjű lett.

Ez egy periszkópos, 5x analóg zoomos telefotó bestia az Mi 11 gyenge 5 megás makro optikájának a kiváltására. Kombinálva a digitális zoommal 120x ráközelítést eredményez.

Ha ez még nem elegendő, egy mini másodlagos kijelzőt építettek be a hátoldali kameraszigetbe.  Miért is? Hogy lássuk magunkat benne, ha a hátfal brutális kamerarendszerét szelfi képekhez akarjuk becsmérelni.

A mobil hátfal felső harmadában egy impozáns, egybefüggő segédfelület szolgálja az igényes fényképezést.

Xiaomi Mi 11 Ultra kamerarendszer
Xiaomi Mi 11 Ultra kamerarendszer

Fotók forrása (egyelőre prototipusokról): www.petapixel.com

Ez lehet, hogy megszünteti a frontoldalon az eddig hagyományos optikát a panel kényszerű kivágásával együtt.

A fentieket hivatalosan nem erősítették meg, de nem is cáfolták, ami egy izgalomra okot adó mobillal biztat. Ár témában biztató dologra nemigen gondolhatunk.

A jellemzők ezt kizárják, de reménykedni azért szabad.

Xiaomi Mi 11 Ultra mattot ad