Redmi POCO X3 GT a friss mutáns Távol-Keleten

verseny nemcsak az autós tesztpályán

0
852
Redmi POCO X3 GT
Redmi POCO X3 GT variáns a kínai kínálatból

A Redmi POCO X3 GT a friss mutáns és bejelentésére egy hetet sem kellett várni a Redmi POCO F3 GT sajtóbemutatóját követően.

Ezek a modellek mind a kínai Redmi Note 10 istállóból szabaduló csikók. A ’GT’ megkülönböztetésű készülékek egyelőre maradnak Ázsiában, de van remény az európai forgalmazásra is. Mivel a gyártó online termékindítással kényezteti a telefon iránt érdeklődőket, 2021. július 28-ra időzítve este 8-kor (8 órát hozzáadva a Greenwich Mean Time értékhez). A kiírás alapján ez Európában már 29-e hajnali 03:00 órát jelenti a magyarhoz képest meglévő 7 órás időzóna-eltérés miatt.

A Redmi POCO X3 GT műszaki jellemzői vonzók az áráért.

Gorilla Glass Victus kijelző alatt 1800×2400 (20:9) felbontású megjelenítő lapul, de nem szerves LED technológia, hanem LCD-s megoldás az IPS kivitelben. Legalább nem ég be idővel…

120 Hz képfrissítéssel, HDR10 színgazdagsággal 6.6 colos méretben teljesít és van rajta szelfi-lyuk. Kínai belül is, a MediaTek Dimensity 1100-as a szíve. Nyolcmagos gyors processzor, de nem a csúcs 1200-as van benne. Legalább 6GB (vagy 8GB) RAM mellett legalább 128GB (vagy 256GB) fix tárhely közül választhat a leendő tulajdonos. A 256GB-os kivitel mellé csak 8GB RAM kerülhet.

Android 11-es felett rendelkezik a MIUI 12.5 verziójú felhasználói felület a kínai konyha tálalásában.

A kamera is mainstream, 64+8+2 megapixeles érzékelőkkel.

Az önfotózáshoz egy 16 megás, panoráma kép készítésére is alkalmas lencse áll rendelkezésre. Zenehallgatáshoz a JBL tuningolta sztereó hangszórók járnak, de felejtős a saját 3.5mm jackdugó és vele ment a levesbe az SD-kártya befogadás is.

A biztonságtechnika a telefon oldalélén erőltetik az ujjlenyomat-leolvasó megoldást, ami a felhasználók körében megosztó döntés. Van akinél kizáró esemény ilyen kivitelű telefon beszerzése.

Redmi POCO X3 GT akkumulátora 5000 mAh kapacitású

Biztató a Redmi POCO X3 GT akkumulátora 5 Ah kapacitással.

Ezt az 5.000 mAh töltést a modell energia-ellátó rendszere a gyártó specifikációja szerint bő 40 perc alatt pumpálja bele egy teljesen lemerített aksiba. Ehhez 67 Watt energiát kell mozgósítani, ami csak rendkívül jól hűtött akkumulátor esetén nem forrósítja fel sem az aksit, sem a körülvevő elektronikát. Meg kell emelni a töltőfeszültséget brutálisan a nagy amperitás mellett. Ha tetszik, ha nem ilyen mérvű gyorstöltés intenzíven öregíti az aksit.

Mindent összevéve egy jól teljesítő készülék a Redmi tervezésében és a kellemes jellemzőkkel a praktikus gondolkodású és vékony pénztárcájú lelkes mobilhasználók a célközönség. Esetleg még játszani is lehet rajta hardver-igényes, sokmozgásos játékokat. 120 herzes képfrissítése megengedi és talán használható is.

Redmi POCO X3 GT 120 Hz képfrissítéssel játékhoz is alkalmasan

A szolgáltatáskörbe beletartozik az 5G képessége

ami majd lazán csapolja az energiakészletet és telefonálás jócskán megnöveli a felhasználót érő, fejre/testre jutó magas frekvenciájú kisugárzás mennyiségét.

Versenyáron dobják piacra, kínai ára 1834 jüan, ez megfelel kereken €240 összegnek. Ennyi pénzért igen jó áru. Amíg a ’GT’ verzió nem hivatalos, addig tanulmányozni lehet a sorozat Pro változatát magyarul itt.

Redmi POCO X3 GT a friss mutáns