Bemutatkozik a Redmi Note 10S

0
764
Bemutatkozik a Redmi Note 10S
Bemutatkozik a Redmi Note 10S

Aki egyet látott, mindet látta – ez a leggyakrabban megfogalmazott kritika a Redmi Note 10S kapcsán.

Az alapváltozat eget rengető megújulásáról nem beszélhetünk, ennek ellenére a készülék jó ár-érték arányához nem férhet kétség. Szemügyre vettük a készüléket…

Dizájn tekintetében természetesen nem látunk semmi megújulást, ugyanazt a külsőt kapjuk, mint a sima 10-es esetében. Továbbra is feltűnően kellemes kézben tartani, a keret tökéletes, sőt, a 10S esetében a hátlap szaténfényű hátlapja is telitalálat. Összességében tipikus Xiaomi dizájn.

A kijelző ebben az árkategóriában kifogástalan.  Az 1080 x 2400 pixel felbontású, 8-bites AMOLED panel kifejezetten erős fényerőtulajdonságokkal és paraméterezési lehetőségekkel társul. Az olvasó mód és a DC dimming villódzásmentesítés nem szokatlan ebben az árkategóriában, de kellően hasznos ahhoz, hogy megemlítsük.

A Redmi Note 10S váza alá Helio G95 kerül, ami némileg jobb paramétereket biztosít az alapmodellben használt Snapdragon 678-nél. A cserének köszönhetően a készülék hangyányival magasabb GPU frekvenciára képes, így néhány erőforrásigényes alkalmazás gördülékenyebb futásra lehet képes. A különböző változatok 4, 6 vagy 8 GB LPDDR4x rendszermemóriával rendelkeznek; ez a mennyiség alapvetően alkalmassá teszi a készüléket a zavartalan és akadásmentes használatra. A kiválasztásnál természetesen vegyük figyelembe a személyes preferenciáinkat és a felhasználói szokásainkat. Ha nyűni szeretnénk a telefont, a 8 GB-ra vonatkozó felár gazdagon megéri.

A SIM tálca két nanoSIM és egy microSD befogadására képes, a belső tárhely lehet 128 GB-ig bővíthető. A WiFi kétsávos HotSpot-tal és Direct-tel rendelkezik, a Bluetooth 5.0 verziót használ, és van még gyorsulásmérő, giroszenzor, közelségérzékelő és mágneses érzékelő is.

A Redmi Note 10S hosszútávú használatát 5000 mAh kapacitással rendelkező akkumulátor biztosítja. Ráadásul a MIUI 12.5 kifejezetten energiatakarékos rendszer, nem szívja le az akkut normál használat esetén. Automatikus fényerőt használva aktív használat esetén két-három napos üzemidők várhatók. Az üzemidővel kapcsolatos egyetlen „hiányosság” a relatív alacsony töltési teljesítmény; a 30 wattos töltőfej nem túl acélos, de azért elmegy.

Természetesen felvetődik a kérdés, hogy megéri-e a jelentősen drágább Redmi Note 10S változatot választani az olcsóbb alapmodellel szemben. Túlzás lenne azt állítani, hogy a hátlapi főkamera esetében a megapixelek növekedése sokat dobna az összképen. A Snapdragon 678 Helio G95-re cserélése örvendetes, ahogyan az NFC chipnek is lehet örülni. Az árelőny a Redmi Note 10 Pro változatnál van, hiszen az alap modellnél csak 10 ezerrel drágább, míg a Redmi Note 10S-ért hozzávetőlegesen 30 ezerrel kell többet fizetnünk.

Összességében a Redmi Note 10S egy korrekt készülék, jó ár-érték aránnyal. Az egyetlen probléma, hogy a gyártó saját kínálatában található ennél nagyobb telitalálat, sőt, még a sorozat előző verziói is jobb vételnek bizonyulnak. Kérdés azonban, hogy a várható eladási számokat látva változik-e, illetve milyen mértékben módosul a 10S árazása.

Kép forrása: xiaomi.hu