Samsung A32 5G telefon az alvégről, minőségben középen

ha nem bírod ki az 5G nélkül

0
807
Samsung A32 5G telefon több nőies színben

Samsung A32 5G telefon az alvégről érkezik a versenybe a koreai mobilok választékának bővítésére. Minőségben valahol középtájon van.

Itthon a telefonhasználat ’kötelező’, simán kifizetünk 2 évet havi számlázással úgy, hogy meg se kottyan. Miért is ne a szolgáltató kínálta – részletfizetésre megvett – új telefonnal? Csak akkor bírni kell a havi telefonszámlát is, ami – ugyan megbontva – de közli külön a szolgáltatás és külön a készülék részletfizetésének súlyos árát. Simán érkezünk el 20 ezer forintos havi végösszegig.

A Samsung A32 5G telefon szolid árkategóriának számít

mert maga a telefon teljes ára a 100 ezer plusz áfa csoporthoz tartozik. Ebben a szegmensben a legnagyobb a tolongás és a Samsung nemigen bírja a versenyt szemben a tucatnyi márka kínálatával – Kínából. Akit ez nem zavar, akkor hamar elfelejti a koreaiak A32-esét.

Bár 6½ colos a kijelző, de TFT/LCD-s megoldás, nem feledve a 720X1600 [még csak nem is full HD] felbontást. Bár nyolcmagos a központi vezérlő, de MediaTek kínai gyártmány a Dimensity 720 5G variánssal. Koreai telefon kínai procival lehet csak occsó.

Samsung A32 5G 4-optikás kamerarendszerrel
Samsung A32 5G 4-optikás kamerarendszerrel

A négyoptikás kamera legnagyobbja 48 megapixeles érzékelőt használ és négyesével szedi egybe a pixeleit egy 16 megás fotó leképzéséhez.

Samsung A32 5G 4 pixelt gyűjt egybe a fotóhoz
Samsung A32 5G 4 pixelt gyűjt egybe a fotóhoz

SD-kártya bővítéshez a SIM-foglalatból lök ki egy másik SIM-kártyát, és van rajta fejhallgató kimenet. Ez a kimenet használhatja a vezetékes fülest antennaként is és az A32 az FM rádióadások vételére lesz képes.

Mindenből van belőle valami, amitől kelendőnek szánják. Ilyen az energiafaló 5G képessége is. El kell viszont felejteni a nagyokkal történő összemérést, mert ennyi pénzért nem erre szánták.

5000 mAh kapacitású az 5G-re szánt akkumulátor.

Hozzá 15 wattos gyorstöltéssel – kímélő melegedés mellett – viszonylag hamar fel lehet a lemerült telefont éleszteni.  Az elég kis fogyasztású SoC mellett csak az 5G üzemmód fogja csapolni az energiát, de nem kell csak azzal netezni és akkor remek üzemidőket kapunk.

Kevésbé kényelmes a tulajdonos azonosítását szolgáló ujjlenyomat-olvasó, lévén a telefon oldalélén.

Mindent összevetve szolgáltatás-listája nagyon hosszú, azok mélysége viszont az árhoz igazodik. Akit nem izgat a paraméter számmisztika, akkor dolgos szolid társat kap az alvégről.

Lesz rajta Android 11, amit évekig ígér a Samsung frissítve tartani és a fényképezésnél dől el, hogy valaki szeretni fogja-e a Samsung A32 5G telefon képességeit: nincsen benne optikai képstabilizálás. Amúgy egy normál telefon normál(?) árért. Rajta a Samsung csillogó logó és ez sokaknak sokat ér.

Idén január óta nagyot lépett előre a mobil világ, pl. a versenytárs OnePlus N10 5G jobban megéri az árát. Többet tud, jobb képességekkel és (bár több pénzért) az A32-nél jobb vásár. Mintha Samsungéknál a többi gyártmányukhoz képest egy kis visszalépést lehetne felfedezni az összevetésben. Annyi bizonyos, hogy szinte a legolcsóbb 5G-képes darab a sorban.

Samsung A32 5G-képes adatforgalommal
Samsung A32 5G-képes adatforgalommal

Anyag és képek forrása: www.samsung.com/hu

Samsung A32 5G telefon az alvégről