XIAOMI Poco F3 és Poco F3 GT debütál a mobilpiacon

Szolid mindentudók olcsón

0
996
XIAOMI Poco F3 zászlóshajó gyilkos jelölt
XIAOMI Poco F3 zászlóshajó gyilkos jelölt

XIAOMI Poco F3 és Poco F3 GT modelljeivel a Xiaomi szélesíti a kínálati palettát. Olyan nincs, hogy a gyártónak valamelyik modellje ne legyen alkalmas az elképzelésekhez és/vagy a pénztárcához.

A nagyvadak, mármint a Samsung és az Apple uralják a mobiltelefonok műszaki felső szintjét, élen járnak a fejlesztésekben és mindig kitalálnak valamilyen árnövelő csalafintaságot. A mobilpiac eladásaiból is ők képesek extra haszonra szert tenni. Ebben az Apple jár elöl: a világ mobileladásainak darabszámából alig rendelkezik 17%-os piaci részesedéssel a vezető 22%-os Samsung mögött. Viszont a összes eladások hasznából 50%-ot hasít ki, vagyis egyedül pont annyit mint az összes többi gyártó együttvéve. Ez a szégyen nem 2021. év első negyedéve alapján alakult így, tendenciájában igaz.

A kínai gyártók – akik annyian vannak, mint a kínaiak – más stratégia mentén vannak a bizniszben. Nagy számokban megvalósuló eladásaik mérsékelt haszonkulccsal párosítva azt eredményezik, hogy a nyereségük a versenyszféra 300-500 dolláros sávjában alakul ki méretesen. Ebben jók és uralják is ezt a piaci szegmenst.

A XIAOMI Poco F3 ezt jól példázza,

az árérzékeny hazai piacra való tekintettel még a magas adó tartalmú Magyarországon is a 100e Ft + áfa tartományba sikerült belőni az árát.

Maximális méretű (6.67 hüvelykes) képátlóval ketyeg 120Hz frissítéssel elég jó felbontás (1080×2400) mellett, amerikai vezérlője a (világon második legjobb 5G képes 870-es változatú) Snapdragon SoC.

Hátfali tripla kamerarendszere 48+8+5 megapixeles /széles+ultraszéles+makro/ kombinációban jó fényérzékenységgel állja meg a helyét a versenyben. A műszaki mutatók mellett még jó képeket is lőnek. Szelfi kamerája (20 megapixel) normális és a mobilnak videofelvételek terén sincs gondja.

Kétcsatornás hangszórókon teríti a DOLBY Atmos hangteret, de fülesekhez a csatlakozóaljzatra már nem futotta. Adattárolása  128GB mérettel indul, és legalább 6GB RAM kiépítésű. Az SD-kártya plusz bővíthetőséget ez okból hagyták ki belőle.

Az egésznapos intenzív használatot 4520 mAh akkumulátorral bírja.

Gyorstöltésre alkalmas, vezeték nélküli töltésre viszont nem szánták. A töltés az USB-C aljzaton megy.

XIAOMI Poco F3 testes akkumulátorral
XIAOMI Poco F3 testes akkumulátorral

Nemrég jelent meg a jól összeválogatott paramétersorral és Android 11 alapszoftverrel, amit a saját MIUI 12-es kezelőfelület mozgat. Terveznek egy Poco F3 GT mutánst is, a játékosokat célozva meg. 10%-kal nagyobb akkukapacitással és duplázott gyorstöltéssel hamar fel lehet az aksiját éleszteni. Javítani akarják a hátoldali fő kamerát is 64 megapixeles változatra, érzékenyebb f/1.7 rekeszértékkel. Nem látható különbség a sima Poco F3-hoz képest, hogy belül a vezérlő processzor nem az USA-beli. Hanem a kínai MediaTek fejlesztésű Dimensity 1200 kerül bele, képességei a Snapdragon 870-est követik. Az viszont látható lesz kívülről, hogy a mobilt felugró dedikált játékgombokkal tarkítják majd.

Kamerája drágább darab, a processzora olcsóbb, akkumulátorától függ mekkora lesz az árkülönbség.

Forrás és képek: xiaomi.hu

XIAOMI Poco F3 és Poco F3 GT