Samsung A22 5G – mindig van lejjebb

Rómában tégy úgy, mint a rómaiak. Ha verseny van, akkor versenyezz!

0
1038
Samsung A22 5G mindig van lejjebb
Samsung A22 5G -mindig van lejjebb

Samsung  A22 5G – mindig van lejjebb és a koreaiak kényszerűségből meg is lépik.

A Samsung egymás után dobja piacra az A52 5G, majd az A32 5G modelljeit és most az A22 5G következik. Visszavettek a számszaki fogyókúrából, mert logikusan az A12 kellett volna jöjjön. Ezzel viszont megették volna a holnapot, vagy inkább a holnaputánt.

Feleslegesen nagy a tülekedés abban a piaci szegmensben, ahol a minimál 5G-s telefonokat árulják.

Samsung A22 5G adatátviteli képességgel
Samsung A22 5G adatátviteli képességgel

Mintha ez az adatátviteli képesség erénye lenne egy telefonnak. Jóllehet a gyakorlatban alig terjedt el és mire általánosan használható lészen bárhol a világon, addigra ezeknek a modelleknek (örömmel) búcsút mondtunk.

Mert túl nagy kompromisszumot kell kötni olcsó 5G-s masináért a kijelző, vagy a műveleti sebesség, vagy a képalkotás terén – ebben az egyben nincs kegyelem. Minden gyártó azon mesterkedik, hogy bármelyik ujját harapja is meg, az leginkább a vevőnek fájjon.

A Samsung  A22 5G kapásból kínai fejlesztésű SoC-t kapott.

Hiány van gyors és modern processzorokban, így a friss darab egy kínai MediaTek Dimensity 700-zal érkezik. Bár 8-magos korszerű fejlesztés, de nem egy száguldó expresszvonat. A RAM minimum 4GB, a tárhely sem kevés.

Ha ez nem elég fogyókúrának,

a kijelzője 1080×2400 pixeles LCD mátrix 90 Hz képfrissítéssel.

A játékok valamivel simábban futnak rajta, az 5000 mAh kapacitású akkumulátor nem lesz ebben fék.

Samsung A22 5G akkumulátor
Samsung A22 5G akkumulátor 5 Ah kapacitással 

A kamerarendszer tisztességes középkategória. 48 megapixeles főkamerája mellé 8 megás széleslátószögű és egy 2 megás pótkamera társul. Szép az elrendezés és szolid. Koreában a Samsung a 48 millió pixelből négyesével rak össze egyet a fényviszonyok javítására és így lesz belőle a végén egy 12 megapixeles méretű fotó. Az f/1.8 rekeszérték  szintén tisztességes ebben az árkategóriában. A 8-megás szelfi manapság spártai, nincs túl sok amit el lehet mondani róla.

A Samsung  A22 5G nem kapott optikai képstabilizálást a hátoldalon,

de kapott elektronikus bemozdulás gátlást és az éjszakai üzemmód figyelemre méltó képeket szül.

Nem mindenkit érdekel csupaüveg tokozás, és sokan majd örülnek is a hátulsó műanyag háznak. Amikor majd leejtik. Mert mindenki ejtett már le telefont – és a 22A majd nem törik rögtön ripityára. A dobozban védőtok nem található, ahogyan kijelzővédő fólia sem. Sem a telefonon, sem külön.

Viszont van benne egy 15W gyorstöltő, ami nem világbajnok de nem süti közben forróra az éppen töltendő aksit.

Van a dobozában vezetékes HEADSET és a telón SD-kártya foglalat!

A memóriabővítés nem megy SIM-kártyahely kárára, a dual SIM változat is kapott SDXC-kártyahelyet. Valódi aranyosság a telefon régóta elfeledett FM-rádió szolgáltatása, amihez a fülhallgató zsinór kell antennának.

Samsung A22 5G színválaszték
Samsung A22 5G színválaszték

Android 11 fut a közmondásosan kiforrott Samsung One UI (Core 3.1) kezelőfelület alatt. Az egész cucc €250 árkategóriában versenyez, és ha nem halunk bele hogy nincs 5G-nk akkor az LTE(4G) változata csak €200,-

Igen erős versenytárs hasonló árkategóriában a Redmi Note 10 és a POCO X3 Pro, jobb paraméterekkel.

Anyag forrása: www.samsung.com/hu

Samsung  A22 5G – mindig van lejjebb