5G képes telefonok eladásai a világban

mindenkin nevetnek az amerikaiak

0
478
5G képes telefonok eladásai helyzetkép
5G képes telefonok eladásai helyzetkép

5G képes telefonok eladásai szerint a friss statisztikák azt igazolják, hogy Korea, Kína, Japán és az egész ázsiai kontinens kibocsátása sem képes megszorongatni az USA virágzó cégét, az Apple Inc. nevű gigászt.

Tudnak valamit, amit senki más nem tud és azt még utánozni sem képes.

Ez pedig a marketinggel jól megdolgozott, akolhű és pénzes márkahűség. Nem feltétlenül kell geológiai egységekben gondolkodni, mert ez az ideális piac nem fedi az Egyesült Államok területét.

5G képes telefonok eladásai szerint ez az egész világra értendő.

Persze hol lehet 5G adatátvitelre alkalmas kivitelű telefonokat tömegesen értékesítenI? Ahol pénzt, energiát és időt nem kímélve rohamosan bővítik az 5G lefedettségű GSM szolgáltatást. Erre főleg Észak-Amerika államai képesek, mind a kettőt (USA és Kanada)  ide értve. Nem a sarkkörön túli, alacsony népsűrűségű területekre gondolva Kanada és Alaszka perifériáin.

Hanem az egyenként is sokmilliós metropoliszokra koncentrálva, ahol a tehetősebbje lakik. És sok a pénze.

Az 5G előnyös (lesz) és majd mindent tud, mint Bukfenc már most is

úgyhogy valójában egyelőre egy nagy ígéret és a jövő zenéje.

Túllépve azon, hogy a magasabb üzemi frekvenciából adódó kisebb hatótávolság miatt sokkal nagyobb működtetési energiát igényel egy készülék. Több és sűrűbben telepített adóállomásra van szüksége pluszban.

5G adatátvitel sűrűbb telepítésű adóállomásokkal
5G adatátvitel sűrűbb telepítésű adóállomásokkal

Nagyobb energiaigénye hamarabb – sőt drasztikusan is – merítheti az akkumulátorát. Kiépítettségi hiánya miatt manapság egzotikus szolgáltatásnak minősítik maguk a szolgáltatók is és tarifa felárral lehetünk 5G ellátottak. Ha persze  megvettünk egy 5G szolgáltatásra alkalmassá tett, és emiatt drágábbra hangolt mobiltelefont mindehhez.

A régebbi modellek még nem a SoC-be integrált 5G modemmel kerültek piacra, hanem külön chip végezte ezt a feladatot. Még nagyobb energiaigénnyel ahhoz képest, mintha eleve a chip bele lett volna a SoC-be építve.

Külön faktor az 5G képes telefonok eladásai terén a sznobság.

Aki ma ad magára, 5G-s új telefonra hajt. He kell neki ha nem, ha van lefedettség ha nincs.

Kanyarodjunk vissza az Apple Inc. nem gyenge kezdő céghez. Sznobság terén nekik áll a zászló.

Képesek kicsikarni extra hasznot e puszta tényezőből és ez a mobileladásaik terén igen pregnáns. A komplett mobiltelefon piac összes hasznának a felét (!) az Apple fölözi le,

5G képes telefonok eladásaiban az Apple jeleskedik
Az Apple a profitalma felét hazaviszi

másik felén osztozik az összes többi gyártó Koreában, Kínában, bárhol.

Az 5G képes telefonok terén így hát nem meglepő, hogy az ilyen adatátvitelre alkalmas (drágább) telefonok összes eladásának 30%-át tudhatja az Apple magáénak, utána jön érdekes módon az Oppo 16%-kal, a Vivo 14%-ig vitte míg csak negyedik a Samsung a maga 12.5%-ával. Az összes többi a futottak még rovatban küzd. A Xiaomi azért nincs itt, mert ők más szegmensre – az olcsóbb készülékpiacra – hajtanak, ahol viszont rekorderek.

forrás: www.thelec.net

képanyag: www.pixabay.com

5G képes telefonok eladásai