Naperőmű-teljesítmény monitoring rendszer

0
461
Naperőmű-teljesítmény monitoring rendszer
Naperőmű-teljesítmény monitoring rendszer

Minden újdonsült háztartási méretű kiserőmű tulajdonos ismeri azt a boldog érzést, amikor az első hetekben folyamatosan nyomon követik a rendszer teljesítményét.

Az inverter és a számítógépe vagy mobilapplikációja segítségével Ön is megteheti ezt, egyszerűen ellenőrizheti a telepített napelemes rendszer adott pillanatra vonatkozó, vagy múltbeli teljesítményét.

Azonban egy monitoring rendszer adatai a napelem telepítő szakértőinek is rendkívül fontos információt adnak a rendszer működéséről.

Amelyik cég hosszú távú együttműködésre törekszik, annak érdemes folyamatos távfelügyeletet biztosítania. Ugyanis egy ilyen rendszer szinte azonnal észleli az esetleges hiba vagy beállítási probléma miatt bekövetkező hozamveszteséget, vagy az időszakos leállást, és ezt jelzi a felügyeletnek.

Ön ezt észre sem veszi, de a szakemberek már dolgoznak a probléma megoldásán. A sok esetben csak szoftveres beavatkozást igénylő módosítás, javítás többnyire távolról is elvégezhető, így elkerülhető a leállás.

A Prémium megoldásoknál kiépítésre kerülő rendszereknél napelem-szintű teljesítményoptimalizálási technológia igénybevételére is lehetőség van. A SolarEdge megoldásával minden egyes napelem teljesítménye és halmozott energiahozama külön-külön nyomon követhető az Ön és a támogató csapat munkatársai számára is.

A távfelügyelet tehát lehetőséget biztosít arra is, hogy később előforduló problémákat vagy leállásokat proaktív módon megakadályozzák.

És, hogy mennyibe kerülhet egy ilyen rendszer? Számolja ki az Ön felületeire a napelem kalkulátorral, melyet a Solar Experts készített el segítségül!

Naperőmű-teljesítmény monitoring rendszer