MOTOROLA Edge(2021) telefon vérátömlesztés

avagy Motorola Edge 20 ráncfelvarrással

0
627
Motorola Edge 2021 telefon vérátömlesztés

MOTOROLA Edge(2021) telefon vérátömlesztés szeptemberben elérhető azok számára, akik a márka mellett kitartanak.

Tizenéve valamirevaló hollywoodi filmben ha telefonáltak, csakis Motorola mobil volt a kézben. Azóta ennek vége, az Apple is felszámolta többéves kereskedelmi kapcsolatát a céggel, mert az iPhone fejlesztésekben a Motorola gyártású központi vezérlő chip nem bírt lépést tartani a fejlődéssel. Ha felhúzták a műveleti órajelét, piszkosul melegedett, az architektúra megújulni meg nem tudott. Szégyenszemre Apple mobiltelefonba azután Intel processzor került. Nagyon sokáig.

Most a Motorola Edge(2021) leporolt jellemzőkkel debütál.

Mi tagadás, volt egy elődtelefon, az Edge 20, amelyik jópár bajjal küszködött. Mindenek előtt az AMOLED technológiájú kijelzővel voltak bajok. Ezért aztán az idei Motorola Edge LCD kijelzője ezt a gondot egy csapásra megoldja. Sőt, számítógépes játékok szintjére emeli a kijelző 144 Hz frekvenciájú képfrissítését. 6.7 col mérete mellett szokatlan a 1080×2460 pixel felbontás.

Élből 256GB memóriatárral érkezik, nincs is más variációja és a 8GB fedélzeti RAM is adott fix érték. Ergo lemaradt az SD-kártya memória-bővítés lehetősége. Párosan szép az élet, ezért a gyártó lehagyta a fülhallgató kimenetet is a tokozásról.

Kamerarendszere a marketing pörgettyű nyomán 108 megás érzékelővel ellátott, f/1.9 közepes fényérzékenységű optika, a pixeleket 9-esével fogja össze a Sony gyártmány és így lesz belőle egy 12 megapixeles kép a végén. A többi kamera csak adalék, egy 8 megás(?!) ultraszéles és egy 2 megás mélységérzékelő.

Még a szelfi érdemel szót, amennyiben az egy 32 megás apró pixeles, fényre érzéketlen megoldás. Akkumulátor terén jól el van látva az 5000 mAh kapacitású energiaközpont.  Gyártó adatok szerint 30 wattos gyorstöltéssel lehet éleszteni újra ha lemerült. Az elődhöz képest csak itt van előrelépés, mert korábban 4000 mAh képességű volt az aksi. Létezett már 5000 mAh kapacitású Motorola mobil tavaly is, a One Fusion Plus modell.

A második generációs Edge(2021) telefon vérátömlesztés olcsóbb lett.

Motorola Edge2021 Snapdragon 778G
Qualcomm® Snapdragon™ 778G 5G

Mint fent kiderült, a kijelző technológiában visszaléptek, minden más paraméter maradt ugyanaz. Android 11 fut rajtuk és – meglepetésre – a Motorola Edge 20 központi vezérlése nem változott, ugyanaz a Snapdragon 778G 5G képes SoC került az újba is. Mivel ez egy év alatt olcsóbb lett és emellett sikerült spórolni a kijelzőn is.

Az értékesítésben ez fontos érv, mert átlagfogyasztóknál az ilyen apróságok duplán eshetnek latba. Ami a tartósságot illeti, ugyanaz a Gorilla Glass 3 védi a frontoldalt,  tokozásuk mindkettőnél műanyag.

Motorola Edge2021 vízlepergető
Motorola Edge 2021 vízlepergető műanyag tokozásban

A biztonságos azonosításra az oldalán a bekapcsolóval közös ujjlenyomat-olvasó szolgál.

www.motorola.com

MOTOROLA Edge(2021) telefon vérátömlesztés