Samsung Galaxy S21 FE sematizmus non plus ultra

alszanak a Samsungnál?

0
696
Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy-S21 FE

Samsung Galaxy S21 FE sematizmus non plus ultra a koreaiak tervezett új modellje. Idén az év elején debütált S21 család legifjabb tagja hagyományt teremt. A címben szereplő non plus ultra* jelző nem összetévesztendő egy divatba jött karácsonyi sütivel…

Előzmény: 2020 őszén a Samsung kihozta az S20 FE (Fan Edition – rajongói kiadás) változatot az akkori S20 flotta tagjaként. Drága csúcsmodellekből nem lehet nagy forgalmat és jelentős hasznot generálni. Kell egy olcsóbb de jól paraméterezett almodell, amelyik népszerű lesz és jól fogy. Ez az elképzelés bevált és sokat adtak el a Samsung Galaxy S20 FE változatból. Sokan gondolták, a Samsung most lábon lövi saját magát.

Minőségben az alap S20-nál jobb, sőt az azóta megjelent alap S21 modellnél is kedvezőbb össztudás alapján a köztudatban amolyan zászlóshajó-süllyesztő lett. Sikertermék. Jóval olcsóbb mint a többi nagyobb S20 modell közel azonos tudással, számos jellemző főtulajdonságot megfelelően összekombinálva.

Közben eltelt egy év és jön ki a Samsung Galaxy S21 FE hamarosan.

Itt a 2021-es év ősze a nyakunkon, ki is szivárgott – talán szándékkal nem titkoltan – a paraméter-sor is. Meglepetésre (ha hihetők az előzetes adatok) Koreában indigóval dolgoznak.

Amennyiben a vetítési alap az 5G képes S20 FE variáns, egyetlen ponton tér el az S21 FE az előd S20 FE műszaki jellemzőitől. Az új Samsung Galaxy S21 FE fejlődésként csak a központi vezérlő feltupírozását tudja felmutatni. Az S20 FE a Snapdragon 865-ös SoC csippel működik, míg az S21 FE a Snapdragon 888-as SoC vezérletével dolgozik majd.

Qualcomm Snapdragon 888
Qualcomm Snapdragon 888 5G

Hangyányival gyorsabb, kommunikáció terén modernebb 5 nm (nanométer) csíkszélességű technológiával. Mindemellett energia-éhesebb lett, mint az előd 865-ös chip. Ebbe az 5G adatforgalomra specializált részegység még nincsen beleintegrálva, külön chipként rakják hozzá. Ha akarják (lásd lejjebb).

Kijelző, méret, felbontás, tárhely, RAM, fotózás, akkumulátor, stb.

terén nulla a változás. Ha az októberben bejelentendő modell tényleg ilyen marad, akkor egymás mellé téve meg sem lehet majd különböztetni a két modellt. Hacsak a hátfalon az optikák más elrendezést nem kapnak.

Amennyiben a koreaiak körülnéznek akkor látják, hogy a Xiaomi Poco 3 és az Mi 11, a OnePlus 8T, Asus Zenfone 8 és egyéb ilyen képességű mobil alacsonyabb árszinten van ott a versenyben. Ebben a közegben – révén a mobiltelefon tipizált részegységek integrálása – kell helytállni az új modellel.

Csak reménykedni lehet a hatékony árképzésben. Aki eddig türelmes volt, annak Korea a Samsung S20 FE választékban nem kis ajándékkal kedveskedett. Az Európába szánt nem-5G képes modelljében nyár óta a koreai fejlesztésű Exynos SoC-t lecserélte az USA fejlesztésű (5G nélküli) Snapdragon 865-re.

Qualcomm Snapdragon 865
Qualcomm Snapdragon 865 4G

Modernebb, takarékosabb, gyorsabb és európai ember is komfortosan juthat hozzá a boltokban. Nem mellesleg levitték az árát is, kb. 200 Euróval olcsóbb lett mostanság.

Ha nem szimpatikus az energiaéhes 888-as

akkor rá kell hajtani erre a megújult modellre,  természetesen ezt is Android 11 hajtja.

Korea annyira elégedett vele, hogy az S21 FE SoC aktualizáláson kívül semmit nem írt át. Sportnyelvből jön a csapatjátékra utaló kitétel: nyertes összeállításon ne változtass!

Ugyanakkor a fejlesztők lustasága is tetten érhető, lazsálnak és előre egy apró lépésnél nem tettek többet.

Forrás: www.sammobile.com

* Valaminek a netovábbja; felülmúlhatatlan, utolérhetetlen

Samsung Galaxy S21 FE sematizmus non plus ultra