Samsung S20FE Qualcomm865 4G SoC régi-új mobil

Korea végigment az úton

0
945
Samsung S20FE Qualcomm865 4G SoC
A Samsung Galaxy S20 FE Qualcomm 865 4G-képes procival érkezik

Samsung S20FE Qualcomm865 4G SoC régiúj mobil lesz kapható nemsokára a ’flagship killer’ modell a Samsung külön ehhez a modellhez létesített tájékoztató weboldalának tanúsága szerint.

Nyilvánvalóan következik, hogy a koreaiak sikeresnek ítélik az S20 FE családot. Mostani lépésükkel az életgörbéjét igyekeznek kitolni, egy köztes modellel korrigálva igencsak megosztó üzletpolitikájukat.

Új Samsung Galaxy S20 FE
Új Samsung Galaxy S20 FE Snaprdagon 865 4G 
Új Samsung Galaxy S20 FE
Az új Samsung Galaxy S20FE egész estig bírja aksival

A Samsung 2020 tavaszán már piacra dobta az S21-eseket, ősszel mégis S20-as rajtszámmal indította felkantározott FE [Fan Edition ’rajongói kiadás’] mobilját. Egy nem várt útelágazást is kitalált hozzá.

A már-már kötelező 5G-képes adatátvitelt kiszolgáló változat QUALCOMM gyártmányú Snapdragon 865 5G vezérlőt kapott. A 4G-képes generál változatba viszont a koreai fejlesztésű Exynos 990 vezérlő került. Ugyanakkor maguk oldották fel az önkényes Amerika=Snapdragon illetve az Európa=Exynos megfeleltetés korlátait. Így magyarok itthon is vásárolhattak S20 FE mobilt USA fejlesztésű processzorral.

Általános a vélekedés (belőle kivonni a sznobfaktort nem könnyű), hogy a koreaiak saját fejlesztésű processzorával összevetve egyazon feladatra a Qualcomm a gyorsabb, és az energiagazdálkodása is jobb.

Samsung Galaxy S20 FE spórolós Qualcomm 865 4G energiagazdálkodással

Pedig mikroprocesszor fejlesztés terén a távol-keleti Samsung birodalom sem gyenge kezdő.

A dilemmát a Samsung S20FE Qualcomm865 4G SoC oldja fel

és a kör bezárul. A generál 4G változat új modellszáma SM-G780G lett és ebbe Qualcomm 865 kerül. 5G-s változatának főleg SM-G781B az azonosítója, az Exynos 990 SoC verzióé pedig SM-G780F.

A Samsung modell elnevezésben a „/DS” kiterjesztés a két SIM-kártyás kivitelt jelenti, egyik SIM-et kiválthatja egy microSD.

Amikor tavaly októberben az S20 FE két változata megjelent, panaszáradat zúdult a Snapdragon 5G változattal szerelt modellek kijelzőinek rendellenessége miatt a cégre. Érintési érzéketlenség, vagy éppen váratlan utasítás indítások, mintha a kijelzőt felületét szellemek babrálnák (phantom touches).

A cég szoftveres módosítások sorával próbált megoldani egy olyan gondot, ami végül is hardveres problémaként jellemezhető. Kikerült egy selejtes széria, amelynél nem volt meg a részegységek kellő szinergiája. Más vevők a kezdettől fogva eleve teljes funkcionalitással használták új S20 FE telefonjukat. A kamera különösen jól teljesít.

Samsung S20FE Snapdragon865
Tripla kamerarendszer

Presztízs, az S20 FE legifjabbját kerüljék a gyermekbetegségek.

A fiatalítás két további előnyt is hoz, mindkettő a Google/Android témakörbe tartozik.

A SM-G780G modellszámú idei készüléket már a 11-es új operációs rendszer működteti. Szemben a tavalyi  S20 FE modellek 10-esével, amelyik csak frissíthető az új 11-esre.

Másik előny, hogy a Samsung a csúcs mobiljai terén 3 fő frissítés biztosításához tartja magát, a tavalyiakhoz képest így az SM-G780G modell 4 lépéssel juthat előbbre.

Ne feledkezzünk meg egy másfajta előnyről sem. Életgörbéje mai szakaszában az S20 FE az idén érkező versenytárs modellekkel szemben a piacon csak kényszerű árlejtéssel tud ringben maradni. Ez ökölszabály és rajta a 4G-képes Snapdragon 865-ös beépítése sem tud változtatni.

QUALCOMM Snapdragon 865

Mivel a mobilvilág a 2021-es évet a Snapdragon sorozatból a 888-as SoC processzorral azonosítja.

Képanyag forrása: www.samsung.com

Samsung S20FE Qualcomm865 4G SoC régi-új mobil