OnePlus 9 Pro 5G különleges kamerarendszerrel

Hasselblad fejlesztés

0
658
OnePlus 9 és OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro 5G különleges kamerarendszerrel kapható mostantól Magyarországon is.     A kínai gyártó alapkészüléktől a csúcskategóriáig mindenfajta telefont kínál. Most a topmodell kerül terítékre.

OnePlus 9 Pro 5G Hasselblad kamerával
OnePlus 9 Pro 5G profi kamerával

Az USA fejlesztésű, pillanatnyilag a világon legjobb Snapdragon 888 5G processzor vezérli  a OnePlus 9 Pro 5G és a sima OnePlus 9 5G modellt. Kétfajta kiépítésből áll – 6GB/128GB és 12GB/256GB – a választék és ez elég kell legyen, mert a OnePlus 9 telefonokon nincs SD-memóriakártya bővítő lehetőség.

A hardvert az Android 11 operációs rendszer működteti, a gyártó saját OxygenOS 11 kezelőszoftverébe belegyúrva.

A OnePlus 9 kijelzők eltérnek és nem csak a méretükben. A Pro pár milliméterrel nagyobb, itt az LTPO AMOLED Fluid2 technológia a mozgalmasságot figyelve 1-120Hz gyakorisággal frissíti a képet. 1440x 3210 pixeles csúcs képélességet kínál, míg a sima OnePlus 9 felbontása 1080×2400 pixel. Kiterjesztett fullHD képet ad fix 120Hz frissítésű Fluid2 AMOLED technológiával. Mindkét változatnak azonos 20:9 oldalarányú a kijelzője.

A kamerarendszereket a Hasselblad márka fémjelzi.

A OnePlus 9 kamera Hasselblad fejlesztés
A OnePlus 9 kamera Hasselblad fejlesztés

A márka megbízhatósága nemcsak az áraiban tükröződik, hanem bő ötven évvel ezelőtt az Apollo 11 űrhajó Hold-utazása eseményei is ilyen gyártmányú kamerával lettek lefotózva.  A Pro változat 4-optikás, de a sima OnePlus 9 nem kapta meg a 8 megapixeles telefotó részegységet. A 48 széleslátószögű (f/1.8 fé) és 50 megás ultraszéles látószögű (f/2.2 fé) kamera mélységérzékelő segédkamerával mindkettőben ott van.

48 megapixeles és 50 megapixeles érzékelők
48 megapixeles és 50 megapixeles érzékelők

A két nagy kamera lencséi egyaránt Sony gyártmányok, az IMX789 és az IMX766 típus.

OnePlus 9 Pro kamera Sony lencsékkel
A kamerarendszerek Sony lencsékkel készülnek

Szelfiről egy előlapi 16 megás lapka lencsemegoldása (f/2.4 fényérzékenységgel) gondoskodik mindkét verzióban.

Az 5 nanométer csíkszélességű, Qualcomm gyártmányú központi processzor különösen jó energiagazdálkodás terén. A fejlesztők ezért egy szolidabb, 4500 mAh kapacitású akkut raktak mindkét modellbe. 65 wattos gyorstöltésre képesen nulláról fél óra alatt tölt fel 100%-ra. Meglepő, hogy a Pro ¾ óra alatt vezeték nélküli töltéssel is képes ugyanerre. Sima változatának Európába szánt verzióját ugyanakkor csak 15 wattos vezeték nélküli töltésre kalibrálták. Ki tudja ennek mi az oka, talán a műanyag keret nem jó hővezető. Szemben a Pro kivitellel, amelynek fém kerete van az elöl-hátul üveg borítás mellett.

65 wattos gyorstöltéssel
65 wattos gyorstöltés vezetékkel, vezeték nélkül is 50 wattos gyorstöltésre képes 

A telefon hanganyagának kihangosítását sztereó hangszórók oldják meg. Az IP68 minősítésű por- és vízállóság miatt a 3.5mm audio aljzatról el kell feledkezni.

A OnePlus 9 Pro és a sima verziója felzárkózott a világ fősodrához. 

Az egész készülék mindkét verziónál igen nagy, a 6.7 colos kijelző átló és a közel 20 dekás súly súrolja a praktikus kezelés határait.

C-típusú 3.1 USB univerzális OTG-s csatlakozás, Wi-Fi, BT, GPS, NFC mind alapkellék egy 2021-es modellhez. Európában nem divat a rádiózás és az infravörös jeladó a HiFi és egyéb távszabályozható kütyük vezérlésére, a telefonokon egyik sincsen. A tulajdonos felismerést ujjlenyomat érzékelőre bízták, ezt a kijelző alá került és optikai leolvasással azonosít.

Biztató modellpár jó paraméterekkel, jó vétel lehet ha a biztatás az árban is megnyilvánul.

www.oneplus.hu

OnePlus 9 Pro 5G különleges kamerarendszerrel