OnePlus NORD olcsó középkategóriás mobil

néhány pozitív meglepetéssel

0
1033
OnePlus NORD olcsó középkategóriás mobil
OnePlus NORD olcsó középkategóriás mobil 5G adatátvitelre felkészítve

OnePlus NORD olcsó középkategóriás mobil készülékkel jelentkezik a kínai gyártó, ha százötvenezer forint feletti árkategória egyáltalán olcsónak mondható. Az ár/érték arány mindemellett kimagasló.

Korábbi tekintélyes piacot szerzett márkaként most az alábbi szempontok vezérelték:

  • ha 4000 mAh  feletti kapacitású az akkuja, sajnos a mobil fogása nagy lesz a kézben
  • ha nagy az akku kapacitása akkor lassan tölt fel teljesen, ezért muszáj a gyorstöltés
  • ha a kijelző felbontását növelik, az akkumulátor terhelése aránytalanul növekszik meg
  • ha jövőbiztos kell legyen a OnePlus NORD mobil, akkor 5G képes chip kell benne legyen
  • ha nincs SD-bővítője, memóriatárral nem lehet spórolni mert fontos vásárlási szempont
  • ha a telefonok szoftveres szolgáltatásait a versenytársak egységesítik, nem marad más, mint a kamera, ez lesz a versenyterep

Így a OnePlus NORD olcsó középkategóriás modell fő jellemzői

Közel 6 ½ hüvelykes kijelzője 2400×1080 (20:9) pontos AMOLED technológiával készül, 400 képpontos hüvelykenkénti finomsággal, ami az emberi szemnek igen korrekt. A panel Gorilla Glass 5 védelmű.

A kijelző képfrissítése 90Hz, ami ebben az árkategóriában különlegesség.

A vezérlő chip USA fejlesztésű Snapdragon™ 765G, 5G-képesen egyetlen chipben LTE kompatibilisen.Qualcomm Snapdragon 765G

5G adatátvitelű Qualcomm Snapdragon 765G a OnePlus NORD lelkeA korábbi 5G alkalmasságú drága csúcsmodellek dupla érzékelővel készültek, külön LTE-re és 5G-re, ami az energiaigényt erősen megdobta. Szoftver téren Android 10 az alap, a grafikus kiegészítő az Adreno 620 chip.

Az akkumulátor kapacitás 4115 mAh, gyorstöltése 5V feszültség mellett 6A áramot bír el: 30 Watt…

Memória kiépítésterén a változatok 8GB RAM/128B fix tárral, illetve 12GB/256GB fix tárral. Futottak még rovatban szerepel még a 6GB/64GB verzió.

Hátoldali kamerája 4 optikás: 48MP alap (Sony IMX586) mellett 8MP ultraszéles látószög (tájfotózás), 5MP mélységérzékelő optika és 2MP makro optika. A SONY érzékelője négyes csoportokba szedve a képpontokat 12MP méretű képet gyárt f/1.75 rekeszértékkel, ami rugalmas fotózást tesz lehetővé.OnePlus NORD négyoptikás kamera

OnePlus NORD négyoptikás kamera szerkezeteVideóban teljes HD 1080p felbontással 30 vagy 60 képkockával dolgozik, tud 240 képkockás slo-mo szuperlassított felvételt is. 4K felbontásra 30 kocka mellett képes.

A 90 Hz képfrissítés után plusz meglepetés a kettős szelfi kamera

Sony az IMX616 jelű 32 MP főkamera is, és mellette dolgozik egy 8MP ultraszéles látószögű másik is  a szelfis csoportképekhez. Videóban is teljes HD képes, sőt 4K-t is tud akár 60 képkockával. Mindezért dupla lyukat kellett ütni a kijelző sarkán. Sajnos 3.5mm fülhallgató kimenetét elspórolták.

Fél éve még a OnePlus 7 majd a OnePlus 8(T) volt a menő, mostanra a józanodás jön meg a NORD. Biztonsági elemként a kijelző alá rejtett ujjlenyomat leolvasó szolgál a tulajdonos azonosítására. Tokozása a türkizkék Blue Marble (csajos?) vagy grafitszürke Gray Onix (macsós?) változatot kapta.

Augusztus elejére várható a boltokban, a 8GB-os változat 450€, a 12GB-os verzió ára 500€ az EU-ban.

www.oneplus.com

OnePlus NORD olcsó középkategóriás mobil