Az USA Szövetségi Hírközlési Bizottsága politizál

újra munkál a vörös riadalom

0
743
Az USA Szövetségi Hírközlési Bizottsága politizál
Az USA Szövetségi Hírközlési Bizottsága politizál

Az USA Szövetségi Hírközlési Bizottsága politizál és nem áll jól neki.

A zöldhasú dollár ma a világpénz és a globalizáció értelmetlenné teszi az államhatárokat. Az USA politikai vezetése ilyen helyzetben kezdett el voluntarista elképzeléseket dédelgetni. Eszköztelenségében belefogott valamibe. Valami olyanba, hogy igen erős hatással lesz majd a világgazdaságra, közelebbről annak folyamataira.

Ez a voluntarizmus egybeesik Donald Trump demokratikusan megválasztott elnök színrelépésével  és Trump beiktatásával izmosodott meg. POTUS (President of the United States) személyesen ígérte kortes beszédeiben, hogy a kitelepült amerikai csúcstechnológia gyártóbázisait visszahozza az USA-ba. A rozsdaövezetben a dologtalan munkástömegeknek tetszett ez a demagóg szöveg. Még beiktatása előtt [amikor még csak president-elect státusza volt] Donald Trump és egy ‘think tank’ agytröszt csapat találkozott.

Az Elnök saját külkereskedelmi politikájának agresszívvá tételébe akarta a tagok személyes tanácsait beleszőni. Köztük volt a TESLA autócézár Elon Musk, Satya Nadella a Microsoft mamutcég vezérigazgatója, Jeff Bezos a világ leggazdagabbja az Amazon révén. Továbbá az IBM-től Gimmi Rometty, az Intel chipóriástól Brian Krzanich, Tim Cook az Apple vezérigazgatója, a Google és több más cég is. Az említettek az első találkozót követően igen rövid idő alatt kifaroltak ebből. Donald Trump az együttműködés helyett ostorozásra váltott éppen ezen cégeket véve tűz alá. Azóta sem változott a dolog, az Apple, a Tesla és senki más sem ment ‘haza’ az USA-ban termeltetni.

Donald Trump ekkor kezdte kijátszani a kínai kártyalapot.

POTUS
POTUS

Fenti fiaskója után vámháborút indított Kína ellen. Mintha azért Kína lenne a főbűnös, hogy amerikai cégek a gyártás kihelyezésével ott profittöbbletet tudnak kisajtolni.

Odáig fajult a dolog, hogy előbb a ZTE telekommunikációs céget, majd később a Huawei céget vádolták meg. Szerintük főként a ZTE telefonjai, illetve  Huawei gyártású telekommunikációs központok – és telefonjaik – hardver elemeiken keresztül visszafelé utat engednek kandi kínai adatszerzésnek. A Huawei Hong Kong gazdasági igazgatóját Kanadában letartóztatták arra hivatkozva, hogy a Huawei céggel személyes kötődése Kína gazdasági kémtevékenységét segíti. Amúgy pedig még az iráni technológiabojkottot is megszegték. Az USA hivatalosan kérte a kiadatását.

Párhuzamosan USA-szerte kitiltották a Huawei céget az 5G adatátviteli rendszerek szállításából és Trump elnök erre akarja rávenni számos európai ország vezetését is. Elsők között az Egyesült Királyság rá is áll erre.

Az USA Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC – Federal Communications Commission) saját honlapjuk szerint a Kongresszus által felügyelt független USA kormányügynökség. Feladata az USA tagállamai között és nemzetközi szinten is a rádiós, televíziós, vezetékes, műholdas és kábeles távközlés terén az amerikai távközlési törvények és szabályok bevezetése és érvényesítése. E szervezet mostani lépése olyan, ahogy az asztalra egy csizma kerül.

AZ USA Szövetségi Hírközlési Bizottsága közleményben politizál.

Ebben elítéli a kommunista Kína és egyéb rosszhiszeműek tevékenységét, akik az USA területén a Huawei és ZTE közreműködésével ipari kémtevékenységet folytatnak nagyüzemi méretekben. Ezért a Bizottság megtiltja, hogy bármely FCC-hez köthető (állami) pénzügyi alapból  Huawei vagy ZTE technológia beszerzése történhessen meg. Kijelenti, hogy vége azoknak az időknek, amikor Kínával kapcsolatban gyenge és bátortalan lépések történtek. Leszögezi, hogy most megmutatják az erejüket, amivel a kommunista Kína tevékenységét kezelni fogják. Nem kevesebbről van szó, mint hogy a Huawei/ ZTE kínai rendszerek az USA államnak súlyos nemzetbiztonsági fenyegetettséget jelentenek, állítja.

A közlemény a vörös veszedelem szellemét idézi, amelyik elsőként a bolsevik hatalom átvétel idején 1917-1920 között kapott szárnyra az USA-ban. Másodjára  1947-1957 között (az úgynevezett McCarthy korszakban) éledt fel és az USA politikai életét mételyezte. Az első szovjet atomrobbantás, kínai Kuomintang elleni győzelem, vesztes koreai háború, kommunista szimpatizánsok jelenléte az USA közéletében, stb. a vörös rémséggel fenyegetett.

Úgy tűnik, az annales Donald Trump vezényletével a harmadik vörös ijedelem korszakát vésheti fel 2020-ban…

Az USA Szövetségi Hírközlési Bizottsága politizál és nem áll jól neki.