Samsung Note20 tud majd megújulni?

nincsen technikai hiperugrás

0
740
Samsung Note20 tud majd megújulni?

A Samsung Note20 tud majd megújulni a tavasszal megjelent Samsung S20+ modellhez képest?

A koreaiak technológiáik legjavát a Note sorozatukba pakolták be eddig minden évben. Mindazt, amit majd a rákövetkező évben az ’S’ szériába szántak és a Note volt hivatva bemutatni, hozzá szoktatni.

Legnagyobb meglepetésre az idén augusztusban bejelenteni kívánt Note20 család paraméterei nem vagy alig múlják felül a már forgalomban lévő S20+ képességeit.

A fő eltérések lényegében a (nem látható) alumínium keret helyett egy acélvázas keret, valamint 5 milliméterrel nagyobb (alig érzékelhető) képátló, 0.16 GHz (észrevehetetlen) sebességjavulás a processzornál. Nehezebb lett (elhanyagolható) egy dekával, ez a hozzá adott S Pen íróeszköznek is betudható. Felbontásban viszont az S20+ a 1440×3200-as saját pixelszámához képest a Note20 csak 1440×3088 képméretet mutat fel.

A Samsung Note20 108MP-es kamerájával tud majd csak megújulni.

A Note20 így a végjátékban 26 megás JPG képek készítésére alkalmas és az Ultra hátoldali kamerája 5x optikai zoom ráközelítést tud, szemben a Note20 alapmodell 3x optikai zoom képességével.

Az S20+ főkamera 64MP érzékelője négyesével összefogott pixelei 16 megás JPG fotózásra képesek.

Amiben van még a plusz, az a brutál megnövelt 256GB tárhely, az S20+ tárhelyének duplája. Sőt az Ultra az 512GB-os változattal négyszer akkora. Az opciós microSDXC kártya bővíthetőség révén a Note20 kötelezően megnövelt beépített tárhelye veszélyesen árdrágító módja a képességjavításnak.

Viszont az S20+ műveleti RAM 12GB verzióval is elérhető, míg a Note20 8GB RAM méretet kapott és az Ultra kap csak 12GB RAM kiszerelést.

Az S20+ által tudott nyolcmagos CPU, a GPU, a 120Hz képfrissítés, a 4500 mAh fix akkumulátor, a 10 megás érzékelőjű frontoldali kamera, a vezeték nélküli gyorstöltés, más mobil visszatöltési lehetőség, az IP68 por- és vízmentesség,  USB-C csatlakozás, a kijelző alá épített ultrahangos ujjlenyomat olvasó, sztereó hangszórók meg a nívós AKG gyártású füles, fülhallgató jack dugó hiánya, visszahozott FM rádió szolgáltatás és az Android 10 operációs rendszer egy debütáló Note20 esetében már csak unalommal felérő ugyanaz.

Az S20+ az 5G adatátvitelen is jól teljesít, ezt tudja az európai verzió Exynos 990 SoC-ja.

Egészen biztos, hogy a Note20 Ultra verzió lesz csak 5G képes.

Két további eltérés azért szembeötlő, az egyik a Bluetooth S Pen íróeszköz a Note20 kellékként. Differencia a gyilkos árcédula is, a – kétséges – fenti előnyökért közel dupla pénzt szándékoznak elkérni az Ultra esetében. Kiderül, hogyan alakul az árképzés a valóságban azt ismerve, hogy időarányos eladási adataival már a Samsung S20 széria is gyengébben muzsikál az S10 forgalmi adataihoz képest. Ugyanannyi idő alatt 10 millió S10 kelt el, míg S20-ból csak 8 millió fogyott.

Viszont a gyártó felé biztató trend, hogy az S20 variációi közül a legdrágább S20+ modell lett a legkelendőbb.

Ha egy Samsung zászlóshajó presztízs- és sznobéria hullámok hátán halad, akkor a Note20 modellel is ez lesz.

Samsung Note20 ami a dobozban van
Samsung Note20 ami a dobozban van

Telefon + gyári védőtok, töltő + kábel, fülhallgató + gumikészlet, SIM – tálcanyitó, S Pen.

Az S20+ lehengerlő tudását lepipálandó lehetséges, hogy – nem ismerve a Samsung összes ütőkártyáját – az Ultra változatba présel majd bele pár titkolt műszaki pluszt. Amennyiben ez nincs így, akkor a Note20 család megújulásának éve nem 2020. lesz.

www.samsung.com

Samsung Note20 tud majd megújulni?