Samsung Galaxy S11 helyett S20 az új üdvöske

az évszám is Krisztus után 2020

0
967
Samsung Galaxy S11 helyett S20 lett az idei új mobil
Samsung Galaxy S11 helyett S20 lett az idei új mobil neve

Samsung  Galaxy S11 helyett S20 lesz a keresztneve az idei februárban kötelezően bejelentetendő Samsung vezérürü mobiltelefonnak.

Szépen belegabalyodott a címkézésbe a koreai gyártó, A ‘J’ és az ‘A’ szériája tízesével ugrál felfelé és egyesével csak ezen alapmodelleknek a mutáns verziói lépegetnek.

Tarthatatlanná vált a zászlóshajó számozás visszafogott haladása. A 11-est mindenki lesajnálná, kell a decimális ugrás a jövőbe. Meg hát az évszám is vonzza a 20-ast, a hazai köznyelv csak úgy említi az évet, hogy húsz-húsz. Nem feledve a ’villanyszerelők éve’ szóviccet a kettőhúszról, ami kicsit avítt a tényleges 230V viszonylatában. Azonban egy évtized múltával újra aktuális lesz a poén.

Samsung  Galaxy S11 helyett S20 modelljébe a Samsung belead apait-anyait.

Kisebbfajta házi botrány lett emiatt a processzor-választás. Az Exynos fejlesztés az ottani hazai erőforrásokra támaszkodva eddig bírta a versenyt a Qualcomm USA-beli Snapdragon 865 alternatívával.

Csak hajszálnyira lemaradva a versenytárs teljesítményétől az Exynos eddig a nem kiemelt piacokra (Európa, Korea) gyártott modellekbe került. A Qualcomm SoC került a presztízs piacokra (USA, stb.) szánt modellekbe azonos szérián belül.

A Samsung  Galaxy S20 viszont mindenhol a Snapdragon kiszereléssel talál majd gazdára, csak Európa marad ki a szórásból. Mivel a Snapdragon lelépte teljesítményben az Exynost. Viszont egy USA chippel készült Samsung mobilt venni nagy szégyen lesz a világ vezető félvezető gyártójának hazájában.

Egyéb technológiai áttörés a képalkotó funkciók terén várható, az akkumulátor kapacitásban csak erőteljes izmosodás az eredmény.

Kamera terén vaku helyett négyes optika összegyúrásával akar a Samsung – egy teljes évig legalább is – villantani. Ezzel összegezheti a mai csúcstechnika legjavát egyetlen készülékben.

A legnagyobb, széleslátószögű fotózásra profilírozott  érzékelő 108 megapixeles lesz ISOCELL Bright HM1 néven, a telefotózást is egy 48 megapixeles öcs szolgálja.

A fotózás örömén nagyot tol majd az ötszörös optikai zoom képesség.

A 108 mp érzékelő 9 pixelt fog össze egy csoportba a Nonacell technológiával.

Eddig négyesével csoportosította a Samsung a pixeleket és egy 12 megapixeles képhez elég volt egy 48 megapixeles érzékelő. Az új verzió a 108-as értékkel elsősorban az ‘ingerszegény’ éjszakai fotózásban segít majd nagyot domborítani. Játékfüggő mobilosok számára lehet örömhír, hogy a kijelző képfrissítése valószínűleg 120 Hz lészen. Jól szolgálja majd a lendületes mozgások élethű visszaadását, de zabálni fogja az akksi időt, így az ígért 5 Ah elkel majd. Nem beszélve a gyorsabb processzorról, amelyik a kijelző mellett a másik nagy kapacitásfaló.

Az eddigi csigasebességgel fejlődő akkumulátor kapacitás bővítés még mindig nem tud újat felmutatni. A lithium-ionos karámban samsungék most az 5 Ah határt ostromolják. Ennek a természetes korlátja a mobiltelefon vékony – bár felületében megnövelt – fizikai behatároltsága.

Mindezek az információk a hivatalos bejelentést megelőző, nem-dokumentált forrásokból szivárognak. Az már nem meglepő tény, hogy a koreaiak egyből négy verzióval támadja meg a piacot. Samsung  Galaxy S11 helyett S20 mutánsok az alap mobilon túl az S20+, az S20e és az S20 Ultra. Megtippelve.

A legcsúcsabb Samsung csúcsmodell már képes az 5G adatkapcsolatra. Vajon kinek a chipjét építik be a koreaiak?

Vele idén jön ki a Galaxy Fold 2, az összecsukható/szétnyitható telefon is talán szolgál majd meglepetésekkel.

www.samsung.com

Samsung Galaxy S11 helyett S20