OnePlus 7T háromoptikás mobiltelefon

a középmezőny élharcosa

0
789
OnePlus 7T háromoptikás mobiltelefon

OnePlus 7T háromoptikás mobiltelefon készülékével a kínai gyártó a jobb ár/értékarány mentén veszi fel a harcot a versenytársakkal.

Természetesen az alacsonyabb árnak valahol tükröződnie kell a tudás és szolgáltatás terén.

A nemrég bemutatott, egyetlen kiugró tulajdonsággal rendelkező Mi Note 10 (szuper fotoképességgel) vethető leginkább össze a 7T mobillal, olykor kitekintve a 7T Pro változatra is.

A OnePlus 7T fivérek korábban lettek bejelentve és már kaphatók, mindhárom készülék hat és félhüvelykes kijelző kategóriában küzd (felbontás 1080×2400, csak a 7T Pro kapható 1440×3120 pixeles kijelzővel). A 7T páros milliméterekkel vastagabb keretet kapott, ezért ennyivel terjedelmesebb a külméretük. Mindhárman egyformán 20 deka körüli tömegűek.

A OnePlus 7T Snapdragon 855+ chipje jóval fürgébb a maga 7 nanométeres technológiájával

mint a Mi Note 10 a 8 nanométeres megoldásával a maga Snapdragon 730G chipjében.

A OnePlus 7T alapból 128GB tárral készül (úgy mint a Mi Note 10), de van 256GB változata is. A OnePlus 7T fedélzeti RAM a 8GB méretével lekörözi a Mi Note 10-et.

Ekkora belső tárhelyek mellett a külső SD-kártya bővíthetőség hiánya a OnePlus 7T esetében sem fáj. Megítélésen múlik, ki hiányol belső rádiót, IR infravörös távvezérlő portot, vagy 3.5mm fülhallgató aljzatot.

Van viszont pótlék gyanánt kéthangszórós hangrendszer és USB 3.1 adatport, gyorstöltésre alkalmasan. Megbízható a frontoldali ujjlenyomat olvasó a frontoldalon, de megtöri a kijelző felületét a szelfikamera optikájának a fekete kivágása. A 7T Pro motoros kibújással oldja meg a szelfikamera fényképezési feladatát, így ennél a verziónál a kijelző homogén, egységes felületet képezhet.

Kamerarendszer tekintetében a OnePlus 7T háromoptikás mobiltelefon jól el van látva

hátoldalán     2x optikai ráközelítéssel (zoom képességgel)

48MP f/166    26 mm gyújtótávolság    széles látószögű fotókhoz

12MP f/2.2     51 mm gyújtótávolság    portré készítéshez optimalizálva

16MP f/2.2     17 mm gyújtótávolság    ultraszéles panorámaképhez

előlapján

16MP f/2.0     25 mm gyújtótávolság  széles látószögű fotókhoz

OnePlus 7T mobil, hátoldalán a púpos optikával

A Mi Note 10 veri a fenti adatokat a maga hátoldali 108 megapixeles optikájával, frontoldali szelfije is dupla méretű képalkotásra képes, 32 megapixeles.

A OnePlus 7T háromoptikás mobiltelefon akkumulátor terén 4 Ah alatt van (3800 mAh).

A 7T Pro is csak eléri a 4085 mAh értéket, míg a Mi Note 10 bőven 5Ah felett bírja szuflával (5260 mAh).

Ezek puszta gyári adatok. Korszerű processzorával és jobb belső tervezésével a OnePlus 7T használati ideje összességében kisebb akkumulátorral is alig marad el a Mi Note 10 teljesítményétől. Utóbbinál a nagy optikai chip energiaigénye gyalázza a majdnem másfélszer akkora kapacitású akkumulátorát.

Aki gyorsabb processzorral akar büszkélkedni és nem kell neki az 5x optikai zoom ráközelítés, akkor egy jól teljesítő OnePlus 7T háromoptikás mobiltelefon boldog tulajdonosa lehet. Ellátva  az Android 10 legújabb operációs rendszerrel és kézreálló felhasználói kezelőfelülettel, valamint  játékokhoz 90 Hz döccenésmentes képfrissítéssel.

Lehet, hogy nagyot kell nyelnie esztétikum szempontjából a csupa párhuzamos egyenes világában a hátfali optika kör alakú púpos befoglalására nézve. Amiatt, hogy a felülete kimagaslik, csak bumfordi és vastag hátfalú tok védheti a telefont a karcolódástól. Kénytelenségből viszont óriási lesz a körkivágás. Az optikát takaró – kajütablakhoz hasonlító – védetlen nagy üvegfelület a tokozás dacára sérülékeny marad.

www.oneplus.com

OnePlus 7T háromoptikás mobiltelefon