Mi CC9Pro és Mi Note 10 szuperzoom optikával

világbajnok 5260 mAh akkuval

0
855
Mi CC9Pro és Mi Note 10

Mi CC9Pro és Mi Note 10 szuperzoom optikával     

Mi CC9Pro és Mi Note 10 szuperzoom optikával várható novemberi bejelentéssel Kínából.

A mobilvilág legcsodásabb titkait íróasztalfiókok rejtik a jövő tervrajzaival. Most Kínában kaptak elő nem is egyet, rögtön kettőt. Hazai pályán Mi CC9 Pro a művészneve, míg külföldön a Mi Note 10 névjegyet osztogatja. 20-dekás, 6 és fél hüvelykes phablet lett, azaz táblagépnek törpe, telefonnak óriás.

A Xiaomi Mi CC9Pro és Mi Note 10 szuperzoom optikával 5-szörös optikai ráközelítést takar, ezt ma a mobiltelefon-világ teleobjektívje. Mögé az ISOCELL Bright HMX szenzor fejlesztése izraeli múltra tekint még az OPPO időkből. Aztán a Samsung kebelezte be, így a végső fejlesztés koreai-kínai lett.

Az ’ötös’ itt szerencseszám más okból is.

Funkció szerint 5 optika lett egybegyúrva. Egyik a tájképfotós 108MP (f/1.7), az ultraszéles látószögű 20MP mellé egy portré 12MP hozzá 2x zoom, aztán egy közelkép (makro) 2MP, és van a telefotó lencserendszer 5MP az 5X zoomozható teleobjektívvel. Csúcskamera jeles rendű f1.7 értékkel. Ha ez 1.0 lenne, a fény akadálytalanul lépne rajta át. A szelfi kamera is kényelmes 32MP, fekete csepp a kijelző tetején.

Ha nem remeg a kéz (képstabilizátor elkel), akár 500 méterre is el lehet vele lőni akkora távolságból így általunk is elolvasható feliratról képet készítve. Akár egy mesterlövész.

Mi Note 10 akár egy mesterlövész Kínából

Lenyűgöző képesség egy zsebtelefontól!

Penta kamera neve is lehetne kategóriájának első hírnökeként.

A fényérzékelő lapka 1/1.33 hüvelykes és 100 milliónál több (108 MP) izolált pixelből áll össze, hatalmas műszaki vívmány ebben a mobilszegmensben. 4 pixelével csoportosítva 27 megapixel méretű képet ad ki. A fény nyalábjából 3 főszenzor további 2 segédszenzorral képzi a lapkára jutó elektromos jeleket.

A fényképkészítő tulajdonságuk az 5X fizikai ráközelítés mellett további 10-szeres digitális nagyítást is lehetővé tesz, ennek szorzatával 50-szer közelebb lehetünk a fotó tárgyához. Mindezt fotón szabad szemmel észrevehető minőségi kompromisszum nélkül. Feltéve, ha nem nagyító alatt nézegetünk egy sokmillió pixeles fotót (ami ugyan egy képet ki nem ad, csak ha valamilyen távolságból nézzük…)

Mi Note 10 Xiaomi-Samsung optika és
szenzor

A Xiaomi Mi CC9Pro és Mi Note 10 szuperzoom képességei

az érzékelővel nem érnek itt véget. Videófilmet 6K felbontásban képes készíteni, adott képarány mellett filmkockánként 20 milliós pixelszámmal, harmincas képkocka sebesség mellett.

A lelkét adó Snapdragon 730G még a 8 nanométeres világból származik, 2×2.2 illetve 6×1.8 GHz órajelű magokkal. A kijelzőnek az 1080×2340 pixelével együtt sem izzasztják meg az akkut a maga győztes 5260 mAh kapacitásával. Ez tán még három napot is kibír. Fél óra alatt 58% töltöttséget ér és a 97%-os hatékonysággal hasznosuló töltőenergiából bő 1 óra alatt teljes feltöltésre futja. Igaz, hogy ehhez a bemenet 5 Voltos feszültségén beömlő 6 Amper strapás módon melegíti is az akksit. Viszonyításul a Huawei Mate 20 X (5000mAh) és a Galaxy M20 (4900mAh) mögötte csak dobogósok lehetnek.

Fincsi a fülhallgató-hely, az FM-rádió, az SD-kártya hely és TV-nek vagy a házimozinak távvezérlésére hivatott IR-port. Szomorkodva egyről nem lehet csak beszámolni, a kellemesen hosszú és főleg tartalmas listáról hiányzik az 5G adatátviteli képesség.

Nem véletlenül maradt meg a kíniai piacnak a CC9 elnevezés, a két ’C’ , mert a ’curious & creative’ az olyan habitusú felhasználót takarja, aki kíváncsi és kísérletező az alkotókedve.  Személyi azonosítását ujjlenyomat-olvasó végzi a kijelző alatt szemnek láthatatlan módon.

www.mi.com/global

Xiaomi Mi CC9Pro és Mi Note 10 szuperzoom optikával